Na tym zdjęciu są brzozy pożyteczne Doorenbos. W przeciwieństwie do zwykłej brzozy przyrastają powoli i później puszczają liście.
Sadziłam je w 2011, na zdjęciu rok po posadzeniu. Rosną w bardzo złym miejscu, w którym kiedyś biegła droga gruntowa. Tak zbitej ziemi nie mam w żadnym innym miejscu.
Dziś mi trochę zeszło z parapetowymi. Musiałam poprzesadzać fiołki afrykańskie , te od Basi K. Z 5 listków wyszło mi 16 kępek fiołkowych. Może nie wszystkie wytrzymają po przesadzeniu, ale chociaż po jednej może zostanie. kwitnienia spodziewam się pod koniec wiosny.
Mój ulubieniec z bambusów okrywowych
wiosną i latem cały w takie paski
Sasaella masamuneana-Albostriata świetny piękny bambus do około 1m
można ciąć nisko pięknie się zagęszczają
Kasiu - mnie też Pan zaskoczył bardzo pozytywnie. A donice zrobił porządne. Mają podwójne ścianki. I duże są. Jak pomaluję - pokażę.
Tobie bardzo ładnie udało się zrobić renowację trawnika. Chyba nawet ostatnio o tym czytałam Mój z daleka i pod odpowiednim kątem też dobrze wygląda. A z bliska... to z dzisiaj.
Radziu nie wysiewałam, dostałam jedną sadzoneczkę od koleżanki a później sam mi się zaczął rozsiewać, teraz nie wysiewam tylko korzenie przechowuję tak samo jak kłącza dalii w tamtym roku wyrosły mi wysokie i rozłożyste krzaki z nich, ale pięknie kwitły w różnych kolorkach dla Ciebie wspomnienie