Reniu-Rozark, to były fotki poglądowe, zgodnie z obietnicą. I wcale nietrudne dla Ciebie, piękności z ceramiki robisz
Gabrysiu, nieważne, ile bombek zrobiłaś, istotne są słuszne spostrzeżenia Jednak dobrej jakości polski styropian pomalowany jw. pisałam gesso da się obrobić. Warunek - do około 30 warstw lakieru i szlifowanie w międzyczasie. Tylko kto ma na to czas? Dlatego jedna czy dwie warstwy lakieru szklącego załatwiają sprawę
Szlagmetal faktycznie najlepiej wygląda na akrylu, a co powiesz na taką doniczkę? Stała podmalowana ze dwa lata i czekała na swój czas. W zamierzeniu
miała być taka glamour sfatygowana życiem Z glinkami lekkimi próbuję, ale odkryłam nową, inną i dużo tańszą masę, czekam na dostawę i będę próbować
nie mogłam uchwycić błysku wosków, brak słoneczka
Witaj Elu oglądam Twój ogród już jakiś czas, bardzo ładnie masz skomponowane rabaty, spodobało mi się też Twoje podejście do świerków - fajnie ich ujarzmiłaś, czy masz pod nimi nawadnianie?
i jeszcze jedno pytanko jaka to odmiana szałwi, ma super długie kłosy i nie wygląda na pokładającą się.
Zrobiłam dziś szybki ogląd ogrodu. Cebulowe trzymają się nieźle, ale przebiśniegi w paczkach zwiesiły główki. Przed ochłodzeniem wyglądały tak
na szczęście nie wszystkie jeszcze tak wystartowały
Skoro inspiracje przydają się, będę coś wrzucać, tylko co na to szefowa?
Aniu, mam nadzieję,że jeszcze chcesz szerszej odpowiedzi.
Wiesz , ostatnio u mnie dużo rożnych trudności i czasu mało.
Ale przejdźmy do rzeczy, twoich spraw.
Podstawowe pytanie .Przypomnij mi czy masz jakieś hosty ?
Czy jakieś odmiany już chcesz bardzo ?
Bo ja zanim kupowałam , to miałam ich całą listę .Czytałam, śledziłam w necie rożne strony. I tak sama wybierałam.ale nie byłam wówczas na forum.
I sama się z tym zmagałam .
Ile tych host chcesz posadzić ??
Nie wiem do ilu mam się ograniczyć ?
Ale załóżmy ,że mam ograniczyć się do 15 sztuk, rożnych wzrostem , pokrojem i nie mocno żółtych, tak ??
Jeżeli tak, to wybrałabym
Abiqua Drinking Gourd
August Moon
Patriot
Golden Tiara i Grand tiara
Crusader
Halcyon
Stiletto
Christmas tree
Snow Lake
Antioch
Tunder Bold
Second Wind
June
Eart Angel
Francess
Ciemno zielona mutacja Revolution
Sum substance
Elegans siedoldiana
Firn Line
Te wszystkie , które polecam są bezproblemowe,Ale i wiele innych też.
Hosty to bezproblemowe rośliny.Lubią podlewanie i trochę nawożenia.
U mnie skąpko z podlewaniem, bo rośna pod daszkiem domu .I radzą sobie dobrze.
Ja na początku na wiosnę we wszystkich ogrodniczych sklepach kupowałam kłącza. A potem już w szkółkach.
Tutaj akurat W roli głównej środkowej jest Paradigm
z lewej Ciemno zielona mutacja Revolution
Eart Angel na pierwszym planie
Francess i Orange Marmolade i inne
W połączeniu z żurawkami też ładnie wyglądają
Nawet ja mam ich za mało z nimi.
A co do brunner .To polecam brunnera Jack Frost,King's Ransom,Hadspen Cream.
A z tawułek ja lubię wszelakie tawułki arendsa.
Oj masz co myśleć.
Moja rabata ma ok 70 cm szerokości .A długości, to z jednej strony pod domkiem jest 0o 7 metrów , druga ok 11 m.
Aniu, część moich piwonii to już weteranki Zostały przeniesione z ogrodu gdzie rosły chyba naście lat.
Uparciuchy które nie chcą kwitnąć też mam, nie myśl sobie, na jedną czekałam chyba 5 lat ale było warto.
Nie za głęboko wsadziłaś? bo to jest bardzo częsta przyczyna braku kwiatów.
Bardzo ładnie , a nie chciałabyś grzywki? jakiejś takiej fajnej, dłuższej, trochę na skos? Jakoś strasznie by mi do Ciebie pasowała .Piękne masz oczy Danuś