Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

Radziu2013 15:38, 01 mar 2018

Tak myślę że to ona, bo z teko co pokazywała kiedyś Ewa, to zgadza się i kolor i kształt kwiatów, i liście...
W 90% jestem pewien Jeżeli to ona to dodatkowym plusem jest jej pokrój
Basilikum 15:49, 01 mar 2018

gobasia napisał(a)

Ha ha ha ...ale się uśmiałam...jakby było czego
Ty nie żartuj sobie ze mnie...Bo jak te Twoje kozy napuszczę to Ci caly ogrod zeżrą..hi hi hi

nie boje sie, nie mam koz hihih

Gobasia na krolowa rozana startuje w konkury fiu fiu ale zakupy
AgataM 16:43, 01 mar 2018

Na powojnikach to sie za bardzo nie znam...postawilam na powojniki włoskie(Viticella),z tego wzgledu ,że są najmniej wymagające...nawet mogę powiedzieć ,ze prawie bezobsłgowe..przycinam wczesną wiosną od30-50cm nad ziemią ..nóżki przysypane korą i końskim obornikiem i od czasu do czasu wody

W ub sezonie dosazilam nowe...Madame Julia correvon,Kermesina i Purpurea elegants

ten na siatce to Polish Spirit,trzeci sezon (to jest wrzesień a zaczyna kwitnąc koniec czerwca)

Bardzo serdecznie Ci dziękuje... Masz cudowne te clematisy...... Chciałabym moje połączyć z róża pnącą, która mam już wsadzoną. Mam wsadzone clematisy, ale nie mam pojęcia które przycina się na wiosnę a które się zostawia. Tak to jest kupować gdzieś na targu ( ale nie od szkółkarzy)... Zaraz zobaczę podane przez Ciebie odmiany. Jeszcze raz dziękuję...

sierotka 16:46, 01 mar 2018

Witajcie dziewczyny AgataM masz rację z tym kupowaniem bez etykiety na roslinach ,ja klematisy zamówiłam na eklematis i wszystkie opisuje dodatkowo by umieć je wychodować jakoś
AgataM 16:47, 01 mar 2018

Cudowne kolory i kwiaty zakupiłaś... Już sobie zapisałam i będę poszukiwać... Dziękuję
Kokesz 17:47, 01 mar 2018

gobasia napisał(a)

Moje były siane pod koniec kwietnia do gruntu;;;lilii czarnej nie widziałam?

Aaa, to będę siać do gruntu, a lilie czarne to pewnie za dużo powiedziane.
Zamówiłam Landini pewnie będą ciemnobordowe i białe Eyeliner
Rumianka 18:22, 01 mar 2018

Piękne clematisowo rozpięte na siatce i mówisz, że to Polish spirit? Taki właśnie kupiłam w minionym sezonie i podarowałam eMusiowi zamiast flaszki...Smiechu było co niemiara, ale do posadzenia wytypował moje ręce...rośnie tam takie maleństwo i nie wiem czy przetrzyma te mrozy...Niech by miał ten chłopina ten swój spirit...
ryska 18:42, 01 mar 2018

Ja go pieszczotliwie nazywam "poliż spiryt"
Mam dopiero od zeszłego roku.
Twój Basiu piękny.
gobasia 10:53, 03 mar 2018

sierotka napisał(a)
Witajcie dziewczyny AgataM masz rację z tym kupowaniem bez etykiety na roslinach ,ja klematisy zamówiłam na eklematis i wszystkie opisuje dodatkowo by umieć je wychodować jakoś

z włoskimi na pewno nie będzie kłopotu

Też już przestałam robić zakupy bez etykiet lub z pudelek na targach...nic sie nie zgadza
gobasia 11:01, 03 mar 2018

AgataM napisał(a)
Cudowne kolory i kwiaty zakupiłaś... Już sobie zapisałam i będę poszukiwać... Dziękuję

zobaczymy jak u mnie przezimują ..najlepiej po posadzeniu przyrósł ten.. i do tego jest bardzo ładny i dlugo trzyma kwiaty...polecam go bardzo