U mnie dzis faza na mietowy i turkusowy
Mietowy to sznurek tzw. Chińczyk - jest niesamowicie miesisty i mega dodaje objetosci. To moje pierwsze testy z tym sznurkiem.
Kamienie to jadeit malajski amazonitowy.
Aniu myślę że biały też pięknie sie będzie prezentował ale nie wiem jaki byłby odpowiedni - z własnego doświadczenia mogę polecić mandżurski - niekłopotliwy i jego maleńkie kwiatuszki chyba ładnie by się komponowały z Rosarium a drugi niekłopotliwy to Beautiful Bride ale nie wiem czy jego kwiaty nie są zbyt duże do Rosarium.
Tu mandżurski:
Agatko milo i czytać takie pozytywne słowa.
To taki balsam na m moje smutki .Fajnie,że to pudełeczko z rowerem i fiłkai sie podoba.
Inne jeszcze też robię.Ale zaczęte sa.Jak zrobię to pokażę.
A teraz jeszcze letnie wspomnienia
Letnia róża Elmshorn
Cytuję wszystkie, bo mnie mocno tym widokiem zmotywowałaś. Dzisiaj spakowałam w końcu nasiona na wymianę, a jutro siadam do segrgowania swoich.
Kolejne miejsce, gdzie widzę nasiona od Sarah R. i ciekawa jestem co od niej zamawiasz?
Iwonko, ta dyskusja, ta burza mózgu była mi bardzo potrzebna
Zapisuję pomysły i zrobię w wolnej chwili parę wizualizacji do oceny.
Pinky Winky mogła by być, jeżeli mówisz, ze da się ją utrzymać w ryzach. Kontrastowała by barwą i kształtem z kremowymi różami. Pasowała by potencjalnie do głogownika. Na razie widzę ze jest dostępny w internetach. Na wiosnę rozejrzę się w lokalnych szkółkach czy coś takiego mają.
Laurowiśnię mam w dwóch miejscach w odmianie Otto L. Ma się dobrze, ale nie wiem czy chciałabym ja mieć też na pniu na tej rabacie. Trochę by jej było tu za duzo. Tak samo jak i trzmieliny - też ją mam tu naprzeciwko:
A teraz mam prośbę o pomoc w obsadzeniu mało przyjemnego widoku...
Na początek wiosną na siatkę chcę zamocować matę z wikliny, na czas kiedy się krzaki nie rozrosną. Niestety miejsce jest bardzo wymagające, prawie cały dzień w cieniu (na osi północ-południe) ale dodatkowo cieniowane drzewami i domem. Stąd pomysł aby posadzić tutaj w zestawieniu cisy i ostrokrzewy. Proszę o pomoc w doborze roślin i ich rozmieszczeniu. Długość tego obsadzenia mogę zwiększyć do 8m.
Dziękuję za pochwałki mojego decoupage.Wciąż jego się uczę Lubię tą moje liliowce i rózne inne też
Oj, tak, energii potrzeba na i to bardzo
Pysznogłówki
Jak przybijaliśmy korę na dachu hoteliku dla owadów ptaszki w tę i z powrotem latały do karmnika
Fajnie się ułożyło jak w historyjkę tylko szkopuł w tym , że to za każdym razem jest fotka innej sikorki
Ok, następny pomysł a'la Adam Słodowy (oczywiście nie mogę konkurować z Nikitą). Na początku powstało ognisko, kto nie lubi wieczorem lub nocą patrzeć w ogień i obserwować skaczące iskierki...
A na imieniny znajomej musiały powstać siedziska "ogniskowe". Wszystko zaczęło się od planowania z synem w skali 1:1
Po rozmierzeniu długości, kątów i wysokości powstał prototyp
I wyrób finalny, niestety impreza na którą ławeczki były szykowane, nie mogła się odbyć, zostają na nadchodzący sezon.