Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 08:32, 06 kwi 2018

Milka napisał(a)
Danusiu, ale piękne foty i wiosna, nic a nic nie opóźniona do mojej
Ta trawa zimozielona, ale wiosna potem brązowieją końcówki i brzydnie, dlatego lepiej ją przystrzyc i wypuści ze środka nowe, świeżutkie liście. Sebciu, co rok tak robi i ma piękne egzemplarze
Szukaj miejsca na Elaty, najbardziej wilgotne

Oj dziękuje Ci to tak zrobie, mam ją chyba trzecią zime i nawet u mnie ma się dobrze, na Elate już mam miejsce, jak juz bedzie pergola na róże to pokaze miejsce bo to obok, u mnie nie ma wilgotnych miejsc ale blisko tam jest do wody i półcień. Jeszcze musze wymyslic czym zasłonic rurkę? Musze zrobic zdjecie tego miejsca, może coś doradzicie.
Milka 08:35, 06 kwi 2018

Doradzimy to super miejsce
danuta_szwajcer 08:37, 06 kwi 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Danusia dobrze ze zajrzałam tyle pięknych kepek krokusów . U mnie braki muszę jesienią nadrobić. Bazantom smakują cebulę i rozgrzebują wszystko.

Chciałam też zapytać o te trawy koreksy ciąć czy nie może się ktoś odezwie.

O już Jest odpowiedź z Wrocławia dzięki Miluś.

U mnie wczoraj bażant na dachu domu był, ale cebulek mi nie wyjada, problem mam owszem z nornicami, róze mi zjadły pnącą przed domem U mnie jeże kore rozgrzebują i kosy. Krokusy są wyjątkowo ładne w tym roku
kitek81 09:15, 06 kwi 2018

jak ja lubię takie wiosenne, kolorowe widoki
marba 22:32, 06 kwi 2018

Śliczne krokusy. Nie mam tych paskowanych, a prezentują się bardzo urokliwie. Będę musiała dosadzić na jesieni.
nebel 23:37, 06 kwi 2018

danuta_szwajcer napisał(a)

Już wiosna, pachnie wiosną chodz dziś znowu zimno, szkoda, że tak mało deszczu było. Pszczoły latają, ptaszki pięknie śpiewają a ja jak zasypiam to w głowie układam co będe zaraz po świętach robić w ogrodzie, pracy multum a sama do tego jestem ale jak jest zdrowie to dam radę

Danusiu, życzę dużo zdrowia...i czekam na wiele tak pięknych zdjęć z Twojego ogrodu
Kindzia 08:04, 07 kwi 2018

Matko i córko, jakie masz piękne krokusy!!! I już tulipanek zakwitł? Elegancko Moja młodziutka magnolka Satisfaction też już pękła. Aż mnie zdziwiła

Ja dopiero po 4-ech godzinach wczoraj w ogrodzie, jeszcze nie jestem obolała Zobaczymy co będzie po dzisiejszym dniu
Urszulla 07:13, 08 kwi 2018

Cudowna wiosna tak długo na nią czekaliśmy
danuta_szwajcer 12:10, 08 kwi 2018

Milka napisał(a)
Doradzimy to super miejsce

No widzisz zapomniałam zrobić zdjęcie, wczoraj był piękny dzień ale w tym słoncu to szybko z sił opadłam, tylko zrobiłam porządek z tyłu domu z pociętym drzewem, rozdrabniarka szła w ruch a reszta na ognisko oj ile ja już taczek tego spaliłam a ile worów do wywozu ale u nas odbierają zielone co dwa tygodnie. Podlałam ogród, pięknie wszystko bujnelo, za chwile jedziemy swiętować do naszych ulubionych Rud, poszukamy wiosny w parku przy zamku

danuta_szwajcer 12:13, 08 kwi 2018

kitek81 napisał(a)
jak ja lubię takie wiosenne, kolorowe widoki

Bardzo lubie takie świeże listeczki i te kolorki, jest pięknie