Chcę przd domkiem chyba stworzyć w kwadracie taki wypoczynkowy zakątek inie mam pomysłu myślałam o sciankach ogrodowych ale chyba nie jestem do nich przekonana
Ta pięknie pachnie frezjami choć dużo delikatniej niż same frezje i nie jest tak żółta jak na fotce bo brzegi w zielone wpadają
i ciemierniki, 5 sztuk
kurcze lampy błyskowej nie włączyłam
Już dzisiaj był napoczęty
Babcia mówi , że takiej chmary ptaków jak żyje nie widziała.....hmmmm ....długo żyje, ale Jej wierzę , jest ich całe mnóstwo.
Dzisiaj jak szłam to już z 500 metrów było słychać ten gwar i kłótnie przy karmnikach.
Patrzcie jak przez jeden sezon rozrosła się dąbrówka. Teraz to się boję czy te przebiśniegi dadzą radę na wiosnę się przebić przez ten gąszcz.
Tak wygląda kłosowiec w pełnej krasie.
A to zbliżenie na siewki, które wyrosły pomiędzy szałwią omszoną i kłosowcem. Wydaje mi się, że to szałwia. Ale może ma ktoś inne typy?
Z tej strony aster gawędka - jak dla mnie super roślina, bo chwastów nie przepuszcza.
Sezon wakacyjny się kończy i nasze częstsze pobyty tam również. Witaj szkoło.
Aganiu, może jednak się rozsiała, ona to tak ukradkiem robi, bo kwitnie kolejnymi pałeczkami, chyba że jeszcze nie kwitnącą zjadły, to szkoda. A ślimaki po raz pierwszy w tym roku pojawiły się i u mnie, brr.
Takie coś letnie
Jolu, rozumiem Jednak najlepiej rosną te zwykłe i sieją się na potęgę, co w tym roku było już dla mnie niemałym utrapieniem, zresztą chyba sama widziałaś Rosną w każdym kącie ogrodu, jesienią pogrupowałam je trochę a wszystkie suche kwiatostany wycięłam, bo kto to będzie pielił. Odmianowe też mam, ale różnie u mnie rosną.
Dla Ciebie jeżówki, przygotuj się na full zdjęć