Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 21:42, 08 lut 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja posadziłam w sumie sześć kalin w ogrodzie, ale większość bezimienna

Sylwuś ja ma 5 roseum w tym Roseum Compacta , 2 koralowe i Nana
Japońkie: Tomentosum, Red robin, Pink beauty, Grandiflora, Wtanabe
Koreańskie: Eskimo i Judda,
Bodnantska Dawn,
Pregense,
Boorkwoda Ann Russel
Sztywnolistna

I mam chęć na kolejne

to pregense

Ogród w budowie - nieustającej 21:32, 08 lut 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jak oni uprawiają warzywa w skrzyniach, że podczas prac ziemia nie rozbryzguje im się na zewnątrz?
Wciąż się nad tym zastanawiam.
W Coton Manor też mogłabym odpoczywać.

Ależ oczywiście, że im się rozbryzguje ziemia, tylko że potem zamiatają.
Ten ogród ze zdjęcia należał do Geoffa Hamiltona.
Pooglądaj sobie na YT Monty Dona w jego ogrodzie, też ma taki warzywnik, a zamiast cegły są kamienne płyty i kiedy w nim kopie, nie jest sterylnie.

Mam plan na taki ceglany warzywnik, tzn. próbuję wymyślić plan w związku z tym nie mogę w ogóle planować w tym roku uprawy warzyw i to mnie trochę smuci.

W Coton Manor są wyjątkowej urody ceglane ścieżki:

Narcyz - Narcissus 21:31, 08 lut 2018

Do góry
Narcyz Wonny Recurvus
W cieniu - zacieniona 21:24, 08 lut 2018

Do góry
bogumila napisał(a)

W tym roku będzie mało...czasami trzeba odpuścić.
Bogusiu jak znam życie będzie tego jak zawsze multum
Pozdrawiam
Szafirki (Muscari macrocarpum) 21:22, 08 lut 2018

Do góry
Szafirek Latifolium

Szafirek Siberian Tiger
Ogród w budowie - nieustającej 21:22, 08 lut 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
No u ciebie to zawsze zachwycające fotki

Czym by Cię tu jeszcze zachwycić? Może to - wyobraź sobie że jest ciepło, czujesz słodki ale niemdlący zapach jaśminu, którym porośnięte są pergole, a Ty spacerujesz sobie powolutku

Koncepcja zagospodarowania tarasu 21:20, 08 lut 2018

Do góry

a przepraszam już się poprawiam..trzeba było kliknąć na miniaturkę aby zdj. się wstawiło. . teraz powinno być jaśniej.
piętro wysokie bo 5te. , donice te największe tak 60 cm na 100cm.. słabo widać te donice na drugim planie, ale ich ilość podobnie jak na pierwszym.
W cieniu - zacieniona 21:19, 08 lut 2018

Do góry
Wspomnienia...w oczekiwaniu na nowe...

W cieniu - zacieniona 21:14, 08 lut 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
No właśnie miałam Cię Bogusiu o wysiewy i o sadzonki pytać, ale już mnie uprzedziłaś . Pewnie jak zawsze będziesz miała tego dobra w ilościach hurtowych. Ależ masz zielone ręce . Pozdrawiam Bogusiu.

W tym roku będzie mało...czasami trzeba odpuścić.
Ogród w budowie - nieustającej 21:14, 08 lut 2018

Do góry
Joku napisał(a)
Bardzo fajna ta inspiracja. Spodobały mi się niebieskie obeliski w łanach nasturcji.
Nasturcję miałam kilka razy, fajna roślina. Marzy mi się kompozycja w ognistych kolorach, właśnie z nasturcją. Mam w pamięci relację z prastarego odcinka "Tygodnia na działce" z czasów gdy były do wyboru tylko 2 programy w TVP - bodajże jakiś taras z nasturcją i innymi roślinami kwitnącymi na czerwono + czerwone dodatki. Bardzo mi się ten taras podobał.

Też by mi się podobało. Wysiewam nasturcje i same się sieją na ognistej, ale inne większe kwiaty nad nimi dominują i nie mam nawet zdjęcia.
Jasia miała w warzywniku śliczne obwódki z nasturcji, bosko to wyglądało.

Mam nadzieję że przezimuje krokosmia, troskliwie okryta na zimę.

Ogród w budowie - nieustającej 21:07, 08 lut 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Hey Gabi...nowy rok u Ciebie pełen inspiracji od tych cudowności aż bliżej do wiosny
Piękne te obeliski jak u Ciebie

No i zaczęła się zima, przebiśniegi przycupnęły, oczary się stuliły, zrobiło się biało, a dzisiaj śnieg mocno skrzypiał pod butami. Zapomninamy o wiośnie zatem.

A miło tak lato powspominać, dla Ciebie łubiny.

Chaos kontrolowany 21:05, 08 lut 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
Może by tą ściankę z ciętych śliw, co ma kompostownik zasłaniać pociągnąć dalej ,tak w kształcie litery L ,lub drugi ,ale cofnięty pas .....( bo na rysunku widziałam ,że warzywnik jest jakby cofnięty od kompostownika ? ) - zasłoniłyby troszkę warzywnik ,tylko może przy warzywniku niższa ta ścianka ? Nie wiem na jaką wysokość to ma być , żeby warzywa miały słoneczko ? .....

.. nie mam pojęcia jak takie cięte śliwy wyglądają
Pomysł ze ścianką wodną fajny

Może też to drzewko wielopniowe w takim kolorze jak śliwy ?
Ech nie znam się na planowaniu .... u mnie też mi marnie idzie
O coś takiego

Nie mam takiego koloru na tablecie jak Ty rysowałaś ....zdjęcie mogę zaraz usunąć

Wszelkie pomysły cenne. Nie ma, że ktoś nie zna się na planowaniu, każdy coś podpowie. Przecież nikt z nas, no oprócz Szefowej, profesjonalistą nie jest.
Ta rabata z brzozami w moim zamyśle ma być niebieska, więc bordo tam odpada. Mam już go sporo na innych rabatach, a poza tym mam jeszcze szalony pomysł ze śliwami na tyłach, ale o tym później.
Ale też mi się tam wielopienne widzi, chyba jednak zostanę przy brzozie.
Widzisz dobry pomysł z tymi śliwami w L, bo przysłonią widok od strony placyku. Zobaczę tylko jak mi to cięcie pójdzie.
Przy skrzyniach też kiedyś myślałam o niskim murku, czy gabionie albo jakiejś podwyższonej rabacie, tylko będzie problem z przejściem. Muszę to przemyśleć.
Lawendowy zawrót głowy 20:56, 08 lut 2018

Do góry
Hej dziewczyny śniegu u mnie nie brakuje codzienie nowa dostawa a mnie już wiosną się marzy a tutaj zimowo pięknie

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 20:54, 08 lut 2018

Do góry
beata_m napisał(a)
widzę, że plany każdy snuje to tu to tam, ja też mam ale aż strach pisać bo albo zabraknie czasu albo środków, bo wyszło mi tak
- przedogródek - przekopanie ziemi, kupienie wiśni i rozplenic;
- wykończenie ogrodzenia (murków, słupków) i pomalowanie przęseł + napędy do bram:

Świetne plany na przedpłocie, będzie pięknie!
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 20:52, 08 lut 2018

Do góry
Dziewczynki, cisy by były nieformowane, bo Fastigiaty takie własnie są najlepsze
Pszczelarnia 20:50, 08 lut 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Taki:

Piękne to!

Ewo, masz może jakąś fotkę w jaki sposób przycinasz róże Artemis?
Przedogródek pod dębem 20:49, 08 lut 2018

Do góry
Witam,
jestem przed modernizacją przedogródka.
Taki jest stan obecny:

Po lekturze Ogrodowiska nie będę oryginalny w stwierdzeniu, że chciałbym choć w minimalnym stopniu zbliżyć urodę miejsca na które codziennie patrzę do tych pięknych zakątków które przedstawiacie, Forumowicze.
Będę relacjonował postępy.

...uDany ogród 20:47, 08 lut 2018

Do góry
Widoki będziesz miała bajeczne bo już takie są Kurs Ci nie potrzebny bo zdjęcia robisz cudowne
A czy ta kalina nie łapie Ci mszycy???

Chciałabym podglądać ogród z bliska, jednak dojazdowo to nie to samo, ale to wiesz prawda?
Miło mi bardzo, ale wielu rzeczy nie wiem a jak Ktoś wytłumaczy to człowiekowi od razu łatwiej. Ja próbuję wszystkich ustawień sama i zdjęcia robię wyłącznie na manualu ale chciałabym wiedzieć wszystko , fotografia to wiedza tajemna
W sumie nie zauważyłam, pryskam na wiosnę zapobiegawczo i z reguły to wystarcza w zeszłym sezonie musiałam powtórzyć ale kwitły cudowanie. Ciekawa jestem co będzie w tym roku

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:42, 08 lut 2018

Do góry
Śliczne obrazkiSzczególnie teraz jak wokół biało

Dziękuję Sylwio
Zostawiam Ci taki widoczek.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:37, 08 lut 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Ja nie Ania, ale widoczki bardzo mi się spodobały.

Tęsknię Dorotko za takimi widokami
Lubię zimę ale taką z białym puszystym śnieżkiem i lekkim mrozem, a takiej u nas ostatnio brakuje.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies