Kup, będziemy razem eksperymentować.
Pustynniki będę sadziła pierwszy raz, wiem że muszę mieć sucho w zimie i mokro jak kwitną. Kolejna roślina wymagająca zabezpieczania na zimę, ale nie wykopywania - można nakryć plastikowym pojemnikiem lub folią.
Odnośnie świecznicy kupiłam w "OB" 5 szt białej i wczoraj posadziłam bo wyrastaly z w workach. Po jakim czasie kwitnie jak szybko się rozrasta.
Ta na fotkach to czerwona czy różowa jeszcze taka muszę kupić do kompozycji w łasku sosnowym.
Renia z Tuscany mam takie same doświadczenie tyle że ja nie przypinałam do ziemi a do takiego druta wygiętego ta ok 70 cm nad ziemią. Po tym kulkowaniu całkiem straciła pokrój.
No a teraz to już sama nie wiem co będzie z różami. Wydawało się że już były obudzone.
Lilie też tam zamawiałam a jeszcze nie dostałam.Muszę zadzwonić jednak.
Dzien dobry Edyto. Ladnie mi pokazalas te derenie a czy moglabys jeszcze teraz je pokazac? Wiesz teraz sa bez lisci i lepiej widac kolory galezi. I czy one sa takie czerwone caly rok? I zolte tez sa? Takie naprawde zolte czy tylko zoltawe?
Kaska Bawarka mi mowila o Twoim ogrodzie ze piekny jest ale ja jeszcze nie doszlam. Musze Cie koniecznie odwiedzic i wypytac dokladnie.
Odpozdrawiam tez Edyto.