Hej
niby jest taka rabata u mnie ale jakoś paprocie mnie nie koniecznie lubią i rosną jakby chciały a nie mogły...tu jest kilka ujęć ale paprocie tam raczej w mniejszości tylko chyba 3 sztuki
Dzisiaj zamówiłam taki karmnik dla ptaków lubię je obserwować, chociaż wiem,że ptaki powinno dokarmiać się tylko zima, ale w tamtym roku maluchy z wielką chęcią korzystały ze stołówki Budka lęgowa ostatecznie zmieniła miejsce na bardziej intymne ( musiałam dzieciom wytłumaczyć,że inaczej w niej nie zamieszkaja i udało się
Myślę jeszcze nad jakimś poidełkiem, może ma ktoś namiary na coś fajnego?
Dziękuję za instrukcje, przypomniało mi się jak w tamtym roku robiłam coś podobnego tylko nie betonem, a gipsem, a dokładnie doniczke na wzór pekniętego jaja muszę pokazać to mężowi i niech sam podejmie decyzję, czy woli zrobić sam czy kupić już gotowe a czy taki beton można pomalować,żeby był biały?
Mam problem z hortensjami a mianowicie jak je przyciąć.Coś mi się wydaje że w zeszłym roku je za wysoko przycięłam. Jak mam to zrobić w tym roku?
To jest vanilka, pędy dwuletnie( czyli te za wysoko przycięte) mają 15 cm długości.Z tego właśnie pędu wypuściły po 4 lub 5 zeszłorocznych pędów.
Czy mam przyciąć te dwuletnie niżej?
Czy przyciąć zeszłoroczne ale na ile oczek?
Jest przepiękna pogoda na termometrze +12 , błękit i pełne słońce
Szpaki są śliczne , mienią się wszystkimi kolorami. Jak już się pojawią to mamy wiosnę!
Ja od grudnia łykam skrzyp z bambusem i biotyną, w grudniu też ścięłam włosy o 30cm i od tamtej pory nie wypadają, nie puszą się , rozczesują bez odżywki i lśnią.
Urosły już prawie 10cm
Jest szansa, że na wakacje będę miała włosy
Aniu bukiet zrobiłam sama. Kwiaty szydełkowe są bardzo proste, reszta to ceramika . Jakiś czas temu miałam piec do wypału. Myślę, że wkrótce znów będę miała
Tęsknie za ulepami
Dziękuję!
Cześć Kinguniu!
Przywołałam Cię myślami, wczoraj mówiłam M że jak tylko się cieplej zrobi mamy trasę do Krakowa
Podobają mi się szałwiowe, ale chyba będą w kolorze tabliczki z nazwą ulicy to taka ciemniejsza zieleń.
Uwielbiam zielone drzwi. Będą też zielone okiennice do białych okien, które już kupiłam Miałam nie pisać co kupiłam, bo uznacie że mi totalnie odbiło, ale musiałam
Urzędu mam dosyć, nawet nie wiem czy jeszcze tam chodzić i pytać tylko tracę nerwy. A muszą mnie listownie poinformować o zmianie, więc na pewno się dowiem.
Buziaki!
Dosłownie przed chwilą byłam zrosić posiane nasionka, a tam...niespodzianka
"Malinowy Ożarowski" i "Oxheart" pokazały łebki Siane były 6 marca, stąd moje zdziwienie Nie za szybko to???
A tak wyglądało przewożenie obornika. Mieliśmy tylko małą przyczepkę bo za transport zaśpiewano nam taką cenę że już dla samej zasady stwierdziliśmy że tyle nie damy. Za to obornik dostaliśmy z czystej życzliwości od właściciela koni.Cały dzień kursowaliśmy
Gdybyś jeszcze chciała mi doradzic odnośnie roślin i odległości na rabacie, która dopiero powstanie przy południowej ścianie domu.
Długość ok 10m.
Dosyć wąską rabatę tam planuję do 1,5 metra.
Jest tam teraz na gładko nic nie rośnie, sam trawnik.
Ja sobie tak wymyśliłam miskanty ML, pomiędzy nimi mikołajek, a na dole może szałwia.
Ale później pomyślałam, że ML jest dość jasny i lepiej wygląda na ciemnym tle, a tu lepiej by się sprawdził Gracillimus i rozplenica, tak naprzemiennie. Mogło to być o tyle ciekawie, że tamto miejsce jest widoczne najczęściej z boku a nie na wprost. Na wprost się nie przebywa i mam takie stare zdjęcie.
Co o tym myślisz?