Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 01:34, 09 paź 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Pięknie wygląda z góry Twój ogród trawka taka mięciutka,aż chciałoby się pogłasiać

Mięciutka
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 01:33, 09 paź 2013

Do góry
noemi napisał(a)

Obserwuję w mojej okolicy coraz więcej formowanych drzew liściastych marzą mi się takie i będę je kiedyś miała

Mi się marzy że moje kiedyś urosną....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 01:33, 09 paź 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
a już się przeraziłam, że jedziesz i piszesz orendowniczko grabowa!!!! Ciągle myslę nad tymi brabami przy biurze. Mam cudowny murek (oporowy) o długości ponad 60 metrów i wysokości ponad metr i dumam czym go zasłonić. Graby są na liście dumania

Zrób tam swoją świątynię dumania - grabową
Ogrodnik Mimo Woli cd 01:32, 09 paź 2013

Do góry
Wysłałam Ci na maila inspiracje z kwadratowymi skarpetami i drzewkami na nózkach oraz carexami to moje ulubione

Kule z prawej flanki przelamałabym kwadratami na lewej flance. Calośc mocno zatrawkowana
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:51, 08 paź 2013

Do góry
Koniec przerwy ruszam dalej w drogę do domu..
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:49, 08 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Może też przeczytał świeży artykuł o kandelabrach i szpalerach? Nieskromnie podpowiem

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/384-drzewa-kandelabry-szpalery-i-parasole

Mi brakuje topiarów z drzew liściastych w polskich ogrodach. Ciągle nie rozumiem tego uwielbienia dla iglaków. Czy jest coś piękniejszego niż ropięte ramiona grabów lub platanów? Najlepsi projektanci świata corocznie na CHFSh pokazują piekne mury z grabów i buków a my wciąż sadzimy tuje..... Jestem w stanie je polubić w Alpach gdzie są idealnie strzyżone w piekne gęste murki ale rozlazłych wyrośniętych ponad miarę tuj po prostu nie lubię.... Za to kocham liściaste i lubię grabić liście z trawnika w słoneczne jesienne dni...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:47, 08 paź 2013

Do góry
Polinka, Mira, Wilczagóra, Kindzia dziekuję za wizytę i przepraszam że niczasowa byłam. Od jutra obiecuję chwilową poprawę
Ogród Magdalenka 21:47, 08 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Cudne wrzosy w donicach z dynią i swiecą som

Moje bukszpany też cierpią, też je pryskam... W ten weekend na grzyba bo na przędziora już dostały i jeszcze koniecznie nawóz na jesien.

Wg mnie glina + nadmiar wody + sprzyjające warunki dla robali....

dziękować Madżenka , oooo jak dobrze, że napisałaś o nawozie , mam jesienny uniwersalny, ale w granulkach .... w tym sezonie nie podlałam bukszpanów ani razu , ładnie się trzymały ...... oglądałam zdjęcia z tamtego roku , na jesień też mi tak zżółkły....ale teraz są jakieś łysawe i to mnie martwi .... no trudno , jak nie przetrwają , to na wiosnę będzie wymiana
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:46, 08 paź 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
Marzenko, ogród powalający i z taką konsekwencją tworzony.
Takie zdjęcia z góry bardziej docierają, szkoda, że niewielu tak pokazuje swoje włości.

Grembosiu mój ogród zyskuje przy widoku z góry taki pokochałam na projekcie architekta krajobrazu, z tymi wszechobecnymi kwadratami
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:44, 08 paź 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Też przeczytalam, ale sie nie znam więc nic nie napisałam no i Maja była ostatnio u Pana który ma żywopłot podwójny z grabów Pozdrawiam obie Panie

Nieskromnie jednak powiem, że orędowniczką grabów w każdej postaci na forum od stycznia 2012 ja jestem liczę, że więcej ogrodów dostanie żywopłoty grabowe i trochę przełamiemy monotonię tuj. Oczywiście więcej będzie ze świerków serbskich i choiny kanadyjskiej. Ja jednak jestem zwolenniczką grabów i żywopłotów cisowych. Świerków u mnie nie posadzę ale choina się z pewnością pojawi.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:41, 08 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)
Wczoraj obstawiam , że u mnie było najcieplej.... 19,5 stopnia w cieniu

Nie wiem ile u nas było... Mam nadzieję, że ciepło....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:41, 08 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Marzenko, dziś tak pięknie, a ty zajeta na maksa, szkoda, ze urlopu sobie nie weźmiesz, cebulowe fajnie byłoby sadzić

Urlop to dopiero w Boże Narodzenie u mnie, zbyt duże zmiany planujemy, muszę teraz być cały czas na posterunku aby rewolucję bezkrwawo przeprowadzić....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:39, 08 paź 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
O...jak tu spokojnie

Nom bo ja na A2 a nie w domu
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:38, 08 paź 2013

Do góry
Qruca fix ten szron to już stary, bo teraz chyba jest ciepło???
Ja poproszę o odswieżenie wiedzy kiedy piszemy i a kiedy ii na końcu
Ogród Magdalenka 21:36, 08 paź 2013

Do góry
Cudne wrzosy w donicach z dynią i swiecą som

Moje bukszpany też cierpią, też je pryskam... W ten weekend na grzyba bo na przędziora już dostały i jeszcze koniecznie nawóz na jesien.

Wg mnie glina + nadmiar wody + sprzyjające warunki dla robali....
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:32, 08 paź 2013

Do góry
Aniu siedzę na parkingu w oczekiwaniu na M nasze drogi połączą się na A2 Możesz zadzwonić jak masz ochotę
Mam koncepta tylko nie zabij .... Zrób kwadratowe skarpety pod każdym z cisów z tych bukszpanów variegata, to doda koloru. Wg mnie cisy posadzone w trójkąt będą piękne i nawet zostawiłabym bonzaja, zawsze możesz go wyciepać.... tych kulek variegata jest za dużo, poza tym wolno rosną a w kwadrat łatwiej ciąć......
Zatm cisy w rogach, podsadzone idelanym kwadratem z bukszpana variegata, do tego pomiedzy nimi poczochrane ice dane i nawe możesz wsadzić ze dwie kulki bukszpanowe pomiędzy lub poszaleć z trawkami i zurawkami. Moze pomiędzy cisami jakiś zwiewny gracillimus i będzie superowo
Cięcie oczywiście dopiero wiosną, teraz jakoś musisz wytrzymać ale efekt z pstrokatymi skarpetami byłby niezły
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:46, 08 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Idę sadzić cebulowe

Pomogłabym Ci, bo jestem niedaleko, ale niestey w pracy... Buziam i czuje źe jest ciepło w Warszawie.
Na sobotę ustawiam celownik na sadzenie cebulowych, nawet w deszczu.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:35, 07 paź 2013

Do góry
Ide i ja poczytać
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:32, 07 paź 2013

Do góry
Podgzybki mniam mniam
Ogród z łezką 22:27, 07 paź 2013

Do góry
Fajnie się wasze rozmówki czyta
Ale schudnąć w ciązy i urodzić zapasnika to już skandaliczny skandal
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies