Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony II 06:19, 07 lut 2018
Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mój ulubieniec. Lolek. Na spacerki wychodzi do ogrodu i wraca na zawołanie. Nauczył się już swego imienia.

Kocurek pięknieje w oczach.
Za drzwiami do ogrodu... 23:44, 06 lut 2018

Do góry
Początki mojej lawendowej rabatki...

Za drzwiami do ogrodu... 23:40, 06 lut 2018

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 23:34, 06 lut 2018

Do góry
Wrócę jeszcze do zdjęć z 2016r.
Ukojenie 23:11, 06 lut 2018

Do góry
U mnie dzis faza na mietowy i turkusowy

Mietowy to sznurek tzw. Chińczyk - jest niesamowicie miesisty i mega dodaje objetosci. To moje pierwsze testy z tym sznurkiem.
Kamienie to jadeit malajski amazonitowy.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:01, 06 lut 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Dziękuję Kasiu.
Jeszcze taki dla koleżanki zrobiłam

No nie mów...Malowałaś, czy to inna technika?
Ogród, mydło i powidło. 22:43, 06 lut 2018

Do góry
Annak napisał(a)
Kasiu, dziękuję, to nie było nic pilnego, zwłaszcza, ze zima znowu wróciła Podoba mi się róża z tym fioletowym powojnikiem, zastanawiałam się jeszcze tylko nad tym, czy do tego zdecydowanego różu nie lepiej by wyglądał biały powojnik, tak dla uspokojenia oczu Co o tym myślisz?

Aniu myślę że biały też pięknie sie będzie prezentował ale nie wiem jaki byłby odpowiedni - z własnego doświadczenia mogę polecić mandżurski - niekłopotliwy i jego maleńkie kwiatuszki chyba ładnie by się komponowały z Rosarium a drugi niekłopotliwy to Beautiful Bride ale nie wiem czy jego kwiaty nie są zbyt duże do Rosarium.
Tu mandżurski:
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:28, 06 lut 2018

Do góry
Sima napisał(a)
Pod Wintergold podpisuje się wszystkimi rękoma i nogami - jest śliczna.
A może połączenie traw z kosodrzewiną wintergold i klonem japońskim Red Filigree Lace. Odcienie żółci i czerwienie ładnie będą grać na jesień z kamykami i zgrają się z płotem. Lubię oglądać takie klasyki zrobione ze znikomej ilości gatunków , ale dopełnić można

Cześć.
Też lubię takie klasyki i już taką rabatę z klonem czerwonym mam:

ona jest po lewej od projektowanej w tej samej linii, więc chyba nie będę i w tym miejscu się powtarzac

Do tego Marikena chciałam na frontowej też nawiązać...
Moja działka na Dębowym Lesie 22:13, 06 lut 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Piękne pudelka zrobiłaś ...mam nadzieje ze pomogło na kłopoty. Letnie zdjęcia zachwyt

Jolu, dziękuję
Kłopoty są.Ale choć przez jaki czas o nich nie myślałam, bo musiałam głowę i ręce czymś zająć
tulucy napisał(a)
Piękne liliowce...

Ja sporo zamówiłam teraz, ale praktycznie same jasne. Może ze dwa ciemne... Muszę "uspokoić" kolory w ogrodzie trochę. Mam nadzieję, że ładne przyślą i bez pomyłek.

Łucjo,Ja lubię różne kolory.cóz taka już jestem
A ty gdzie zamawiałaś ?
I jakie odmiany ??

Moja działka na Dębowym Lesie 22:11, 06 lut 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Aniu, Twój ogród zachwyca mnie Cudne kolory, dorodne rośliny.... Pudełko z rowerem i fiołkami cacuszko Mocno pozdrawiam

Agatko milo i czytać takie pozytywne słowa.
To taki balsam na m moje smutki .Fajnie,że to pudełeczko z rowerem i fiłkai sie podoba.
Inne jeszcze też robię.Ale zaczęte sa.Jak zrobię to pokażę.

A teraz jeszcze letnie wspomnienia

Letnia róża Elmshorn

Pszczelarnia 22:07, 06 lut 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Remanent nasionkowy:

Cytuję wszystkie, bo mnie mocno tym widokiem zmotywowałaś. Dzisiaj spakowałam w końcu nasiona na wymianę, a jutro siadam do segrgowania swoich.
Kolejne miejsce, gdzie widzę nasiona od Sarah R. i ciekawa jestem co od niej zamawiasz?
Przedziwny Ogród 22:07, 06 lut 2018

Do góry
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:05, 06 lut 2018

Do góry
inka74 napisał(a)
Ale się dyskusja rozwinęła, aż zacytuję. U mnie też glina. Doskonale cię pod względem rodków rozumiem bo też walczę z nimi aby ładne były i kwitły. Mają jedną zaletę - liście w zimę ale takich roślin jest więcej. A dziewczyny coraz to nowe propozycje podrzucają, więc jest co sprawdzać

Mam hortkę Pinky Winky na rabacie z różami ale ciemnymi i jest to moje ulubione zestawienie. Aby nie zabrała całej rabaty tnę ją nisko na wiosnę na ok. 10 - 15 cm - ma po 4-5 sezonie maks. 1 metr wysokości i z 80 cm szerokości. A w teorii jest to wysoka hortka do 1,5 metra. Z niskich jest np. Bobo i ta nie zasłoni róż - do 80 cm. Ma śliczne, delikatne jak koronka kwiatostany. Widziałam też Bobo na pniu. Wada Bobo - późno startuje. Inne już w listkach a ta ciągle w pączkach. Szybko potem nadrabia.

Głogownik bardzo chciałam mieć ale nigdzie nie było. Kupiłam laurowiśnie na pniu. Tylko ja mam je w doniczkach i na zimę w domu stoją. Niedługo będą mi kwitły Ale Madżenka ma chyba laurowiśnie na ogrodzie i dają radę bez okrywania. Zaleta - można je ładnie formować i ślicznie kwitną. No i są zimozielone.

Iwonko, ta dyskusja, ta burza mózgu była mi bardzo potrzebna
Zapisuję pomysły i zrobię w wolnej chwili parę wizualizacji do oceny.

Pinky Winky mogła by być, jeżeli mówisz, ze da się ją utrzymać w ryzach. Kontrastowała by barwą i kształtem z kremowymi różami. Pasowała by potencjalnie do głogownika. Na razie widzę ze jest dostępny w internetach. Na wiosnę rozejrzę się w lokalnych szkółkach czy coś takiego mają.

Laurowiśnię mam w dwóch miejscach w odmianie Otto L. Ma się dobrze, ale nie wiem czy chciałabym ja mieć też na pniu na tej rabacie. Trochę by jej było tu za duzo. Tak samo jak i trzmieliny - też ją mam tu naprzeciwko:

Sosnowe zacisze 22:00, 06 lut 2018

Do góry
Kojak napisał(a)
A teraz mam prośbę o pomoc w obsadzeniu mało przyjemnego widoku...

Na początek wiosną na siatkę chcę zamocować matę z wikliny, na czas kiedy się krzaki nie rozrosną. Niestety miejsce jest bardzo wymagające, prawie cały dzień w cieniu (na osi północ-południe) ale dodatkowo cieniowane drzewami i domem. Stąd pomysł aby posadzić tutaj w zestawieniu cisy i ostrokrzewy. Proszę o pomoc w doborze roślin i ich rozmieszczeniu. Długość tego obsadzenia mogę zwiększyć do 8m.

Ostrokrzewy odpadają, bo gubią liście w środku i będą prześwitywać.
Sosnowe zacisze 21:58, 06 lut 2018

Do góry
A teraz mam prośbę o pomoc w obsadzeniu mało przyjemnego widoku...

Na początek wiosną na siatkę chcę zamocować matę z wikliny, na czas kiedy się krzaki nie rozrosną. Niestety miejsce jest bardzo wymagające, prawie cały dzień w cieniu (na osi północ-południe) ale dodatkowo cieniowane drzewami i domem. Stąd pomysł aby posadzić tutaj w zestawieniu cisy i ostrokrzewy. Proszę o pomoc w doborze roślin i ich rozmieszczeniu. Długość tego obsadzenia mogę zwiększyć do 8m.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:54, 06 lut 2018

Do góry
kitek81 napisał(a)
Śliczne pudełeczka Aniołek też skradł moje serce

Dziękuję Kasiu.
Jeszcze taki dla koleżanki zrobiłam
Moja działka na Dębowym Lesie 21:50, 06 lut 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Przepiękny decoupage no pewnie, że łączka liliowcowa śliczna oj energii energii nam trzeba

Dziękuję za pochwałki mojego decoupage.Wciąż jego się uczę Lubię tą moje liliowce i rózne inne też
Oj, tak, energii potrzeba na i to bardzo
Pysznogłówki
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 21:45, 06 lut 2018

Do góry
oby do wiosny
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:41, 06 lut 2018

Do góry
Jak przybijaliśmy korę na dachu hoteliku dla owadów ptaszki w tę i z powrotem latały do karmnika

Fajnie się ułożyło jak w historyjkę tylko szkopuł w tym , że to za każdym razem jest fotka innej sikorki
Sosnowe zacisze 21:39, 06 lut 2018

Do góry
Ok, następny pomysł a'la Adam Słodowy (oczywiście nie mogę konkurować z Nikitą). Na początku powstało ognisko, kto nie lubi wieczorem lub nocą patrzeć w ogień i obserwować skaczące iskierki...
A na imieniny znajomej musiały powstać siedziska "ogniskowe". Wszystko zaczęło się od planowania z synem w skali 1:1

Po rozmierzeniu długości, kątów i wysokości powstał prototyp

I wyrób finalny, niestety impreza na którą ławeczki były szykowane, nie mogła się odbyć, zostają na nadchodzący sezon.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies