To tulipan turkiestański, mam takie w doniczce na balkonie.
Żółty na wiosnę jest taki energetyczny, dlatego forsycje, omiegi i pierwiosnki tak cieszą. Niestety jeszcze czekam na ich kwiaty, więc przynajmniej u ciebie się naoglądam.
Jakich lokatorów masz też nie wiem. Może kiedyś uda się ustrzelić aparatem.
fotki obejrzane kfiotki śliczne
a wiesz ,ze teraz mam coraz więcej ptaszków i kosy były i chyba kopciuszki -codziennie trele wysłuchuję .....może jak teraz zobaczą ,że są stołówki ,to w zimie będą też przylatywać
hiacynty w kolejnych latach to wymoczki ...choc mnie zadziwiły moje Woodstok z Lidla sadziłam 20 w poprzednim jesieni 2016 ...i w tym roku ich drugie kwitnienie jest zaskakujaco dobre ale 3szt gdzies sie straciły. Te chyba mozna polecać choc kolor maja taki ze z daleka nie widać ...ja lubie jednak jak cebulowe swiecą na rabatach
A mi się marzy taka biała gwiaździsta, niska, bo miejsca nie ma
Zazieleniło ci się niesamowicie, liliowce poszły w gorę, ale cesarska to migiem urosła, przecież jak ją widziałam to taka niska była. Super pogoda dla roślin. Ale fakt sucho, chociaż u mnie tylko miejscami.
Dzięki Gosiu za rozpoznanie
Po cichu liczę na gronostaja, ale chyba za wąska ta dziurka, jeszcze mi jakiś wąż do głowy przychodzi, ale węże norek nie robią, więc coś musiało ja wykopać przecież. Bo w goździku pewnie jakiś gryzoń
Daj żyzną ziemię to strzeli jak z procy, nasza rośnie tuż przy wygódce i już pewnie ciągnie z niej to co potrzebaA wcześniej kury latami użyźniały bo rośnie na terenie kurnika( kiedyś tam był)
Ale Nigra dla porównania urosła w podobnych warunkach niewiele