Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Z Pszenicznej ... 17:53, 28 paź 2016

Do góry
Jesień na twojej bylinówce mieni się kolorami, miskant w pojedynkę ładnie się prezentuje, raj na ziemi masz u siebie, pozdrawiam
Moje ukochane miejsce na ziemi 20:18, 27 paź 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
Cudowny jesienny klimat wkrada sie do twojego ogrodu. Super wygląda trawnik zasnuty przebarwionymi liśćmi, choć pracy z nimi dużo. I wspaniałe dekoracje.

Powiedz mi proszę co to za miskant na ostatnich zdjęciach? Jego kłosy aż świecą.
I co to za krzew tak pięknie przebarwiony?

Witaj Aniu w moim świecie

Za wiele Ci nie pomogę. U nas rośliny często gęsto sprzedawane są bez karteczek, dlatego nie pomogę w identyfikacji miskantów. A ten krzew to berberys o zielonych drobniutkich listeczkach.

Pozdrawiam
Moje ukochane miejsce na ziemi 19:13, 27 paź 2016

Do góry
Cudowny jesienny klimat wkrada sie do twojego ogrodu. Super wygląda trawnik zasnuty przebarwionymi liśćmi, choć pracy z nimi dużo. I wspaniałe dekoracje.

Powiedz mi proszę co to za miskant na ostatnich zdjęciach? Jego kłosy aż świecą.
I co to za krzew tak pięknie przebarwiony?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:46, 26 paź 2016

Do góry
Rabata dług. 7 m. szer 3 m.

1.Hortensja
2.Modrzew
3.Miskant Gracillimus lub iglak kolumnowy
4.Berberys
5. Berberys
6.Róża różowa
7.Kostrzewa sina a w niej tulipany ziemnoróżowe
8.Trzmielina lub żółte jałowce płożące

9.Karłowe kuliste iglaki (malutkie kulki)

Ogród z widokiem na jezioro 18:28, 26 paź 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ale świetne fotki, szczególnie miskant mi się rzucił na ślipia! Co to za odmiana?

Melaphartus (pisownia może być błędna)
Ogród z widokiem na jezioro 18:01, 26 paź 2016

Do góry
Ale świetne fotki, szczególnie miskant mi się rzucił na ślipia! Co to za odmiana?
Ogród z widokiem na jezioro 18:01, 26 paź 2016

Do góry
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:11, 26 paź 2016

Do góry
Syla napisał(a)

Wszystkie śliczne ale to jest moje miejsce - naj!

Jak się nazywa ten rozchylony w kulę miskant?

Dziękuję za zdjęcia.
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 23:00, 25 paź 2016

Do góry
Dla Lindsay:
Miskant Adagio w przechowalniku. Nabiera masy, by stać się... kilkoma sadzonkami tej samej odmiany, bo po akcjach z Grackami wolę sama mnożyć odmiany, niż liczyć na to, że dokupię taką samą

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:23, 25 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Silberfeder to olbrzymi miskant, w trakcie kwitnienia ma u mnie niemal 3 M wysokosci, wiec na pewno będzie wystawał nad hortensjami raczej sie nie pokłada ale musisz przeznaczyc dla niego min 1 M szerokosc, bo to duzy miskant. Nie wolisz morning light lub Gracillimus? Uwielbiam Silberfeder i podobne do niego Grosse Fontaine, ale to olbrzymie miskanty, ktore dobrze wygladaja jako solitery. Wypija cała wodę okolicznym roślinom. Mam je posadzone własnie w mijescu gdzie kiedys gromadziła sie u mnie w ogrodzie woda.

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Tak zrobię. Posadzę je osobno.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:21, 25 paź 2016

Do góry
Nett napisał(a)
I jeszcze pytanko- wyczytałam, że masz u siebie miskanta Silberfeder. Chciałabym go dać za hortensjami Limelight, aby gdy hortensje już zciemnieją, świecił nad nimi srebrnymi piurpopuszami. Myślisz, ze to dobry pomysł? Czy on jest na tyle wysoki, że będzie wystawał zza hortensji i czy mocno się pokłada?

Silberfeder to olbrzymi miskant, w trakcie kwitnienia ma u mnie niemal 3 M wysokosci, wiec na pewno będzie wystawał nad hortensjami raczej sie nie pokłada ale musisz przeznaczyc dla niego min 1 M szerokosc, bo to duzy miskant. Nie wolisz morning light lub Gracillimus? Uwielbiam Silberfeder i podobne do niego Grosse Fontaine, ale to olbrzymie miskanty, ktore dobrze wygladaja jako solitery. Wypija cała wodę okolicznym roślinom. Mam je posadzone własnie w mijescu gdzie kiedys gromadziła sie u mnie w ogrodzie woda.
Ogród na glinie 12:45, 25 paź 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
Eee tam, nagrobkowe to tylko te duże pompony, takie małe to ogrodowe piękności.

Wiesz Małgosiu jak ja uwielbiam te twoje Grazielle? Cudne są. Moje nie wyszły po zimie, ale muszę zrobić drugie podejście do nich.

Wiesz co. Wygląda mi na to, że Graziella to jedyny miskant, który się tak ładnie przebarwia. Naprawdę wart jest zachodu, bo nie tylko latem zdobi. Jesienią zamiast stać się zeschniętą trawę, świeci na pomarańczowo, brązowo, zielono i żółto. Zdjęcia nie oddają w pełni jego barw.
Pszczelarnia 09:37, 25 paź 2016

Do góry
Czy ten mały miskant po lewej to może być Yaku Ima?

Ogród Nety- moje marzenie 09:02, 25 paź 2016

Do góry
Toszko, ale ten miskant pewnie dużo słońca potrzebuje, żeby kwitnąc i tak pięknie się przebarwiać,prawda?
Ogród Nety- moje marzenie 16:49, 23 paź 2016

Do góry
Dzisiaj patrzyłam sobie na tą rabatę pod platanami, gdzie mają być hortensje i tak się zaczęłam zastanawiać czy za hortkami nie dać jasnych miskantów zamiast gracków. Albo Variegatusy albo Silberfeder. Ten ostatni ze względu na srebrne kwiatostany. Pomyślałam, ze jak już hortki robią się brązowe, to może taki jasny miskant byłby elementem rozjaśniającycm. Niestety Silberfedera nie znam i nie wiem czy będzie pasował. Variegatusów też nie widziałam za hortkami. Powiedzcie co myślicie.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:31, 22 paź 2016

Do góry
Stożek wielkolud i jeszcze większy miskant

Coś marny mój klonik Shirasawum
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:13, 22 paź 2016
Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zrobiłam, ale nie wiedziałam że są sączki, ale może się do czegoś przyda.

1. Różanecznik "cunningham's White'
2. Miskant 'Variegatus'
3. Thuja orientalis 'Aurea Nana'
4. Berberys 'Bagatelle' kulka
5. Carex Evergold
6. Małe trawki lub turzyce do podsadzenia rozchodników
7. Też Carex 'Evergold'

Danusiu kochana na pewno się przyda, bardzo się cieszę i bardzo dziękuję,
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies