Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Mój ogród pod górkę... 22:29, 11 kwi 2015

Do góry
Carex ice dance, carex mint curls, carex buchanani
Moja bajka 22:01, 11 kwi 2015

Do góry
zdjęcia wiosny można oglądać godzinami,pochwal chłopa to częściej będziesz miała okazję Go fotografować w ogrodzieMój dzisiaj trochę podziałał w ogrodowym domku,zebrał ochów i achów na dalszą zachętę
Moje Ice Dance też w tym samym wieku
Moja bajka 21:17, 11 kwi 2015

Do góry
Na "koszmarku" wylądował też "dzidziuś" od mojej Ice Dance

kusi mnie bardzo żeby wyciepać tego klona samosiejkę i posadzić jakąś jego szlachetniejszą odmianę, takiego w złotym kolorze na przykład. Gdy ma liście to genialnie zasłania nas od sąsiadów.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:51, 11 kwi 2015

Do góry
Pięknie masz już, tak mocno wiosennie. Zdjęcie z buksami pinterestowe. Niesamowite, jak Twój ogród szybko dojrzał.
Nie podcinasz końcówek turzycom 'Ice Dance'?
Spotkania zazdraszczam, Marzena w okularach nie do odróżnienia od Wieloszki Normalnie sisters
Pozdrawiam
Moja bajka 19:50, 11 kwi 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Tulipki super - miałam takie, wyglądają niesamowiciem, niestety chyba przy przekopywaniu grządki je uszkodziłam bo juz nie wzeszły
A tojeść tak się rozrasta - potem będziesz ją wyrywać
Buziola, mam dziś imprezę urodzinową córci

Kasia to przepiękna się Wam pogoda na imprezę udała, bo jak mniemam balowaliście w ogrodzie . Ja dziś podrasowałam trochę tę moją rabatę "koszmarek" . Posadziłam tam 4 cisy kolumnowe, które plątały mi się po ogrodzie, jałowca, którego przerobiłam na "niwaki" (mój debiut). Wcześniej rósł pod sosną i prawie nie było go tam widać. Dosadziłam jedną Ice Dance, bo ładny odrościk się "urodził" więc go przesadziłam i jeszcze miałam takiego miniaturowego iglaczka pod sosną, więc też go przesadziłam. Czyli póki co bezkosztowo . Kasiulka mam jeszcze dużego już pierisa w przedogródku i zastanawiam się czy jego nie przesadzić na tę rabatę. Wygląda tak - doradź proszę.

Wtedy dosadziłabym jeszcze azalię "Kermisina", tego kiścienia zgapionego od Ciebie i już byłoby ok. Mam jeszcze dylemat co tym żwirkiem. Chciałam zmienić go na jakiś jasny, żeby rozjaśnił to miejsce. Ale z drugiej strony jak zostanie żwirek, to będzie też musiała zostać szmata. Kora odpada, bo nie dam rady z kory wygrabić liści magnolii. I takie oto mam dylematy . Ale się rozpisałam. Ale podpowiedz mi Kasieńko.
Typografia ogrodu 18:03, 11 kwi 2015

Do góry
Kwitnie Ice Dance, umbry też już za momencik...

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:05, 11 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
osobno!- za rok każda będzie 3 razy większa niż teraz. Co 45 cm
Łobuzica- lawendę w prysznicu sadzi!- nie bedzie wygodnie wam brac ten prysznic. Chyba że będziecie się nacierać lawendą zamiast kąpieli.

Skoro niektórzy mogą trzymać karpie w wannie to dlaczego nie trzymać lawendy pod prysznicem???
Naprawdę nikt nie trzyma lawendy pod prysznicem????

A serio to nie wiem z czym ją połączyć - jak zwykle, mimo, że przyrzekałam sobie, znów robię spontaniczne/chaotyczne zakupy (dziś kupiłam carexy evergoldy i ice dance - chyba pójdą pod prysznic do lawendy - taka ze mnie ogrodniczka jak z koziej....

Gosia, sorry, za OT.

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:38, 10 kwi 2015

Do góry
Zapomniałem wczoraj napisać że zrobiłem 20 sadzonek carex'ów Ice dance. I to całkiem sporych. Szybko można zrobić carexową łączkę
Moja "przyziemna" :) pasja 20:06, 10 kwi 2015

Do góry
I reszta wczorajszych porządków

Kto poznaje żurawki? jeszcze w zeszłym roku prawdopodobnie delikatnie usuwałabym listek po listku, w tym... litości nie było. Zdrowsze podejście do ogrodu???

Z Ice Dance nic nie musiałam robić

Czasem słońce czasem deszcz 17:22, 10 kwi 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Czy tu masz carrexy ice-dance obok kulek Ewo ?
Czy ta rabata jest bardzo nasłoneczniona ? jak je oceniasz ?

Witaj Małgosiu
te carexy były kupione bez nazwy, ale rzeczywiście po zimie wyglądają dobrze, jest to strona południowa więc słońce praktycznie jest cały czas

Dziękuję że zajrzałaś i za miłe słowa, w wolnej chwili też Cię odwiedzę
Czasem słońce czasem deszcz 16:23, 10 kwi 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Poza tym odbyło się czyszczenie żurawek po zimie, niestety straty są- trzeba będzie albo dokupić albo dzielić te które zostały

Czy tu masz carrexy ice-dance obok kulek Ewo ?
Czy ta rabata jest bardzo nasłoneczniona ? jak je oceniasz ?
Mój nowy stary ogród 16:03, 10 kwi 2015

Do góry
dorciabe napisał(a)
Zielono jak ja to lubię

Czy na tej drugiej fotce to masz ice dance ? jak one ci sie spisują ? chciałam jakieś cos trwkopodobnego na brzeg rabaty ale na słońce, to najbardziej słoneczne miejsce u mnie i najcieplejsze...
Kosolkowa Pasja 09:11, 10 kwi 2015

Do góry
Rabatki jeszcze pustawe.

Za hort posadziłam dwa miskanty variegatusy. Wzdłuż bordera są hosty. W kąciku przy pergoli konwalie. Przed hort ma być ice dance.

Violka, wychodzą pierwsze tawułki

Moja codzienność - ogród Oli 22:07, 09 kwi 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Rozplenice planuję w tej długiej na 3,5 metra donicy a w małych właśnie kusi mnie coraz bardziej Ice Dance

będzie ładnie cały rok

Moja codzienność - ogród Oli 21:22, 09 kwi 2015

Do góry
noemi napisał(a)
Do cudnych donic do mnie przemawiają zielone carexy coś w stylu ice dance , efekt jest przez cały sezon , rozplenice długo śpią … choć wyglądają zjawiskowo !

Noemi podsunęłaś mi pomysł a tak długo zastanawiałam się nad pewną kwestią!

Olik może pokażesz co tam się dzieje w Waszej kałuży??
Moja codzienność - ogród Oli 21:20, 09 kwi 2015

Do góry
noemi napisał(a)
Do cudnych donic do mnie przemawiają zielone carexy coś w stylu ice dance , efekt jest przez cały sezon , rozplenice długo śpią … choć wyglądają zjawiskowo !

Rozplenice planuję w tej długiej na 3,5 metra donicy a w małych właśnie kusi mnie coraz bardziej Ice Dance
Moja codzienność - ogród Oli 21:01, 09 kwi 2015

Do góry
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 01:24, 09 kwi 2015

Do góry
Wybrane roślinki z ogrodniczego:

1. Carex Variegata i Calamagrostis Overdam

2. Miskan Morning lights (11,5zł)

3. Rozplenica japońska (10zł)

4. Miskan Graciella (16zł) i Cabaret (12,8zł)

5. Turzyce Ice Cream (11,5zł) i Ice Dance (9,5zł)

Jutro czas na szkółkę.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:40, 08 kwi 2015

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Mam podobną rabatkę z ML i werbeną oraz czosnkiem po za tym szmaragdy buksy i ice dance mierzoną miarką i sznurkiem równiutko widać lubimy to samo

PS
Dodam że Twoje szmaragdy są o niebo piękniejsze od moich karzełków czym karmisz swoje?!

Taki "fiś" w głowie z geometrią w ogrodzie?

Do tej pory smaragdy były pryskane pinivitem a w dołek przy sadzeniu dostały sporą dawkę obornika granulowanego. Wczoraj jak usłyszałam w sklepie nową cenę pinivitu to podziękowałam Wzięłam MS do iglaków...W sobotę zrobię pierwszy oprysk to będę miała porównanie.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:42, 08 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Pogoda sprzyjała dziś pracom w ogrodzie, więc:
- bratki trafiły do gruntu
- po przycięciu lawendy sypnąłem jej i innym bylinom dolomit
- dokończyłem czyszczenie żurawek po zimie
- przyciąłem turzyce Ice Dance
- posadziłem do donic część pacioreczników
- przyciąłem żywopłot z żywotników - oczywiście znów otarłem się o śmierć tnąc na drabinie - huśtawka jest wybrakowana, ja nadal w jednym kawałku Zawsze powtarzam, że złego diabli nie biorą
- najgorsza robota - odkurzyłem żwir ze starych i nowych igieł.. Chyba dokupię kilkadziesiąt kilo żwirku, bo po latach ziemia go wciągła, a odkuracz też zebrał dość trochę...
- posadziłem w miejsce żurawek żólte trawy z Wojsławic - oby odrosły, bo przyciąłem je dość mocno...
- i jeszcze skosiłem trawnik, by po pierwsze zebrać ścinki żywotników, a po drugie by go wyrównać

Parę zdjęć
Aleś się napracował ja muszę wielką kępe swojej Ice wykopać bo kocury posłanie sobie w niej zrobiły i środek brzydko wygląda, ale mam pełno młodych, ja w to zimno raczej na oglądanie do ogrodu wychodzę, ogród masz śliczny, pamiętam Sebek początki wytrawny z Ciebie ogrodnik pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies