Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ukojenie 20:39, 09 lut 2018

Do góry
Przedstawiam pelargonie - sa cale trzy i lososiowe.

Zobacze czy wyjda jeszcze jakies
Ogródek z futrzakami i kamieniami 20:39, 09 lut 2018

Do góry
frezja napisał(a)

Mam ją i Ballerinę też ...obie piękne. Alden Biesen mam przy hortensjach...super duet.

Wszystkie piżmówki prezentują sie fajnie .
Mam też takiego młodziaka

Mirkowy ogród (początki) 20:35, 09 lut 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Może dobrze, że tylko wirtualnie. Takim można się oprzeć. I w bioderka nie idą. A że wyglądają smakowicie to fakt.

Gosiu witaj. Masz rację wirtualnie w biodegradacji nie idą. Raz w roku dyspęsa może być.
Zimowe obrazki dla ciebie.
Mirkowy ogród (początki) 20:31, 09 lut 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
O rany.... znęcają się nad człowiekiem.... takie pyszności... wirtualnie....

Aniu chyba na diecie nie jesteś?
Tawuła w zimowej szacie.
Dwa ogrody 20:19, 09 lut 2018

Do góry
Reniu-Rozark, to były fotki poglądowe, zgodnie z obietnicą. I wcale nietrudne dla Ciebie, piękności z ceramiki robisz

Gabriela napisał(a)
Widzę, że działasz z masami i foremkami. Najbardziej mi się podobają szlagmetalowe, biżuteryjne, chociaż obrazki z dziećmi też śliczne.
Z moich doświadczeń wynika, że szlagmetal najlepiej nakładać na pomalowane niewysychającym klejem powierzchnie gładkie, czyli w przypadku bombek i medalionów - z plastiku przezroczystego albo białego.
Styropian jest nierówny, można go częściowo wygładzić papierem ściernym, ale nigdy nie będzie idealnie gładki. Styropianowe bombki, które robiłam, są wyłącznie gęsto-kwiaciaste, malowane kilkakrotnie werniksem, a i tak z bliska widać że nie są idealnie gładkie, bo serwetki są cieniutkie.
Tak się wymądrzam, jakbym zrobiła tysiąc bombek.

Gabrysiu, nieważne, ile bombek zrobiłaś, istotne są słuszne spostrzeżenia Jednak dobrej jakości polski styropian pomalowany jw. pisałam gesso da się obrobić. Warunek - do około 30 warstw lakieru i szlifowanie w międzyczasie. Tylko kto ma na to czas? Dlatego jedna czy dwie warstwy lakieru szklącego załatwiają sprawę

Szlagmetal faktycznie najlepiej wygląda na akrylu, a co powiesz na taką doniczkę? Stała podmalowana ze dwa lata i czekała na swój czas. W zamierzeniu
miała być taka glamour sfatygowana życiem Z glinkami lekkimi próbuję, ale odkryłam nową, inną i dużo tańszą masę, czekam na dostawę i będę próbować

nie mogłam uchwycić błysku wosków, brak słoneczka
Ogród Eli 20:10, 09 lut 2018

Do góry

Witaj Elu oglądam Twój ogród już jakiś czas, bardzo ładnie masz skomponowane rabaty, spodobało mi się też Twoje podejście do świerków - fajnie ich ujarzmiłaś, czy masz pod nimi nawadnianie?

i jeszcze jedno pytanko jaka to odmiana szałwi, ma super długie kłosy i nie wygląda na pokładającą się.

elzbieta_g napisał(a)

szałwie szaleją

Sezon 2017 u Hanusi 19:51, 09 lut 2018

Do góry
Śnieg przykrył ziemię, ale forsycja na parapecie kwitnie!

Dwa ogrody 19:48, 09 lut 2018

Do góry
JoannA napisał(a)
Prawdziwe cudeńka nam pokazałaś Mariolu
Szkoda byłoby je tylko dla siebie zatrzymać. Czerpię inspiracje całymi garściami
O roślinki nie martw się Mariolu. U mnie dzisiaj -12 rano na termometrze i nic nie okryte. Tylko róże dostały kopce, a reszta poradzi sobie sama bez okrywania. W ubiegłym roku ogród przetrwał bez strat ponad 20 stopniowe mrozy.

Zrobiłam dziś szybki ogląd ogrodu. Cebulowe trzymają się nieźle, ale przebiśniegi w paczkach zwiesiły główki. Przed ochłodzeniem wyglądały tak

na szczęście nie wszystkie jeszcze tak wystartowały

Skoro inspiracje przydają się, będę coś wrzucać, tylko co na to szefowa?
Moja działka na Dębowym Lesie 19:41, 09 lut 2018

Do góry
Annak napisał(a)

Aneczko, napracowałaś się, ale mnie wprawiłaś w przerażenie Jak ja mam z tego coś wybrać, jak się na tym nie znam Aż tyle odmian? Wiem, że nie powinnam Ci zawracać głowy, bo masz dużo swoich spraw o wiele ważniejszych, ale może w wolnej chwili ograniczysz mi tę listę, please... Zdaję się w pełni na Ciebie, ja kompletnie nie znam roślin, każda jest piękna, więc jakbyś mi wybrała kilka takich najbardziej bezproblemowych, wtedy będę mogła je pomieszać i nawet powtarzać ten wybór... Podpowiesz mi konkretne odmiany tawułki i brunery? Jaką szerokość ma ta Twoja rabatka na hosty?
Mogę cierpliwie poczekać, ale pomoc jest mi niezwykle potrzebna. Sama zakopię się w tych hostach na całe tygodnie

Aniu, mam nadzieję,że jeszcze chcesz szerszej odpowiedzi.
Wiesz , ostatnio u mnie dużo rożnych trudności i czasu mało.
Ale przejdźmy do rzeczy, twoich spraw.
Podstawowe pytanie .Przypomnij mi czy masz jakieś hosty ?
Czy jakieś odmiany już chcesz bardzo ?
Bo ja zanim kupowałam , to miałam ich całą listę .Czytałam, śledziłam w necie rożne strony. I tak sama wybierałam.ale nie byłam wówczas na forum.
I sama się z tym zmagałam .
Ile tych host chcesz posadzić ??
Nie wiem do ilu mam się ograniczyć ?
Ale załóżmy ,że mam ograniczyć się do 15 sztuk, rożnych wzrostem , pokrojem i nie mocno żółtych, tak ??
Jeżeli tak, to wybrałabym

Abiqua Drinking Gourd
August Moon
Patriot
Golden Tiara i Grand tiara
Crusader

Halcyon
Stiletto
Christmas tree
Snow Lake
Antioch

Tunder Bold
Second Wind
June
Eart Angel
Francess
Ciemno zielona mutacja Revolution

Sum substance
Elegans siedoldiana
Firn Line

Te wszystkie , które polecam są bezproblemowe,Ale i wiele innych też.
Hosty to bezproblemowe rośliny.Lubią podlewanie i trochę nawożenia.
U mnie skąpko z podlewaniem, bo rośna pod daszkiem domu .I radzą sobie dobrze.
Ja na początku na wiosnę we wszystkich ogrodniczych sklepach kupowałam kłącza. A potem już w szkółkach.
Tutaj akurat W roli głównej środkowej jest Paradigm
z lewej Ciemno zielona mutacja Revolution

Eart Angel na pierwszym planie

Francess i Orange Marmolade i inne

W połączeniu z żurawkami też ładnie wyglądają
Nawet ja mam ich za mało z nimi.

A co do brunner .To polecam brunnera Jack Frost,King's Ransom,Hadspen Cream.
A z tawułek ja lubię wszelakie tawułki arendsa.
Oj masz co myśleć.
Moja rabata ma ok 70 cm szerokości .A długości, to z jednej strony pod domkiem jest 0o 7 metrów , druga ok 11 m.

W razie czego służę jeszcze pomocą, pytaj
Ogródek Ewy 19:41, 09 lut 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
O ,,, ja takie wspominki kwiatowe lubię.
A zwłaszcza teraz gdy kolorów brak.
Piwonia pięknie ukwiecona.
Moja taka jeszcze żadna nie jest.
ile lat czekałaś na takie piękne widoki piwoniowe ??

Aniu, część moich piwonii to już weteranki Zostały przeniesione z ogrodu gdzie rosły chyba naście lat.
Uparciuchy które nie chcą kwitnąć też mam, nie myśl sobie, na jedną czekałam chyba 5 lat ale było warto.
Nie za głęboko wsadziłaś? bo to jest bardzo częsta przyczyna braku kwiatów.
Phlox - floks 19:39, 09 lut 2018

Do góry
Płomyk wiechowaty Phlox paniculata "Younique Old Blue"

Płomyk wiechowaty Phlox paniculata "Pina Colada"
Ogródek z futrzakami i kamieniami 19:34, 09 lut 2018

Do góry
koliber napisał(a)
I po co ja do Ciebie zajrzałam? Teraz jeszcze bardziej chcę wiosnę buu...

Ale co jak co - przepięknie u Ciebie. Nawet się uśmiechnęłam jak tak sobie spacerowałam

Zapraszam częściej

Ogródek Ewy 19:33, 09 lut 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Uwielbiam piwonie..., ich zapach...
ale Twoje mają kwiatów...
moje dopiero po 3
to szkoda mi ciąć do wazonu...
może w tym roku doczekam się większego bukietu ...

Uwielbiam je za to że tak pięknie kwitną. Mam kilka nowych i podejrzewam że więcej kwiatów niż Twoje mieć nie będą, jeśli w ogóle zakwitną.

Ogródek z futrzakami i kamieniami 19:27, 09 lut 2018

Do góry
tulucy napisał(a)
Ewa no właśnie, problem jest z jarzmiankami taki, że mało ich jest do wyboru ... W sieciowych sklepach też wyboru nie ma

Cudne te twoje rabaty są, takie kipiące

Jak teraz zerknęłam to cos tam znalazłam , zalezy mi bardziej na ciemnych .Białe mam nadzieje, że sie rozsiały

Będą do towarzystwa dla nich
Przedziwny Ogród 19:26, 09 lut 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Przecudny obrazek,,,mogę patrzeć do końca zimy...
Orlik pospolity (Aquilegia vulgaris ) 19:26, 09 lut 2018

Do góry
...uDany ogród 19:20, 09 lut 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Kasiu ja mam mnóstwo balastu na sobie na początku szybko idzie potem będzie gorzej, ale musze dać rady bo znalazłam kieckę na wesele chrześnicy i muszę w niej wyglądać choć umiarkowanie
Co do fryzjera właśnie ścięłam 30 cm włosów, trochę mi ich jest żal i nie mogę się przyzwyczaić ale potrzebowałam mega zmiany. Rozjaśniłam do czekoladowego z czerni i czuję się zupełnie inaczej. Teraz znów zapuszczam.
Zakupy też zrobiłam, kupiłam adidasy do chodzenia z kijkami i od jutra startuję. Uwielbiałam to i mam nadzieje do tego wrócić

Teraz mam boba do ramion

Bardzo ładnie , a nie chciałabyś grzywki? jakiejś takiej fajnej, dłuższej, trochę na skos? Jakoś strasznie by mi do Ciebie pasowała .Piękne masz oczy Danuś
Liatra kłosowa (Liatris spicata) 19:15, 09 lut 2018

Do góry
Tawułka - Astilbe 19:07, 09 lut 2018

Do góry
Tawułka Astilbe x arendsii "Color Flash Lime"

Tawułka Arendsa Astary White

Tawułka - Astilbe 18:57, 09 lut 2018

Do góry
Tawułka chińska Astilbe chinensis "Vision in Red"
czerwiec

lipiec

sierpień
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies