Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

butterfly 19:20, 14 paź 2013

Sebek napisał(a)

O jeżuniu....Nie pamiętam.....Spytaj się jej

Oj, bo ty to masz tak te wszystkie wątki oblatane, wiesz zawsze co, gdzie i jak
i dlatego pytanie padło do ciebie bo wtedy Madżenki nie było na forum
anna_g 19:25, 14 paź 2013

Sebuś - tkanka ozdobna u Ciebie to jednak brzmi zabawnie... musisz mieć ją dobrze ukrytą Basen jest najlepszy na kręgosłup - naprawdę warto Mam młodych znajomych którzy namiętnie uczęszczają na siłownie (czy też "siłkę" jak to się ponoć mówi) i mają taką zasadę, że "najpierw masa potem rzeźba" - żebyś Ty widział ile jedzą żeby przytyć i z tego przytytego mięśnie budować... Tkankę ozdobną na mięśnie przerobisz
Pozdrawiam Sebek
Sebek 22:47, 14 paź 2013

Debro - nasz Bociek to wymyślił - ale chyba nie opatentowane, więc możemy używać śmiało tego określenia

Gosiu - dlatego ćwiczę regularnie i jeszcze staram się codziennie pobiegać przynajmniej przez kilka minut, żeby mnie było łatwiej ominąć niż przeskoczyć

Motylku - ja już nie ogarniam forum - raz, może dwa razy w tygodniu mam odrobione wątki tematyczne....Ale kto pyta nie błądzi

Aniu - ja muszę stosować dietę NŻT (Nie żryj tyle ), bo jeśli innym idzie to jedzenie idzie w mięśnie, to u mi od razu się dooopa poszerza....Mam taki zwolniony metabolizm i spalanie, że tyję z łatwością....Jak nie jestem w ruchu to w ciągu 2 dni mogę skoczyć nawet 3-4 kg do góry...Np. jak byłem w Brukseli to nas tak dobrze karmili, że od razu poczułem, że mi waga skoczyła... Dlatego jednego dnia wstałem wcześnie rano i biegałem po parku i okolicy...Potem moi znajomi z którymi byłem stukali się w głowę Jak czasem widzę ile potrafią zjeść inni, a jacy są szczupli to mnie zżera zazdrość - no ale mają po prostu inne geny

No dobrze - pożaliłem się, jednak trzeba wrócić do tematów ogródkowych, bo to nie forum żywieniowe i zwierzeniowe
Debra 11:36, 15 paź 2013

Sebek, jesli Cię to pocieszy - nie jesteś sam Myślę, że 3/4 ziemskiej populacji ma podobny metabolizm. Tych co moga jeść bezkarnie bez tych ozdobnych dodatków w konsekwencji jest - jak sądzę - zdecydowana mniejszość.

A to oznacza, że niestety jak we wszystkim trzeba sie ograniczać na codzień, tylko czasem zrobić sobie ucztę-szaleństwo Tak raz na 10 dni. W pozostałe - głównie białko, zero tłuszczu, zero cukru, mnóstwo warzyw i będzie dobrze
kasiek 19:03, 15 paź 2013

Hm - na awatarku nie widać problemów o których piszesz - chyba że specjalnie siedzisz za krzakami
A w ogrodzie nie spalasz wystarczająco dużo kalorii?
Ja należe do tych co Cie wkurzaja - właściwie to mam odwrotny problem - 2 dni bez jedzenia i 2 kg do tyłu to tez wkurza.

Anita1978 19:08, 15 paź 2013

Ha! Jak dobrze że nie jestem sama z tą tkanką ozdobną! Na ogrodowisku pocieszyć się można w każdym temacie!
AgnieszkaW 19:14, 15 paź 2013

Sebku, pisałeś u mnie, że masz widok na las. a masz jakąś fotkę, bo chyba nie widziałam?
Sebek 19:45, 15 paź 2013

kasiek napisał(a)
Hm - na awatarku nie widać problemów o których piszesz - chyba że specjalnie siedzisz za krzakami
A w ogrodzie nie spalasz wystarczająco dużo kalorii?
Ja należe do tych co Cie wkurzaja - właściwie to mam odwrotny problem - 2 dni bez jedzenia i 2 kg do tyłu to tez wkurza.

Ojj to się mi nie pokazuj na oczy.....Żartuję oczywiście Może teraz na mnie nie widać nadwagi, ale wcześnie było widać, dla mnie za bardzo... Więc postanowiłem pewnego dnia to zmienić i efekty są, bo stare ciuchy po prostu na mnie wiszą W ogrodzie to mało spalam, po za tym sezon się kończy
Sebek 19:46, 15 paź 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Sebku, pisałeś u mnie, że masz widok na las. a masz jakąś fotkę, bo chyba nie widziałam?

W tym roku nie mam...ale zrobię O ile te liście nie zdążą zlecieć przed zrobieniem im zdjęcia
kasiek 19:53, 15 paź 2013

Sebek napisał(a)

Ojj to się mi nie pokazuj na oczy.....Żartuję oczywiście Może teraz na mnie nie widać nadwagi, ale wcześnie było widać, dla mnie za bardzo... Więc postanowiłem pewnego dnia to zmienić i efekty są, bo stare ciuchy po prostu na mnie wiszą W ogrodzie to mało spalam, po za tym sezon się kończy

No cóz - moge słuzyć za doping
A sporty zimowe uprawiasz? U mnie ruch to podstawa - praca w ogrodzie, pływanie, gry zespołowe narty, łyżwy - ciagle jestem w ruchu, nawet jak cos mówię to musze gestykulować bo nie usiedze spokojnie