Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Anda 15:57, 01 mar 2018

Cien powinien byc latem pozniej Nie wiem, jak u Ciebie

Tyyyle trawnika chcesz? Umbrowa zniknela Mi brakuje czegos na srodku.
Nawet Alan Titchmarsh uwaza, ze ogrody to nie centryfugi i ze nie ma potrzeby sadzenia wszystkiego tylko pod plotem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Magleska 16:01, 01 mar 2018

Anda napisał(a)
Cien powinien byc latem pozniej Nie wiem, jak u Ciebie

Tyyyle trawnika chcesz? Umbrowa zniknela Mi brakuje czegos na srodku.
Nawet Alan Titchmarsh uwaza, ze ogrody to nie centryfugi i ze nie ma potrzeby sadzenia wszystkiego tylko pod plotem

......nie no tyle trawnika nie będzie tylko jeszcze nie dorysowane ....myślę ,czy ją zostawić tam ,gdzie jest ,czy trochę -o 1m przesunać w stronę środka
narazie tylko tyle narysowałam ,bo mi marnie idzie
a co myślisz ,żeby po lewej stronie ( tam gdzie ognisko ) dać te serby ,ale z przerwami np.po 3 i zrobić rabatę z rodkami ,azaliami
a np.elementem spinającym by byly miskanty ml po całym ogrodzie ?
Anda 16:05, 01 mar 2018

Bedziesz te serby przycinac?
Tak mysle, ze jesli bedziesz, to mozesz ich dac wiecej. Jesli nie bedziesz, to mniej, zeby po paru latach nie zdominowaly ogrodu i nie staly sie zbyt przytlaczajace.
Sprobuj myslec o roslinach w ich docelowych gabarytach
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Magleska 16:06, 01 mar 2018

Anda napisał(a)
Bedziesz te serby przycinac?
Tak mysle, ze jesli bedziesz, to mozesz ich dac wiecej. Jesli nie bedziesz, to mniej, zeby po paru latach nie zdominowaly ogrodu i nie staly sie zbyt przytlaczajace.
Sprobuj myslec o roslinach w ich docelowych gabarytach

będę przycinać wszystko ....przynajmniej póki zdrowie i siły będą
edit
umbrowa uratowana

Anda 16:17, 01 mar 2018

Mnie sie podoba
Anda 16:19, 01 mar 2018

Gdzies moglabys ewentualnie powtorzyc te hortki z przedogrodka z bodziszkiem w stopach Elementem spinajacym bedzie na pewno cis. Ladnie przyciety zywoplot pieknie bedzie wygladal i wprowadzal porzadek.
daszum 16:22, 01 mar 2018

Ja nie kumata i nie widzę gdzie są te brzozy ze skarpy?
Magleska 16:23, 01 mar 2018

Anda napisał(a)
Mnie sie podoba

limki po prawej stronie kilka w szpalerze i powtórzone po drugiej stronie gdzieś
.....
a róże mogą być z brzozami ? i w umbrowej np ?
a przy serbach rodki z azaliami i wrzosami ?
Magleska 16:25, 01 mar 2018

daszum napisał(a)
Ja nie kumata i nie widzę gdzie są te brzozy ze skarpy?

no jeszcze ich nie ma ....myślę ,czy nie po lewej gdzieś .....
jeszcze mam problem z rozmieszczeniem drzewek i wybraniem z nich ,tych ,które mają zostać
Anda 16:26, 01 mar 2018

Roze z brzozami nie. Roze nie lubia byc zalewane. Myslalam, ze w zagajniku brzozowym bedziesz miala zwirek i w zwirku ewentualnie jakies kepki traw, przywrotnika, bodziszka, cos w tym stylu. Takie lekkie

Gdzie bedziesz sadzic derenie? Bo w sumie zamiast tych kepek bylin moglabys tam nieregularnie derenie rozrzucic. Pod dereniami jakies bodziszki ewentualnie. I to wszatko w zwirku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies