No właśnie zależało mi na pokazaniu tych gołych pędów - bo sama też miałam problem o co chodzi z tym pionowym rozkładaniem a tu dobrze widać
Aniu na wszystkich zdjęciach ta czerwona to róża Flammentanz - mam tylko jedną taką.
Poniżej na zdjęciu te drobniutkie fioletowo białe kwiaty to róża Vilchenblau - obydwie róże według wyszukanych przeze mnie informacji dorastają do tej samej wielkości ale jak widać na pewno nie z tą samą witalnością .
Na zdjęciu poniżej po prawej stronie jest powojnik Viola.
Nie miałam pojęcia że tak ten duet 2 róż będzie wyglądał bo zrobiłabym to inaczej - ale teraz zaczekam jeszcze i zobaczę czy Vilchenblau się rozrośnie.
Wydaje mi sie, ze to inna jest , to stara odmiana musi byc . Kwiaty są dosć spore na grubych łodychach , smiało 50 cm .
Nie ma problemu , mogę Tobie wyslać na wiosnę .
Kasiu! wiem że ładnie wyglądają, kręciło mnie od dawna nauczyć się decopage zawsze brakuje czasu. Teraz wciągnęły mnie ozdoby te co pokazałam wcześniej.
Wianki zrobione kilka dni temu podobne już robiłam, ale rozdałam.
Kasiu, na pewno zrobię zdjęcia w trakcie cięcia wiosennego
Swoją QoS zetnij na wiosnę o połowę, by się zagęściła. Oprócz tego na pewno wypuści nowe pędy od podstawy, więc już w tym roku zrobi się całkiem ładna.
Zobacz - 2014, październik (3 miesiące po posadzeniu):
Dziękuję dziewczyny.Z serca dziękuję.
Syn po operacji.
cóż na bólu wielkim.Biodro go narywa po pobranych komórkach.Noga poszła w gips.
W środku pręd pękł
Mam nadzieję,że za jakiś czas będzie lepiej i zacznie się zrastać.
Dziękuję i przesyłam milszy widoczek wspominkowy
Tego widoku za huśtawką już w tym roku nie będzie.
Właśnie tam jest wycinka .I będzie jeszcze.Ale na razie postój.
Inne rzeczy na głowie.
Ela, dziękuje za pokazanie, musze obserwowac moją, bo bardzo podobna, ale bez karteczki była, moja to pewnie jakas zwykła okrywowa bo teściowa 5zł za nią zapłaciła.
W RC mają dobrej jakości róże mam od nich 3 sztuki cenowo nie mają za atrakcyjnych cen, ale ja przez tych moich lokalnych producentów uważam, że róża powyżej 15 zł to już drożyzna.
Jestem za tym,aby coś między hostami posadzić.Tawułki ale wyższe.Albo średnia trawę.
Brunery fajnie jeszcze z nimi wyglądają.
a przy tujach fajnie będą wyglądać i średnie i duże
Ach to zielone hosty i biało zielone.
Ja polecam
Abiqua Drinking Gourd
August Moon
Patriot
Golden Tiara i Grand tiara
Crusader
Undulata Albomarginata
Guacamole
Fortunei Hiiacinthia
Halcyon - niebieska może być ??
Stiletto
Reverswed
Christmas tree
Weaton Blue
Snow Lake
Antioch
Albopicta
Tunder Bold
White Christmas
Second Wind
June
Grey Cole
Drem Wawer
Eart Ange
Francess
Twilight
Ciemno zielona mutacja Revolution
Minute Man
Sum substance
Elegans siedoldiana
Firn Line
Ta duża to Milenium
Na dole na środku June
Z prawej
Na górze od prawej August Moon , a potem chyba Crusader i Christmas Tree
Ta niebieska to Halyon , potem Wide Brim , Stiletto i Reversed
Nad Halcyon Patriot
A tu Hosty i Hosta Orange Marmalade pośrodku i boku po lewej Francee
Hosta Thunderbolt w roli głównej
Jak coś to pytaj.
Dziękuję za odpowiedź i rzeczywiście profesjonalnego projektu sama nie stworzę Myślę, że potrzeba mi pomocy w wyborze konkretnego kierunku, a potem konsekwencji w trzymaniu się raz wybranej drogi, bez oglądania się.
Tymczasem rozglądam się po Ogrodowisku i podziwiam.