Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sezon 2017 u Hanusi 18:29, 23 lis 2017

Do góry
Iwonko. może wszystko zależy od ustawienia klamki. Czasami odrobina różnicy nie daje możliwości się zamknąć. Spokojnie bez nerwów. Jeszcze raz spróbuj.

Ogrodowe szaleństwo ... 18:29, 23 lis 2017

Do góry
Dzień dobry, ponieważ dzień jest tak krótki, że po pracy nie ma po co iść na działkę, dlatego też pozostało planowanie na następny sezon. Postanowiłam zmienić jedną rabatę, która jest długa i wąska oraz wzdłuż ogrodzenia. Kawałek którym chciałabym się zająć ma max 40 cm szerokości i ok 3 m długości. Na chwilę obecną panuje tam niesamowity chaos. Tuż przy furtce rośnie "pnąca" kremowa róża, po siatce "wije się " nieudolnie wiciokrzew, dalej rośnie lawenda, margaretka, malwa, rudbekia, oregano, jednoroczne goździki, krwawnik, orliki i wiele innych..., wzdłuż kawałka, który zamierzam zmienić rośnie goździk szary i bratki, ten obszar kończy się krzewuszką pod którą rośnie kocimiętka. Ogólnie mówiąc totalny misz-masz
żdjęc mam niewiele co oznacza, że rabata nie jest moją dumą.
chciałabym ją uporządkować, posadzić może jakieś nasadzenia jednego rodzaju, może być trochę wyżej, tak na wysokość siatki, czyli tak do 70 cm.Jest to strona prawie cały dzień słoneczna. Proszę podpowiedzcie, co tam wsadzić. myślałam o jakiś krzaczkach niedużych a kolumnowych a między nimi coś niższego. Wierzę w Waszą kreatywność i czekam z niecierpliwością na propozycje

Kiedyś będzie tu ogród 18:06, 23 lis 2017

Do góry
Pierwsze spore mrozki spowodowały, że wszystkie liście opadły. Teraz pierwsze skrzypce gra kora...

i owoce...

Owocujących drzew i krzewów muszę dokupić.... dużo... bardzo dużo...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:47, 23 lis 2017

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Która to trawa tak spektakularnie rośnie Ci za tą ławeczką??

Za ławeczką rośnie rozplenica Hameln. To najtrudniejsze stanowisko, a rośnie najlepiej.

AgataP napisał(a)

Gruszko co to jest to żółte? modrzew formowany?

To modrzew Kórnik; Zakupiony jako element jesiennej kompozycji z berberysami Erecta i Green Carpet. Niestety. Okazał się mieć zbyt krótką nóżkę i trzeba było szukać mu nowej miejscówki. Tnę go w kulkę.

Zoja, o tej porze roku najbardziej doceniam zimozielone rośliny. One stanowią punkt odniesienia dla pozostałych roślin. Nie muszą być ciągiem, ale porozrzucane na rabatach robią dobrą robotę.
Kiedyś będzie tu ogród 17:39, 23 lis 2017

Do góry
Aniu, czy te derenie teraz tak wyglądają?

anka_ napisał(a)
U Ewy/Pszczółki była mowa o dereniach- ja jestem coraz bardziej zachwycona Midwinter Fire

Kiedyś będzie tu ogród 17:30, 23 lis 2017

Do góry
U Ewy/Pszczółki była mowa o dereniach- ja jestem coraz bardziej zachwycona Midwinter Fire

Montana...

Kiedyś będzie tu ogród 17:27, 23 lis 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Aniu strzępek bardzo ładny . Zawsze jak widzę to mam ochotę na niego,może kiedyś. Macra u mnie podobna tylko malusia jeszcze.

Asiu na strzępka namawiam, warto. To jedno z piękniejszych drzew. Moje macry też małe, to tegoroczne sadzonki od Toszki. I mam nadzieję, że będą pięknie rosły bo jestem nimi zachwycona.

Molinią też.

Kasya napisał(a)
U mnie tylko raz Byl taki osobnik z czerwonym kuperkiem
Za to sikorek są całe stada
Sojek tez...
U mnie dwa osobniki z czerwonymi kuperkami są codziennymi gośćmi od jakiegoś czasu. Ale najwięcej podobnie jak u ciebie sikorek. Sójki z daleka się trzymają, bo karmnik nowy i chyba się boją. Może z czasem wyszkolą się jak te twoje.

Hameln zachwyca...

Anabelki...

Ogródkowe perypetie:) 17:04, 23 lis 2017

Do góry
Agus a co powiesz na cisy kolumnowe otulone irgami na skarpie?
Ogród w remoncie 16:55, 23 lis 2017

Do góry
Dziś wpadła mi w oko moja kłosówka. Śliczna jest teraz,jakby to nie jesień. Wszystko bure A ona świeci jak żarówka. Ktoś jej nie polecał ,nie pamiętam. Może jeszcze zmienię zdanie. Obserwuję ją na razie i póki co ją lubię
Nowocześnie z różAnką :D 16:50, 23 lis 2017

Do góry
iwka napisał(a)
a warzywnik to planujesz przy samym tarasie ?

Iwona widac na planie, ten czerwony prostokąt. dość blisko tarasu
Anna i Ogród 16:15, 23 lis 2017
Do góry
Makao_J napisał(a)
Pamiętacie że mam dwie kotki?

Okazało się że jedna z nich (ta cała bura) jest bardzo chora. Zaczęła utykać na jedną łapę. Po prześwietleniu okazało się że ma dysplazję stawu biodrowego.To choroba genetyczna i bardzo rzadka u kotów . Tylko operacja jej może pomóc. Nawet po zniżkach zabieg jest dość kosztowny bo 600zł. eM się mocno oburzył bo wyda kasę a kot sobie pójdzie i nie wróci ale widziałam jak w weekend ją głaskał i rozmawiał z nią że nie wiem co zrobić.

Bez zabiegu grozi jej zanik mięśni. Przykre. Trudna decyzja acz oczywiste co zrobimy. Potrzebujemy tylko czasu by się z tym oswoić bo to mało nie jest

600 zł to raptem parę roślin do ogrodu a możesz uratować kotka i ulżyć mu w cierpieniu,zobaczysz jak się odwdzięczy.
Nie jednego naszego psa ratowaliśmy.Jestem na tym punkcie wrażliwa.
Mam nadzieję,że podejmiecie słuszną decyzję.

Pozdrawiam
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:10, 23 lis 2017

Do góry
Viola z tym panem to ja nie rozmawiam wiecsie niech do nie nie wtraca

Haniu wyklady o marketingu bezposrednim czyli amodzielnym sprzedawaniu swoich produktow. U nas modne ostatnio sa takie male sklepigi w gorpodarstwie rolnym gdzie gorpodarz np ma kilka krow i sam przerabia mleko i sam te produkty sprzedaje. My sami sprzedajemy baranine i tym sposobem wiecej za kg udaje nam sie wyciagnac (bo nie ma posrednikow, ktorzy tez chca cos zarobic.

No i torebeczki chce sprzedawac
Ogród to moja bajka 16:08, 23 lis 2017

Do góry
Liście wygrabione, kamyczki posprzątane, ogród przygotowuje się do zimy.
Ciekawe jaka będzie w tym roku.

Na trawniku jeszcze pięknie kwitną stokrotki.

Kolorowe Rabaty Martek 16:00, 23 lis 2017

Do góry
Czas płynie wolniej bo mamy czas na rozmyślanie. Ale rozmyślamy nie o pracy w ogrodzie, tylko o codzienności, a ta różnie wygląda, raz różowa a innym razem szarawa!
Tej w różowych barwach Tobie życzę.
Sezon 2017 u Hanusi 15:46, 23 lis 2017

Do góry
Violetko! Słonecznik działkowy dawno zjedzony przez ptactwo, ja nigdy nie zdążę przed nimi, ale im karmy nie sypię więc coś muszą jeść.
Avatarek bombka śnieżna - super! W sam raz na tę porę.

Iwonko, dzięki za instrukcję słonecznikową! Spróbuję.

Edytko, co znowu wymyśliłaś? Buziaki masz gwarantowane!

Izabelko, Basiu, zielenina teraz w handlu, to multum dodatków chemicznych, próbuję, uzupełniać witaminę w różny sposób, a stale czosnek i cebula nie pasują, trzeba odmiany. Stąd i parapetowe wysiewy.

Dziękuję za podtrzymanie mnie na duchu, dziś nawet do obiadu słoneczko widziałąm!
Cudny widok!

Sezon 2017 u Hanusi 15:36, 23 lis 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Iwonko, Izabelko, znam te kiełki z rzeżuchy, ale za nimi nie przepadam. Raz w roku na Wielkanoc daję się na nie namówić.

Słonecznikowych nie próbowałam. Chyba muszę się wybrać po słonecznik.

no proszę,czyżby były plony zimą
Jurajski Ogród 15:35, 23 lis 2017

Do góry
Dla Miry (i nie tylko) moje "domowe" donice z sukulentami. Wszystkie widoczne tu sukulenty są przeznaczone do wnętrz. Należą chyba do rodziny "gruboszowatych", bardzo je lubię, bo są niekłopotliwe.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:52, 23 lis 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Gruszko co to jest to żółte? modrzew formowany?
Z Pszenicznej ... 14:45, 23 lis 2017

Do góry
No i wszędzie gdzie Pani tam i ja

halo jest tu ktoś ?

Z Pszenicznej ... 14:42, 23 lis 2017

Do góry
Rzut oka na wysprzątany ogród - uff

Bujamy się na drugą stronę

Perukowiec jeszcze z listkami, świeci pod słońce

Tak samo jak chakone

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies