Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 10:23, 01 mar 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Brzozy lubią wodę, ale to nie znaczy, że mają stać w wodzie. China kanadyjska lubi się taplac w wodzie.
No i dobrze nie przewracaj do góry nogami. Każda rabat inna, a chcesz monotonii?
Derenie podcinamam różnie zależnie od wzrostu. Najważniejsze jest przycinanie starszych gałęzi bo wtedy wyrastają młode pędy i zimą maja intensywny czerwono różowy kolor.

tam tylko woda stoi przy wielkich i długich ulewach ,nie cały czas
monotonii nie chcę .....podoba mi się u innych ....a ja chcę mieć różnorodnie ,ale spójnie .....i nie wiem czy tak się da
te derenie bardzo mi się podobają w szczególności w zimie czerwone gałązki na tle białych pni brzóz .....chcę je mieć też
Magleska 10:25, 01 mar 2018

Anda napisał(a)
No właśnie też się miałam pytać Plan przemyślany?

czy przemyślany .....hmm...powolutku się klaruje
nadrabiam zaległości wątkowe i siadam do rysowania

jak tylko będziesz mieć chwilkę ,to zapraszam gorąco
mobilizujesz mnie
Magleska 10:27, 01 mar 2018

Rejzi napisał(a)

Tu az powiewa swiezoscia i mlodoscia. Dowod na to ze cyferki w dowodzie osobistym sie nie licza- ma sie tyle lat na ile sie czujemy

dokładnie
córka mnie trochę odmładza -ma 12 lat ....ale tak ogólnie ,to nie czuję jeszcze tych lat hihi- chociaż czasem sks się włącza
Monia81 10:29, 01 mar 2018

Magleska napisał(a)

ja wczoraj w pracy do 18 byłam więc tylko polatałam po wątkach po powrocie ....u Ciebie też byłam i ten plan ostatni ......fajny
a dziś wolne i siadam za chwilkę do rysowania .....na razie obserwuję słońce z boku domu ....tam gdzie myślę o przeniesieniu skrzyń
a ...i dziś rano było -20 .....a teraz -9 ......ale zapowiadają ,że w niedzielę już na lekkim plusie uffff

Wiem, widziałam to rysuj i obserwuj, warzywka potrzebują słoneczka, żeby ładnie nam plony dawały oby ta wiosna przyszła, bo mnie normalnie ściska, tak bym się wyżyła pozytywnie, bo głowa pełna myśli i trzeba by było ją przewietrzyć
ElzbietaFranka 11:07, 01 mar 2018

Derenie pięknie wygląda na każdym tle. Czerwona barwa na tle zieleni to dopiero ich urok.
daszum 13:14, 01 mar 2018

Magda, dopiero teraz zorientowałam się, że kształt działki, położenie wg stron świata, wymiary, usytuowanie domu mamy prawie identyczne. Skarpę też mam, ale jedynie przed tarasem.

Mnie bardziej podoba się układ zaproponowany przez Agnieszkę, jest uporządkowany, a równocześnie bardziej swobodny.
Chciałam Ci podpowiedzieć żebyś skrzynie przeniosła na górę , ale byli szybsi ode mnie.

Ciekawa jestem jaki będzie ostateczny plan zatwierdzony do realizacji
Magleska 13:20, 01 mar 2018

daszum napisał(a)
Magda, dopiero teraz zorientowałam się, że kształt działki, położenie wg stron świata, wymiary, usytuowanie domu mamy prawie identyczne. Skarpę też mam, ale jedynie przed tarasem.

Mnie bardziej podoba się układ zaproponowany przez Agnieszkę, jest uporządkowany, a równocześnie bardziej swobodny.
Chciałam Ci podpowiedzieć żebyś skrzynie przeniosła na górę , ale byli szybsi ode mnie.

Ciekawa jestem jaki będzie ostateczny plan zatwierdzony do realizacji

Danusiu
na razie obserwuję jak długo na górze słońce się trzyma ... na razie jest .....ale jak długo jeszcze..... od tego najbardziej zależy ,czy te skrzynie tam przeniosę

próbuję rysować.... ,w międzyczasie robie obiad ,pranie i inne zaległości domowe ...

tam na górce mi te skrzynie by najbardziej spasowały ,bo blisko od domu po chodniczku i od ogniska też blisko ....

.wszystko od słoneczka teraz zależy a dziś pięknie świeci ,więc co godzinkę sprawdzam
Magleska 13:21, 01 mar 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Derenie pięknie wygląda na każdym tle. Czerwona barwa na tle zieleni to dopiero ich urok.

co ile je trzeba sadzić ? tak ze 3 szt bym chciała przy brzozach ....
muszę o nich poczytać
Magleska 13:23, 01 mar 2018

Monia81 napisał(a)

Wiem, widziałam to rysuj i obserwuj, warzywka potrzebują słoneczka, żeby ładnie nam plony dawały oby ta wiosna przyszła, bo mnie normalnie ściska, tak bym się wyżyła pozytywnie, bo głowa pełna myśli i trzeba by było ją przewietrzyć

na tą chwilkę nadal jest ....oby jeszcze ze 2 godzinki tam było
rysuję ,ale marnie mi idzie ....3 kartki potargane
na wiosnę czekam tak samo jak Ty i pół ogrodowiska
Magleska 14:02, 01 mar 2018

godz 14 ....zaczyna padać cień teraz jak szybko dalej pójdzie hmmm .....

i tak sobie rysuję .....ugrzęzłam

po prawej zagajnik brzozowy ,
a ognisko po lewej z ławkami ....i tyle na razie co chcę napewno
brzozy co 3 m i odstęp 2 ,ale rozstawione
Ewa ? jak myślisz ? .....obejrzałam wiele zagajników u dziewczyn i czasem są nawet gęściej sadzone .....
próbuję dalej ..... ale zaraz po córę muszę jechać