Pięknie masz już, tak mocno wiosennie. Zdjęcie z buksami pinterestowe. Niesamowite, jak Twój ogród szybko dojrzał.
Nie podcinasz końcówek turzycom 'Ice Dance'?
Spotkania zazdraszczam, Marzena w okularach nie do odróżnienia od Wieloszki Normalnie sisters
Pozdrawiam
Kasia to przepiękna się Wam pogoda na imprezę udała, bo jak mniemam balowaliście w ogrodzie . Ja dziś podrasowałam trochę tę moją rabatę "koszmarek" . Posadziłam tam 4 cisy kolumnowe, które plątały mi się po ogrodzie, jałowca, którego przerobiłam na "niwaki" (mój debiut). Wcześniej rósł pod sosną i prawie nie było go tam widać. Dosadziłam jedną Ice Dance, bo ładny odrościk się "urodził" więc go przesadziłam i jeszcze miałam takiego miniaturowego iglaczka pod sosną, więc też go przesadziłam. Czyli póki co bezkosztowo . Kasiulka mam jeszcze dużego już pierisa w przedogródku i zastanawiam się czy jego nie przesadzić na tę rabatę. Wygląda tak - doradź proszę.
Wtedy dosadziłabym jeszcze azalię "Kermisina", tego kiścienia zgapionego od Ciebie i już byłoby ok. Mam jeszcze dylemat co tym żwirkiem. Chciałam zmienić go na jakiś jasny, żeby rozjaśnił to miejsce. Ale z drugiej strony jak zostanie żwirek, to będzie też musiała zostać szmata. Kora odpada, bo nie dam rady z kory wygrabić liści magnolii. I takie oto mam dylematy . Ale się rozpisałam. Ale podpowiedz mi Kasieńko.
Skoro niektórzy mogą trzymać karpie w wannie to dlaczego nie trzymać lawendy pod prysznicem???
Naprawdę nikt nie trzyma lawendy pod prysznicem????
A serio to nie wiem z czym ją połączyć - jak zwykle, mimo, że przyrzekałam sobie, znów robię spontaniczne/chaotyczne zakupy (dziś kupiłam carexy evergoldy i ice dance - chyba pójdą pod prysznic do lawendy - taka ze mnie ogrodniczka jak z koziej....
Kto poznaje żurawki? jeszcze w zeszłym roku prawdopodobnie delikatnie usuwałabym listek po listku, w tym... litości nie było. Zdrowsze podejście do ogrodu???
Witaj Małgosiu
te carexy były kupione bez nazwy, ale rzeczywiście po zimie wyglądają dobrze, jest to strona południowa więc słońce praktycznie jest cały czas
Dziękuję że zajrzałaś i za miłe słowa, w wolnej chwili też Cię odwiedzę
Czy na tej drugiej fotce to masz ice dance ? jak one ci sie spisują ? chciałam jakieś cos trwkopodobnego na brzeg rabaty ale na słońce, to najbardziej słoneczne miejsce u mnie i najcieplejsze...
Do cudnych donic do mnie przemawiają zielone carexy coś w stylu ice dance , efekt jest przez cały sezon , rozplenice długo śpią … choć wyglądają zjawiskowo !
Do tej pory smaragdy były pryskane pinivitem a w dołek przy sadzeniu dostały sporą dawkę obornika granulowanego. Wczoraj jak usłyszałam w sklepie nową cenę pinivitu to podziękowałam Wzięłam MS do iglaków...W sobotę zrobię pierwszy oprysk to będę miała porównanie.
Paweł, ja w zeszłym roku wszystko skubałem ręcznie i wtedy miałem dość - w tym roku pojechałem sekatorem Nie wiem co będzie w przyszłym roku jak rozsadzę Ice Dance i będę ich miał kilka razy tyle...Wjadę na nie kosiarką
Dorotko ja wbrew ogrodowisku lubIe kule bukszpanowe w białych kamieniach i ten pomysł mi sie bardzo podoba. Zanim jednak posadzisz bukszpany mussz grunt mocno rozpiaszczyć w przeciwnym razie bedziesz wlaczyć z brązowieniem bukszpanow.
Poradziłabym ci jednak posadzić je z trawami aby wypiajły nadmiar wody z carex amazon mist lub frosted curls, mozesz skopiować Malkulowa rabate z carex beatles lub Carex montana. Pieknie tez bukszpany wygladaja zatopione w hakone lub carex ice dance.