Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje małe królestwo 20:35, 14 lis 2017

Do góry
trochę zapadłam w sen zimowy na forum ogrodowo nic się nie dzieje jak nie wiatr to deszcz pogoda nie ogrodowa a powinnam jeszcze warzywnik ogarnąć
Mach do wszystkich zaglądających

takie porównanie anebellek
2016

i 2017
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:26, 14 lis 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Lubię Twoje fotki od zawszePotrafisz piękno złapać w kadr

Bo zdjęcia to magia...

Pszczelarnia 20:21, 14 lis 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja to się zastanawiam jak ten obornik dajesz? Wszystkie siewki wyrywasz? Bo u mnie nie ma miejsca w rabacie,żeby się palcem podeprzeć, a co dopiero obornik dać. U mnie samosiew i rośliny same po rabatach wędrują, gęsto jest bardzo, nogi na palcach nie ma gdzie postawić. Tyle siewek w tym roku wydałam, a jakby nic nie ubyło.

Poniżej troszkę widać. Jak daję obornik, to rośliny przycinam. W tamtym roku zrobiłam to dopiero w lutym jak śnieg zszedł. Jak widzę silną grupę siewek to omijam. Inne eliminuję (po co mi siewki wszędzie?). Tego nie widać też w sezonie ale wokół każdej rośliny jest jednak jakiś bufor powietrzny.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:18, 14 lis 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Kasiu, pięknie prezentuje się Twój listopadowy ogród - niby już mniej drzew, ale za to bardziej świetliście. Buziaki

W ogóle bardziej ażurowo się zrobiło, a na wiosnę jeszcze bardziej się prześwietli..
Zapragnęłam mieć bardziej kolorowy ogród, dwa lata temu stanowił głównie zieloną oazę

W tym roku było już weselej

A przyszły ma być eksplozją
Pszczelarnia 20:04, 14 lis 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
Pięknie robi się oklepane
Ale co tu napisać

Wiązówkę mam na liście wiosennej. O ile będę kupować byliny po rewolucyjce.

Lusia, u mnie też rewolucyjka.

Zobacz, mogę budować ogród grozy, klasyczne Stumpery Garden

A tutaj widać profil glebowy mojego Rowu Górnej Nysy

Idealnie przepuszczalne podłoże

Pszczelarnia 20:04, 14 lis 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Danusiu, Prezesko naszego SKRu, pamiętam miejsce, w którym rosły Twoje świecznice i Twoje utyskiwanie, że nie kwitną i szkoda na nie miejsca. Posadzone adekwatnie dały popis i to jest właśnie to!
Zieloną będę dosadzać na pewno jeszcze gdzieś.

Taki widoczek mojej bylinowej. Stwierdzam, że mam na niej najmniej pracy. Tylko kilka (może 2, 3) razy pielę, jesienią daję obornik albo wiosną kompost i ścinam i to wszystko. W tym roku nawet bukszpanów nie cięłam, bo w sumie jeszcze trzymały pokrój ale w przyszłym roku już powinnam.

Ja to się zastanawiam jak ten obornik dajesz? Wszystkie siewki wyrywasz? Bo u mnie nie ma miejsca w rabacie,żeby się palcem podeprzeć, a co dopiero obornik dać. U mnie samosiew i rośliny same po rabatach wędrują, gęsto jest bardzo, nogi na palcach nie ma gdzie postawić. Tyle siewek w tym roku wydałam, a jakby nic nie ubyło.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:51, 14 lis 2017

Do góry
A od góry tak to wygląda

Wlazł mi w kadr bo myślą, że jedzenie daję
Ogródek podwórkowy 19:48, 14 lis 2017

Do góry
Dzięki Aniu. Musze jeszcze pomyśleć nad "rozmyciem" granic. Chciałabym jakoś przesłonić ogrodzenie i zapożyczyć sobie krajobraz z części osiedlowej. Tyle, że muszę to zrobić umiejętnie żeby dodatkowo nie zacienić mojego już i tak cienistego ogródka. Patrzę, czytam i myślę. Cała zima przede mną Każda rada mile widziana.
Pokażę jeszcze bardzo ładne jesienne zestawienie roślin, które przez przypadek mi się udało: kostrzewa sina i krokusy jesienne w różnych stadiach rozkwitu.

W tle hortensja pnąca 'Cordifolia' o malutkich listkach.
Pszczelarnia 19:47, 14 lis 2017

Do góry
effka napisał(a)

Przepiękna szklarnia, tak designerska, prawie jak ogród zimowy. Pozytywnie zazdroszczę. Ja swoja zleciła rozebrać bo już starowinka kilkudziesięcio letnia była i marzy mi się nowa...
Pozdrawiam

Wybór takiego modelu szklarni był podyktowany względem finansowym, była po prostu tańsza. Pasowałaby u nas na pewno bardziej w stylu wiktoriańskim ale wtedy ... pozostałaby tylko marzeniem. A tak mam coś praktycznego, schludnego i dobrej jakości. I naprawdę służy nam za herbaciarnię i kawiarnię, choć jest niewykończona jeszcze bez półek i podłogi w środku i wokół.

A tutaj zbliżenie z sadu z tłem świerków sąsiedzkich.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:43, 14 lis 2017

Do góry
Dorotko leżą sobie spokojnie pod kamyczkami, a raz w misiącu można przy podmianie wody dno taką szklaną tubą odkurzyć tu masz przekrój dna u mnie po dwóch misiącach od odkurzania
Kupa jest pod kamykami tam się rozkłada, ale wody nie zamula bo rośliny z niej czerpią pokarm

zdjęcie telefonem przy samej szybie,z przekroju nie od góry robione
Ogród z wilkiem zamkn. 19:41, 14 lis 2017

Do góry
iwka napisał(a)
Bardzo Ci dziękuję za zdjęcie podłogi super wygląda, mam już dwa typy

A jaki drugi typ ? Lecę do Ciebie szukać ...... tych drewnopodobnych jest pełno teraz o i w różnych odcieniach i cenach ....
Moja mama teraz tez robiła ( za moją namowa ) w kuchni i w korytarzu szare drewnopodobne ..... mi sie podobają bardzo ,mamie już też
Tu kawałek widać i te ok 30 -35 zł za metr
Ogród z wilkiem zamkn. 19:37, 14 lis 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)
Ja mam takie Bez oczu

Świetne są ......sama robiłaś? ......,potrzebuję instrukcję u Ciebie też pytałam
Pszczelarnia 19:34, 14 lis 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moje dwie świecznice, wyrzucone z bukszpanowego z cienia, w nowym, słonecznym miejscu podobnie sypnęły kwieciem, co mnie cieszy.

Pokazałam na FB, wyglądają prawie identycznie https://www.facebook.com/ogrodowisko/posts/2162651693760908

Danusiu, Prezesko naszego SKRu, pamiętam miejsce, w którym rosły Twoje świecznice i Twoje utyskiwanie, że nie kwitną i szkoda na nie miejsca. Posadzone adekwatnie dały popis i to jest właśnie to!
Zieloną będę dosadzać na pewno jeszcze gdzieś.

Taki widoczek mojej bylinowej. Stwierdzam, że mam na niej najmniej pracy. Tylko kilka (może 2, 3) razy pielę, jesienią daję obornik albo wiosną kompost i ścinam i to wszystko. W tym roku nawet bukszpanów nie cięłam, bo w sumie jeszcze trzymały pokrój ale w przyszłym roku już powinnam.

Wilczomlecze mają taki ciekawy kolor teraz

I sesleria bardzo rozwesela

Migawki z ogródka 19:28, 14 lis 2017

Do góry
Pszczelarnia 19:23, 14 lis 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
(...)
Piękne świecznice. Tam masz kilka ich posadzonych? Piękny widoczek z nimi.
Podziwiam i to bardzo, bo ja ich nie mam.

Posadzona jest jedna sztuka. Ta bylina to piękny akord na jesiennej rabacie. Wraz z sadźcem pomarszczonym 'Chocolate' to ostatnie białe kwiaty w ogrodzie (oprócz rozchodników, zawilców i chryzantem). Tak teraz wygląda:

Migawki z ogródka 19:23, 14 lis 2017

Do góry
I taki gadżecik sobie kupiłam...

Zakładki do książek
Migawki z ogródka 19:22, 14 lis 2017

Do góry

...uDany ogród 18:45, 14 lis 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Porównania zawsze cieszą. Mnie najbardziej porównania jesienne się podobają pięknie masz, i ten stawki super.

Mirciu tez lubię takie porównania
Miło mi bardzo,że Ci się u mnie podoba. Dziękuję serdecznie za serdeczny komentarz!

...uDany ogród 18:42, 14 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
porownania najbardziej ciesza

Kasiu co roku o tej porze mam uczucie, że minął mi sezon, a ja nic nie zrobiłam...stąd te porównania . Chyba mi ulżyło

...uDany ogród 18:40, 14 lis 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
ale super te porownania ogrom pracy wlozyliscie i teraz jest poprostu pieknie

Izuniu tam mnie wzięło na wspominki , później zaczęłam porównywać poszczególne zakątki i aż sama się zdziwiłam ile roboty za nami
Przed nami dalej całkiem sporo, ale cieszy mnie to co już jest wykonane.
Dziękuję za miłe słowo!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies