Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem

mateuszmichn 22:17, 12 kwi 2015

no nie mogę. Kiedy ty na to wszystko czas znajdujesz? posadziłeś kule, zrobiłeś tyle fotek i tyle planów na nowy tydzień.

Nie dziwię się, że wszyscy się zachwycają twoim ogrodem, jestem również w tej grupie ludzi xd
Pawlus 22:20, 12 kwi 2015

mateuszmichn napisał(a)
no nie mogę. Kiedy ty na to wszystko czas znajdujesz? posadziłeś kule, zrobiłeś tyle fotek i tyle planów na nowy tydzień.

Nie dziwię się, że wszyscy się zachwycają twoim ogrodem, jestem również w tej grupie ludzi xd

Ja po prostu tym żyję I Wasze dobre słowo jeszcze bardziej napędza do działań.
Syla 22:22, 12 kwi 2015

Pięknie się wszystko u Ciebie budzi do życia ... Jutro wrócę i na spokojnie sobie jeszcze raz pooglądam ... Jakieś trawki będziesz już dzielił czy jeszcze nie ma co ? Ja u siebie mam taki jeden egzemplarz gracillimusa , ale obawiam się , że sama sobie nie poradzę ... Jeszcze nie ruszyła więc mam chwilkę i może jakiś pan domownik pomoże pozdrawiam pracusia
Pawlus 22:30, 12 kwi 2015

Syla napisał(a)
Pięknie się wszystko u Ciebie budzi do życia ... Jutro wrócę i na spokojnie sobie jeszcze raz pooglądam ... Jakieś trawki będziesz już dzielił czy jeszcze nie ma co ? Ja u siebie mam taki jeden egzemplarz gracillimusa , ale obawiam się , że sama sobie nie poradzę ... Jeszcze nie ruszyła więc mam chwilkę i może jakiś pan domownik pomoże pozdrawiam pracusia

Cześć
Trawki mam już wszystkie przesadzone/podzielone. Z miskantów dzieliłem tylko największego i najstarszego Grosse Fontane:

Samo wykopanie go to był koszmar. Podział tylko siekierą...

Odciąłem rozłogi turzycom Ice dance.

Zostały tylko turzyce Frosted Curls. Boję się dzielić żeby ich nie zmarnować.
mateuszmichn 22:43, 12 kwi 2015

Pawlus napisał(a)

Ja po prostu tym żyję I Wasze dobre słowo jeszcze bardziej napędza do działań.

oj też bym chciał być na miejscu cały czas, zwłaszcza teraz wiosną kiedy jest tyle roboty ale niestety mieszkam w akademiku w szczecinie, wiec zostaje mi tylko piątek i sobota.
Luki 09:20, 13 kwi 2015

Ja tam nie mówie, że bukszpan wygląda źle, ale wiem z doświadczenia, że czasem lepiej poprawić jeżeli by Cię miało denerwować to posadzenie wyżej
Taka płaska kula ma w szkółkach swoją cenę i to nie małą, a pasuje tutaj idealnie.
Ja myślę, że coś bym w to pole dosadził bo Hakone byłoby trzeba posadzić strasznie dużo. Na chwilę obecną brak pomysłu, czas goni trzeba wychodzić z domu
Adres już podaje
Pawlus 20:21, 13 kwi 2015

Łukasz, przemyślę sprawę poprawienia kuli do weekendu.
Hakone wcale tak dużo by nie potrzeba, 15 szt. maksymalnie. W końcu nieźle się rozrastają po kilku latach.
Jak coś wpadnie Ci do głowy, będę wdzięczny za sugestie

Paczka gotowa, jutro wysyłam

Dzisiaj wiało okrutnie, całą posianą trawę przy altanie mi wywiało...

Posadziłem graba, od razu wpadł mi pomysł na rabatę i mus jeszcze 2 dokupić. Wymusiło to przesadzenie 6-letniego klona Flamingo i 3 hakone Aureola.

Jutro tylko 3 miskanty i kanciki o ile pogoda pozwoli.
MirellaB 08:01, 14 kwi 2015

Ten bukszpan duży kulisty to bym poprawiła, bo by mnie denerwowało takie osadzenie i myślę, że jesteś perfekcyjny więc też nie będzie Ci to pasowało, lepiej wsadźcie go niżej Z poprzedniego ogrodu wykopywaliśmy bardzo dużego,więc wiem co to znaczy, ucierpiał bardzo, a teraz go regenerujemy.
Piękna wiosna u Ciebie
Wkońcu zdecydowałam się na trawki i zamówiłam trzcinnik Overdam i carex Ice Dance
Pawlus 19:50, 14 kwi 2015

Skoro tyle głosów za poprawieniem to chyba jednak się skuszę

Już widzę minę mamy jak powiem że poprawiamy...
mateuszmichn 00:14, 15 kwi 2015

Pawlus napisał(a)
Skoro tyle głosów za poprawieniem to chyba jednak się skuszę

Już widzę minę mamy jak powiem że poprawiamy...

Mam dla ciebie lepsza radę. Nie rób tego co inni myślą, tylko to co ci się podoba
Skoro będziesz cały czas myślał, że jest źle to zmień to, a jeśli masz pomysł na obsadzenie tego jeszcze to obsadź i bedzie git