Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Problemy z tujami 22:01, 18 lis 2017

Do góry
Mam prośbę o podpowiedź: dziś czyściłam tuje z brązowych igieł i na jednym pniu zauważyłam dość duże pęknięcie, jest suche, nic tam się nie dzieje, ale może na zimę należałoby jakoś to miejsce zabezpieczyć? Tuje są wieloletnie, każda ma po kilka pni (ja mam tę działkę od ubiegłego roku), a to pęknięcie też wygląda na stare.
Podpowiedzcie coś, proszę

Rododendronowy ogród II. 21:27, 18 lis 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
To jeszcze parę zdjec .

Ten serb piekny na ostatniej focie taki gesty robi wrazenie jakby dwa rosly.
Roslina jak ma slonce z kazdej strony to pieknie rosnie.
U mnie tez ostatnie kwitnienie w ogrodzie. Dzisiaj nawet byla znosna pogoda.
Rododendronowy ogród II. 21:13, 18 lis 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Kurcze chyba pierwszy raz to miejsce widzę To oczko wodne Bogdziu? I co to za iglak nad nim?
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:07, 18 lis 2017

Do góry
Hej kochane dziewczątka, kochane chłopaki :*
Przepraszam za długą przerwę ale głównie jest ona spowodowana kłopotami zdrowotnymi.
Mam spore problemy ... z oczami. Muszę oszczędzać.
A forum temu nie służy
Nie robię zdjęć, trochę posprzątałam, liście pozbierałam i tyle z mojego ogrodowania.
Zaległości u Was mam ogromne ... może nadrobię

Całuję wszystkich * * *

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:47, 18 lis 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

...........Wychodek prawdziwie salonowy metamorfoza świetna ...... ja bym z zewnątrz kolorem dopasowała do wszystkich drewnianych budowli i dach czerwony , ..... a gdzie on stoi ? Bo jakoś nie rzucil mi się w oczy .......

Bo go omijam robiąc foty, ale stoi na samym środku podwórka, babcia tak przyzwyczajona była i nie chcieliśmy Jej zmieniać miejsca "relaxu", a teraz już nawet nie byłoby gdzie go daćDostoi do kanalizacji
W centrum samym tu widać

jeszcze donicy w podwórku nie było
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:40, 18 lis 2017

Do góry
Dzisiaj czyściłam korzenie dalii, kan i dziwaczków, poszły już do piwniczki schowane w słomie

Słoneczny Ogród 20:30, 18 lis 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Przyleciałam na miotle
Zdoooolna jesteś bardzo .....ile to precyzji i cierpliwości trzeba ,żeby stworzyć takie pieknoty
zachwyciły mnie choinki z szyszek ,wianki ,a szopka z makaronu ....wow bombki precyzyjne ,piękne ...... zazdroszczę talentu a lampiony tez pewnie robisz ? .....moja przyjaciółka tez ma dryg do takich prac ( właśnie z nią mam
gnomy robić ) ....w zeszłym roku zrobiła mi ze słoików i serwetek lampiony cudne i skrzynki moje z tarasu ,to tez jej dzieło ......
Ale wracając do Ciebie przepięknie Twój ogród wygląda taki zmrożony , te perukowce świetne i pajęczyna zmrożona .....
Świetne zdjęcia i przepiękny ogród
Fajnie poopisywałaś ,gdzie i co .......i teraz już orientuje sie w Twoim ogrodzie

Przyleciałas na miotle? To wszystko z góry juz widziałaś , no to nic dziwnego, ze orientacje już masz co gdzie jest
No te perukowce... dzisiaj mają wzięcie
A pajeczyna niczym stringi koronkowe, hihi
Dziękuję za miłe słówka, już w piórka obrastam

Lampion robiłam kiedyś ,tak jak mówisz ze słoika, taki mrożony i sznurem owiniety od góry. No to kochana pod dobrym okiem jesteś jak masz taką zdolną przyjaciółkę, nauczy Cię i juz jesienno-zimowe wieczory będą przyjemniejsze. No te Twoje skrzynki piękne są, myślałam ,że kupiłaś . Taki teraz właśnie jest stajl

Jeszcze na priv Ci napiszę to co miałam napisać

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:22, 18 lis 2017

Do góry
mebelki nakryte

kuninngamia też, chyba po raz ostatni bo już dwie drabiny były w użytku bo przeszło 3 metry wysokości
Rododendronowy ogród II. 20:21, 18 lis 2017

Do góry

Rododendronowy ogród II. 20:19, 18 lis 2017

Do góry
To jeszcze parę zdjec .

Słoneczny Ogród 20:16, 18 lis 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Przyszłam od Madzi zerknąć na Twoje rękodzieła no i pozachwycalam się piękne a ogród o poranku pięknie się prezentuje pozdrawiam i słoneczka życzę

No i fajnie, że przyszłaś dziękuję
Wyjątkowy poranek dzisiaj był, na to czekałam
Lubie zdjecia o poranku , te promyki słońca takie inne są ...
Dziękuje i również pozdrawiam
Słoneczny Ogród 20:14, 18 lis 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Dzięki , no tak wyszło, ze z przymusowego siedzenia w domu wykluło sie takie coś i też mnie pasjonuje i robię to z przyjemnością.
Ale mam przede wszystkim cierpliwość do takiego dłubania i jakos to mi idzie.

Bo ogród to już tak od dawna, może od zawsze nawet ... kwiatki lubiłam sadzic.

Czyli u Ciebie inna troche pogoda niz u mnie ,to moje perukowce też juz oblecą po tym mrozie, a z jakiego rejonu Polski Monia Ty jesteś ?
I tez oczywiscie buziam

Ja jestem z Górnego Śląska ja takich cudności nie umiem robić, chociaż też nigdy nie próbowałam za to moją kolejną miłością jest pieczenie ciast, cisteczek, tortów- to uwielbiam buziak
Słoneczny Ogród 20:08, 18 lis 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Oż kobieto, ależ cuda robisz zdolniacha z Ciebie foty z ogrodu bajeczne, u nas w tym tygodniu też przymroziło, a dzisiaj lekko 1 na plusie było rano u mnie perukowce już liście spuściły, brzoza jeszcze fason trzyma buziam

Dzięki , no tak wyszło, ze z przymusowego siedzenia w domu wykluło sie takie coś i też mnie pasjonuje i robię to z przyjemnością.
Ale mam przede wszystkim cierpliwość do takiego dłubania i jakos to mi idzie.

Bo ogród to już tak od dawna, może od zawsze nawet ... kwiatki lubiłam sadzic.

Czyli u Ciebie inna troche pogoda niz u mnie ,to moje perukowce też juz oblecą po tym mrozie, a z jakiego rejonu Polski Monia Ty jesteś ?
I tez oczywiscie buziam

Bujanie w ogrodzie 20:08, 18 lis 2017

Do góry

W tym roku posadziłam kilka hortensji bukietowych Limelight. Póki co maleńkie kruszynki, choć ku mojej uciesze zdążyły zawiązać nawet pierwsze kwiatostany. Zastanawiam się czy takie maluchy na wiosnę przycinać? Na zdjęciu mało co je widać
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:02, 18 lis 2017

Do góry
Margarete napisał(a)

Moja mysz...albo msyzy...jeśli jest ich kilka gustują w Ptasim Mleczku, które zostało na komodzie nie schowane do szafki. Mysz była na tyle bezczelna i silna że z napoczęte go pudełka wyjęła sobie na zewnątrz jedną kostkę i obgryzła....zobaczcie...
Poza tym żadnych odgłosów nie ma, żadnych innych śladów oprócz obgryzionego z czekolady pierniczka - jakiś tydzień temu ( myślałam że to dzieciaki )

Gosia nie ma zadnych śladów? Myszy zawsze odchody zostawiają. Czekolade owszem lubią, kiedys zjadły mi czekoladowe mikołaje z choinki wyniesione na strych tak ze sreberka zostały nie tknięte. No i nie chce mi sie wierzyc ze mysz mogła wyjac z pudełka ptasie mleczko , jeśli tak to musi to byc cos innego.
Bujanie w ogrodzie 20:02, 18 lis 2017

Do góry
Bujanie w ogrodzie 20:00, 18 lis 2017

Do góry
Dziś rano bardzo się ucieszyłam, że świeci słońce. Miałam plan zrobić obchód ogrodu. Ostatnio nie pamiętam kiedy można było z lubością po nim pospacerować (ziąb i szaro, gdy wracamy w tygodniu z pracy). Oczywiście zanim zjadłam śniadanie, słoneczko zdążyło się na dobre schować. Zimny, a wręcz mroźny wiatr rozhulał się na dobre i musiałam uciekać do domu A oto kilka migawek z dziś.
Mirkowy ogród (początki) 20:00, 18 lis 2017

Do góry
Sylwia to Rozplenica Purle Magesti.Jest to trawa jednoroczna.

Słoneczny Ogród 20:00, 18 lis 2017

Do góry
Agania napisał(a)
Cudowna sesja...szadź pozostawia niezwykłe i wyjątkowe obrazy...bajkowo wyglądają foty juką i z lotu czarownicy

Piękne bombki

Agania napisał(a)

Cudowne

Dziękuję ślicznie za pochwały i te ogrodowe i te nie ogrodowe.
Perukowce dzisiaj mnie tez urzekły, ale najbardziej modrzew.
Fotki z lotu czarownicy dają orientację i bardzo je lubię.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies