A co do próżnowania ... w między czasie powstają również bombki, na razie jest ich tylko kilka. Zamysł jest taki, że każda powstaje na bazie jednego schematu, będą się różnić tylko wykończeniem
Ale wyzwanie rzucone. Na pierwszy rzut oka z tej perspektywy to nie ma olbrzymiego kasztana chyba, ale nie pamiętam czy wcześniej nie był usunięty. Pamiętaj, że sklerozę mam
No Monty ma chyba niezłą ekpię.
Mam nadzieję że są jeszcze Twoje kaliny w szkółce. Nie byłam.Mam szanse jutro jak będę wracać od lekarza. Nie dałam rady ale nie zapomniałam.
Gosia które? hehe - te kupowane we wrześniu czy kiedyś tam owszem, moje wykopane też
ale ja zamówiłam jeszcze w listopadzie ale mało więc posadziłam
no bo zamiast 27,32 zł zapłaciłam 5,96 zł za botaniczne tulipany 20 sztuk
więc mam Polychroma nowe - będę je testować
ale też skusiłam się bo były w dobrej promocji tulipany z kolekcjonerskiej serii
Picture, Browni i Hemisphere - a że kupiłam ich mało bo po 5 sztuk wsadziłam do doniczek i dokładnie opisałam - będę więc wiedzieć co ma być i wiem gdzie kupiłam jakby co
będę mieć do donic to raz a dwa uwieeeeelbiam wypatrywać nowych tulipanów takich jakich jeszcze nie miałam
teraz taka pogoda że można by jeszcze sadzić tulipany
właśnie
widziałam na własne oczy - tulipany posadzone do donicy w marcu zakwitły w maju - byłam w szoku
na rynku widuję właśnie wiosną w sprzedaży cebule tulipanów ale nigdy nie pytałam sprzedających o nie.
Ty jesteś niezły fryzjer więc powiedz mi ciachnąć tę czuprynkę ?
To jest tawuła którą cięłam na kulę ale raz się opóźniłam i wyrosła mi czuprynka i tak ją zachowałam - zastanawiam się może ciut przyciąć
dziewczyny mam pytanie czysto koncepcyjne, czy pod kątem projektowym dobrze by wyglądało takie coś?
chodzi o to żeby taki sam kwadrat jak placyk na ognisko był też w rogu np. z brzozami. zaprojektowane tam rosliny przez Lukiego bez zmian.
tak sobie tylko luźno rozmyślam
te białe linie przy rabatach to krawężniki kładzione na płasko, jak tu https://pl.pinterest.com/pin/178736678944609242/ https://pl.pinterest.com/pin/105482816247506004/
to takie moje marzenie, chyba podsunięte przez Asię Macadamie.
i pytanie kolejne rownież luźne nie zobowiazujące ile brzóz się zmieści w kwadracie 5x5m?
strzałka wskazuje skąd glownie będzie oglądana rabata
narysowałam 3 ale chyab mało?
Z trawnika u mnie wykopałyśmy siewki knautii w pięknym, bordowym kolorze, będą Cię cieszyć kwiaty w przyszłym roku.
Naparstnice rozsiały się porządnie, na rabacie.
Niesamowity mamy listopad, nie pamiętam żeby nie było mrozu do tej pory, więc kwiaty jeszcze świecą kolorem.
jeszcze mam skrzyneczkę z moimi siewami - łubiny i ostrogowce chyba też tak zrobię
ponieważ jestem mocno zaziębiona i kaszląca - a jutro miałam mieć dzień na ostre działanie w ogrodzie
będzie tylko spacerek więc zrobię sobie wianki z winobluszczu dla ozdoby ogrodu
To musiało być coś z nasionami, ja któregoś roku miałam taką sytuację z ogorkami, kwitły jak szalone, a owoców zero, i się nie dopytałam, co to była za przyczyna, czyżby brak jakiegoś nawozu?