Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:18, 16 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Nooo to muszę Ci zawieść Moje miały w tym roku dobre 1,5 m

Modrzew jest szczepiony na 1,7 - 1,8m - niektóre kwiaty wyrosły nawet ponad niego

Tutaj trochę jeszcze widać

Anabelki ładne, miło przypomnieć sobie ich urodę...ale łamliwe niestety, to fakt
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:31, 16 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Debro - nasz Bociek to wymyślił - ale chyba nie opatentowane, więc możemy używać śmiało tego określenia

Gosiu - dlatego ćwiczę regularnie i jeszcze staram się codziennie pobiegać przynajmniej przez kilka minut, żeby mnie było łatwiej ominąć niż przeskoczyć

Motylku - ja już nie ogarniam forum - raz, może dwa razy w tygodniu mam odrobione wątki tematyczne....Ale kto pyta nie błądzi

Aniu - ja muszę stosować dietę NŻT (Nie żryj tyle ), bo jeśli innym idzie to jedzenie idzie w mięśnie, to u mi od razu się dooopa poszerza....Mam taki zwolniony metabolizm i spalanie, że tyję z łatwością....Jak nie jestem w ruchu to w ciągu 2 dni mogę skoczyć nawet 3-4 kg do góry...Np. jak byłem w Brukseli to nas tak dobrze karmili, że od razu poczułem, że mi waga skoczyła... Dlatego jednego dnia wstałem wcześnie rano i biegałem po parku i okolicy...Potem moi znajomi z którymi byłem stukali się w głowę Jak czasem widzę ile potrafią zjeść inni, a jacy są szczupli to mnie zżera zazdrość - no ale mają po prostu inne geny

No dobrze - pożaliłem się, jednak trzeba wrócić do tematów ogródkowych, bo to nie forum żywieniowe i zwierzeniowe

Najpierw masa potem rzeżba
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 05:51, 16 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Aaaaaaaaaaaaa - je chcę te graby!!!!

Sebuś normalnie zachwycają te graby, też bym chciała ...nawet mam miejsce dla nich
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:29, 15 paź 2013

Do góry
Tylko one mają jeden minus....Są bardzo łamliwe - właściwie najlepiej jest każdy kwiat osobno przywiązać i podeprzeć....U mnie nie były na początku powiązane i pewnego ranka leżały całe krzaki na ziemi.....Dosłownie, bo nic nie stało w pionie....Oprócz mnie na ten widok

Koniec przerwy....Idę się uczyć inglisza, a potem lulu, bo spałem może 4 godziny dzisiaj....Do jutra
Ogród u stóp klasztoru 23:21, 15 paź 2013

Do góry
Macham
Jak to B... w Dreznie jesienią wypoczywała... 23:17, 15 paź 2013

Do góry
Fajny wypad - wzory w trawnikach mnie zachwyciły
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:14, 15 paź 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
Sebek, a jak dużą masz anabellkę? Piszą, ze rośnie na ok. 1 m.

Nooo to muszę Ci zawieść Moje miały w tym roku dobre 1,5 m

Modrzew jest szczepiony na 1,7 - 1,8m - niektóre kwiaty wyrosły nawet ponad niego

Tutaj trochę jeszcze widać

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:20, 15 paź 2013

Do góry
Sebek, a jak dużą masz anabellkę? Piszą, ze rośnie na ok. 1 m.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:41, 15 paź 2013

Do góry
kasiek napisał(a)

No cóz - moge słuzyć za doping
A sporty zimowe uprawiasz? U mnie ruch to podstawa - praca w ogrodzie, pływanie, gry zespołowe narty, łyżwy - ciagle jestem w ruchu, nawet jak cos mówię to musze gestykulować bo nie usiedze spokojnie

Sporty zimowe? Narty, łyżwy towarzysko I jak pada śnieg to everyday I'm shufflin A duuużo mam tego Na basen miałem chodzić, ale nie jestem w stanie wyrobić się czasowo....Siłownię mam po drodze do domu, a że polubiłem ją to zacząłem uczęszczać regularnie Także z ruchem nie ma u mnie źle

Muszem iść...matematyka czeka - a duuuużo tego I pewnie znów prawo Agaty przegapię
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:53, 15 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Ojj to się mi nie pokazuj na oczy.....Żartuję oczywiście Może teraz na mnie nie widać nadwagi, ale wcześnie było widać, dla mnie za bardzo... Więc postanowiłem pewnego dnia to zmienić i efekty są, bo stare ciuchy po prostu na mnie wiszą W ogrodzie to mało spalam, po za tym sezon się kończy

No cóz - moge słuzyć za doping
A sporty zimowe uprawiasz? U mnie ruch to podstawa - praca w ogrodzie, pływanie, gry zespołowe narty, łyżwy - ciagle jestem w ruchu, nawet jak cos mówię to musze gestykulować bo nie usiedze spokojnie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:46, 15 paź 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Sebku, pisałeś u mnie, że masz widok na las. a masz jakąś fotkę, bo chyba nie widziałam?

W tym roku nie mam...ale zrobię O ile te liście nie zdążą zlecieć przed zrobieniem im zdjęcia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:45, 15 paź 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
Hm - na awatarku nie widać problemów o których piszesz - chyba że specjalnie siedzisz za krzakami
A w ogrodzie nie spalasz wystarczająco dużo kalorii?
Ja należe do tych co Cie wkurzaja - właściwie to mam odwrotny problem - 2 dni bez jedzenia i 2 kg do tyłu to tez wkurza.

Ojj to się mi nie pokazuj na oczy.....Żartuję oczywiście Może teraz na mnie nie widać nadwagi, ale wcześnie było widać, dla mnie za bardzo... Więc postanowiłem pewnego dnia to zmienić i efekty są, bo stare ciuchy po prostu na mnie wiszą W ogrodzie to mało spalam, po za tym sezon się kończy
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:33, 15 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Purple spray żart

Sliczne rosliny masz Kasiu

Może i żart - ale dobry!
Dzięki Sebek, kombinuje podobna kule jak Ty masz u siebie - z której leci woda - jest fantastyczna
Ogród Sylwii od początku cz.II 17:08, 15 paź 2013

Do góry
Pięknie wyszło Czekam jeszcze na zdjęcia z cisami w gabionach
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:44, 15 paź 2013

Do góry
Slyszalem, ze byl kurier, wiec przyszedlem na soczek
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:36, 15 paź 2013

Do góry
Sebek, jesli Cię to pocieszy - nie jesteś sam Myślę, że 3/4 ziemskiej populacji ma podobny metabolizm. Tych co moga jeść bezkarnie bez tych ozdobnych dodatków w konsekwencji jest - jak sądzę - zdecydowana mniejszość.

A to oznacza, że niestety jak we wszystkim trzeba sie ograniczać na codzień, tylko czasem zrobić sobie ucztę-szaleństwo Tak raz na 10 dni. W pozostałe - głównie białko, zero tłuszczu, zero cukru, mnóstwo warzyw i będzie dobrze
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:57, 14 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Siedzę w pierwszym rzędzie w oczekiwaniu na fotki
jakoś wytrzymam do jutra, jakoś.....

To ja obok
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:54, 14 paź 2013

Do góry
No to się napracowałaś A na wyprzedaż Twoich donic jestem chętny Zamawiam te dwie wysokie szare sprzed wejścia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:47, 14 paź 2013

Do góry
Debro - nasz Bociek to wymyślił - ale chyba nie opatentowane, więc możemy używać śmiało tego określenia

Gosiu - dlatego ćwiczę regularnie i jeszcze staram się codziennie pobiegać przynajmniej przez kilka minut, żeby mnie było łatwiej ominąć niż przeskoczyć

Motylku - ja już nie ogarniam forum - raz, może dwa razy w tygodniu mam odrobione wątki tematyczne....Ale kto pyta nie błądzi

Aniu - ja muszę stosować dietę NŻT (Nie żryj tyle ), bo jeśli innym idzie to jedzenie idzie w mięśnie, to u mi od razu się dooopa poszerza....Mam taki zwolniony metabolizm i spalanie, że tyję z łatwością....Jak nie jestem w ruchu to w ciągu 2 dni mogę skoczyć nawet 3-4 kg do góry...Np. jak byłem w Brukseli to nas tak dobrze karmili, że od razu poczułem, że mi waga skoczyła... Dlatego jednego dnia wstałem wcześnie rano i biegałem po parku i okolicy...Potem moi znajomi z którymi byłem stukali się w głowę Jak czasem widzę ile potrafią zjeść inni, a jacy są szczupli to mnie zżera zazdrość - no ale mają po prostu inne geny

No dobrze - pożaliłem się, jednak trzeba wrócić do tematów ogródkowych, bo to nie forum żywieniowe i zwierzeniowe
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:03, 14 paź 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Ja mam podobne podejście do zadaszenia jak Sebek. Szkoda mi światła wpadającego do domu. My wymyśliliśmy, że dach będzie przeźroczysty, na 2-3 słupy rzucimy coś pnącego, a od spodu zamontujemy cieniujące żagle czy coś w tym stylu. Na lato zacieniują, a w pozostałe części roku będziemy je ściągać i będzie światło, bo u nas go i tak jak dla mnie brakuje. Najchętniej nie robiłabym w ogóle dachu z niczego, tylko żagle cieniujące, ale chodzi też o możliwość zostawiania na dworze poduszek na krzesełkach i bujaku. Ciężko to wszystko pogodzić. Jak macie coś ciekawego w tym stylu, to w wolnej chwili poproszę o inspiracje. Nie spieszy mi się, więc może być zimą. Może z tego Waszego sryliona coś i ja sobie dobiorę
Pozdrawiam i czekam na cd.

Aga zajrzyj do moich pinsów - board PERGOLE.

Ja jestem zdecydowanie światłoluba, dlatego będę robić pergolę na zachodnim tarasie a południowy zostaje niezadaszony. Planuję roletę/markizę, którą będę odsłaniać a cieniować będę tylko wtedy gdy będziemy siedzieć na tarasie. Ja zimą mam wybitny niedobor świtała i dlatego nie decyduję się na stałe zadaszenie. W tym roku może ze dwa razy rozlozyliśmy parasol..... Ja i tak nie siedzę na tarasie a gdy znajdzie się chwilka to wolę na słońcu... Tylko ze względu na gości robić pbędziemy pergolę

Motylku jak były mocowane kotwy dompodłoża? Były zalewane betonem?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies