Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Madzenka 01:32, 09 paź 2013

Wysłałam Ci na maila inspiracje z kwadratowymi skarpetami i drzewkami na nózkach oraz carexami to moje ulubione

Kule z prawej flanki przelamałabym kwadratami na lewej flance. Calośc mocno zatrawkowana
Urszulla 03:36, 09 paź 2013

asc napisał(a)
Układ lepszy ale wizualnie do dupy i to do kwadratu

Aniu, ja tam nie jestem specjalistką,
Syla ma fajne koncepcje przestrzenne
Danusi zapytaj....w sprawach trudnych i dylematycznych jak lekarz

Mnie osobiście podoba się ta koncepcja 3 cisów z boku i jak Madżen doradzała skarpety (może nawet z bordowych żurawek)-
a bonsai-a bym dała w lewym dolnym narożniku (tylko co pod nim)
trzmieliną z trawkami wypełniłabym raczej przestrzeń placu.
To taka koncepcja z tego co pokazujesz
zdrowiej...to Ci się myśli rozjaśnią i coś powstanie
kasiek 06:59, 09 paź 2013

Faktycznie pomysł Marzenki wydasie sie fajny - tylko czy to Twój styl? Patrzę na Twój ogród, taki jakim go stworzyłaś, naturalnym, gestym, malowniczym i troche mi te nowe formy -uporządkowane, geometryczne - odbiegaja od całości. Ale to przedogródek, wiec nie potrzeba kontynuacji stylu.
Z tym że z Twoim charakterkiem albo z czasem bedziesz tam przerabiac po swojemu albo pokochasz na zawsze
Mala_Mi 08:27, 09 paź 2013

Kasiek... ja zawsze chciałam mieć ogród formalny... bo taki porządek mi sie bardzo podoba.... ale stanęło to w konflikcie z moim charakterem..... i muszę godzić dwie rzeczy gust i charakter.... Nie lubię bałaganu i rozgardiaszu..dlatego walczę z moimi rabatami cały czas jak te dwie cechy połączyć..
Mogę mieć rozgardiasz na rabatach po kątach,bo tam jak brzydko to po prostu nie chodzę, ale do domu wchodzę zawsze i codziennie, oglądam to z okna i ..... tu muszę mieć porządek...
Tylko jak sie kupuje okazy okazjonalnie, w dobrej cenie i gorszej jakości to niestety tego efektu nie ma.. i znów się robi baba jaga..
Przedogródek jest oddzielony wizualnie od reszty ogrodu.. nie łączy sie z resztą, wiec może być jak najbardziej w innym stylu ..

Wszystkie sugestie zanotowałam w mózgownicy.. i po południu pójdę znów ustawiać i przestawiać koncepcyjnie.. potem posadzę jak mi się wydaje, a potem przekopię, bo mi sie jednak źle wydawało.... Ochłonęłam po wczorajszym szoku... i trza sie brać do roboty..... na razie posadzę to co mam, a w przysżłym roku najwyżej będę wymieniać po woli na coś inne..... w tym roku mam już wyczerpane wszystkie fundusze na ogród...... i jak się nie ma co sie lubi to się polubi to co się ma
Jak urośnie i sie wyrówna to będzie miodzio.. a co to jest poczekać 2 lata ??????

Skarpetki kwadratowe mi sie bardzo podobają, tylko trzeba będzie poczekać na efekt chyb 4 lat.. bo ten drań jasny wolno rośnie
beta 08:57, 09 paź 2013

Aniu, wiesz , że ja się nie znam na projektowaniu, ale tak sobie po cichu pomyślałam, że może te cisy przez środek dać na ukos....za nimi w trójkącie, który powstałby po podzieleniu np. te wyższe trawy, które masz...ot i tak wydumałam...przepraszam jeżeli to głupie

buziaki
Mala_Mi 09:10, 09 paź 2013

U nas w nocy szalał dzik.... przeorał dwa ogródki sąsiadów, naszą drogę dojazdową.. wlazł przez siatkę, którą sobie rozwalił........ u nas mógł odstraszyć go pies... ot i takie mamy miasto
Nie tylko u Gierczusia te świnki składają wizytę

Siatka rozwalona..

Trawniki zwertykulowane..

butterfly 09:13, 09 paź 2013

O kucze....
jak on tam zawędrował? przecież tam pełno domów ??

Wertukulacji nie zazdroszcze...
AgnieszkaW 09:18, 09 paź 2013

No to miałaś nieproszonego gościa...Pozdrawiam z rańca
popcorn 09:22, 09 paź 2013

Dzik? o matko!! Aniu co do nowej rabaty - te bukszpany variegata (bo to one chyba? sory nie sledze dokladnie) - posadzilabym po luku, tak jak lukowata masz tam sciezke. Bedzie ladniej
popcorn 09:24, 09 paź 2013

Ja bym te 3 na kijku posadzila na skos, z tylu, za nimi wysokie miskanty, a przed tymi 3 tego bonzaja