Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podwórkowa rehabilitacja 17:28, 05 lut 2018

Do góry
weronika77 napisał(a)
Nadrabiam i odwiedzam, zanim wiosna zagoni do prac ogrodowych. Kapustki ozdobne już kupiłaś, bo ja tak. Ciemierniki ładnie się prezentują, a zdjęcia zimowe urocze.Pozdrawiam.

Zostawiam odrobinę wiosny. Moja wisteria mam nadzieję, że zakwitnie, bo w ub. r. przemarzła i dopiero drugie kwitnienie w sierpniu pokazało, że żyje.

Witaj Weroniko, jeszcze nie zamawiałam nasion, choć mam w koszyku, kapustki też.
Najwyższa pora to sfinalizować
Ciemierniki dziś znów okryłam gałązkami.
Piękne są, jak Twoja wisteria.
Do raju daleko - u Ewy 17:20, 05 lut 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Ale fajny pomysł z pingwinami! Sama szyłaś?

Widziałam w sprzedaży wysyłkowej Rolmarketu bałwanki i duszki, ale pingwiny biją je na głowę!
Podwórkowa rehabilitacja 17:19, 05 lut 2018

Do góry
Nallar napisał(a)
To coś jest trudno przepędzić, w przychodniach tłumy.
Kwiatuch przecudnej urody, dziękuję.
No dobra, mrówka mniejsza ale żabce też, dobra? obiecujesz?

Żabciom to mi się udaje tym co mam
Ogród Mirelli 17:19, 05 lut 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)

Mirellka ten jest cudny,żółte kwiatki takie energetyczne

Widziałam,że wypoczywałaś nad morzem też lubię takie wyskoki dotleniające
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:15, 05 lut 2018

Do góry
as1112 napisał(a)
Witam ponownie

Zima zimą ale ogród ciągle w głowie siedzi

A nie lepiej drzewka na pniu?
Tak nawiasem mówiąc...bluszcz zniszczy płot sąsiadowi ? takie ma obawy, czy to Twój płot ?
Ogród z wilkiem zamkn. 17:04, 05 lut 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

kombinuję dziękuję Ci za zdanie ....coraz bardziej nastawiam się ,żeby na tym boku minimalizm zrobić ....fajnie ,ze zaglądasz

na razie cos takiego kombinuję
zostaje jedno drzewko pomiędzy kulki buksowe ,dodatkowo trawki hakone może bym dała
lecę bawic się dalej

No i strzeliłaś sobie samobója... albo w stopę sobie strzeliłaś... Bendem opierniczać ile wlezie - to taki mój wyraz sympatii bendzie, czyli kubeł wody. Zimna jest, bo kubeł na dworzu stał.
-po pierwsze nie odrobiłaś zapodanej lekcji - nie poczytałaś i nie zanotowałaś gabarytów drzew jakie masz. Anbu wątku też nie czytałaś (lub bez zrozumienia czytałaś) i nie zakonotowałaś sobie, że kupując drzewka patrzymy na grubość pnia, a nie na koronę. korona przyrasta błyskawicznie. Pieniek nie. I w efekcie twoje brzózki będą wyginać się pod ciężarem gałązek, a cherlawy pieniek będzie łukowaty i wyrywany w posadach. Jasno się wyraziłam? Zrozumiale?
Te maleńkie drzewka, wszystkie drzewka to twój słaby punkt. Przez ten mikro, mikro gabaryt pogubiłaś się w proporcjach i wyliczeniu odległości. To było primo...;
- punkt drugi teraz będzie...wywal w cholercię ten gooopi program GP. To najbardziej kretyńsko zrobiony program, który nie trzyma proporcji, podaje błędne gabaryty... zapewne jakiś studencina zrobił ten program na zaliczenie... a już ci na pewno ogrodnikiem nie był.
Bierzesz dużą kartkę w kratkę lub papier milimetrowy. 1cm to metr. Wyrysuj pas tej rabaty. Chybcikiem to od domu 4m. Zywopłot cisowy to 60-80cm szer. Plus dojście na strzyżenie. Tu odległość adekwatna do twojej osoby. Jeśliś chuda to mniej Zapewniam cię, że 50cm na pracę z nozycami + na schylanie się by ścinki pozbierać to będzie ciut mało.
Czyli ucieka nam 1,5m...
I teraz wracamy do punktu 1, czyli gabaryty drzewek. Mamy taką brzozę Betula pendula 'Youngii'... szczepioną nisko z tego co widzę. Jednak niskie szczepienie nie zaburzy jej przyszłej szerokości, a ta to 5-8m. Cięcie, nawet drastyczne nie zahamuje tej brzozy. Wręcz przeciwnie -będzie jeszcze szersza.
na razie tyle ci szoku starczy
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:59, 05 lut 2018

Do góry
Bogusiu dziś jeszcze trochę białego ale już nie puchu zostało
pozdrawiam

Mój mały ogródeczek :) 15:20, 05 lut 2018

Do góry
Pelargonki siane w czwartek 1 lutego
Ogród z wilkiem zamkn. 15:08, 05 lut 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
Daria .....Właśnie nie pędzę.....może na kartce tylko raczej próbuję znaleźć najciekawsza opcję ,żeby wiosną zrobic tak ,żeby już nie przerabiać ..... nie bardzo mi się podoba na odcinku 46 metrów rytm całkiem jednakowy nie chce mieć np. Szpaleru samych brzóz
i faktycznie to są same maleństwa -dlatego też zanim urosną chcę tam zrobić porządek
A może ty masz pomysł dla mnie czasem łatwiej komuś niż sobie wymyślić
edit
tak by to wyglądało bez żadnych drzew narazie ;

Mi się w takiej wersji podoba, jedynie co to tam w rogu za kulami dałabym 1 formę pienną i tyle
Ogród w remoncie 15:04, 05 lut 2018

Do góry
Biję się z myślami od kilku dni bo M zaproponował,żeby może wyciąć te sosny które rosną na frontowej części. Jak zwykle decyzja należy do mnie a ja nie wiem. Te sosny już duże i szkoda mi ich a z drugiej strony jak pomyślę,że w przyszłości wielgachne drzewska gołe dołem będą...
W sobotę M robił tam trochę porządek bo po zimie dużo gałęzi połamanych. Chciałam pod nie dać rh które z czasem zrobiłyby trochę zasłonę ale może lepiej je usunąć i posadzić żywopłot np z choiny? Tyle ,że to kolejny wydatek ..ech,nie wiem.

Czy takie duże sosny można ograniczyć żeby już nie rosły do góry? Ze trzy z nich mają pewnie ze 4 m albo więcej.
Ogród Muszelki 15:03, 05 lut 2018

Do góry
Hiacynty wystawiły noski.

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 14:50, 05 lut 2018

Do góry
Tymczasem w domu:
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 14:50, 05 lut 2018

Do góry
Ranniki już pokazują główki...

Inne nieśmiało też...
Ogród pod Górą 14:30, 05 lut 2018

Do góry
Ogród z wilkiem zamkn. 14:27, 05 lut 2018

Do góry
AnkaK napisał(a)
Kombinuj, to fajny etap zakładania rabat/ogrodu
Jasne, że u nas wiatry zachodnie zazwyczaj, ale tam masz niewiele przestrzeni. Osłoni Cię żywopłot cisowy, a blisko jest dom. W części ogrodowej masz już brzozy, które trochę od wiatrów osłonią, ale są ażurowe, więc słońce będzie przebijać.
Skoro fastigiaty tam czujesz to przemyśl je jeszcze raz ale w większym rozstawie. Ja by pociągnęła je do samych brzóz, a za nimi dała może jakiś poprzeczny ekran z cisa żeby podzielić tę długą rabatę i troszkę ją poszerzyć optycznie

kombinuję dziękuję Ci za zdanie ....coraz bardziej nastawiam się ,żeby na tym boku minimalizm zrobić ....fajnie ,ze zaglądasz

na razie cos takiego kombinuję
zostaje jedno drzewko pomiędzy kulki buksowe ,dodatkowo trawki hakone może bym dała
lecę bawic się dalej
Ogród pod Górą 14:24, 05 lut 2018

Do góry
Fotki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:19, 05 lut 2018

Do góry

Do góry

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:18, 05 lut 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies