Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 18:25, 06 lis 2017

Do góry
Karolinka dziękuję bardzo

Ogród Cioci cz. 3 18:20, 06 lis 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jesień na całego ale u mnie już prawie bezlistna.Na krzewach jeszcze tylko trochę koloru i róże kwitną.

widze Cie

ale masz pieknie jak w bajce kazde ujecie mi sie podoba i kazdy szczegol
Podwórkowa rehabilitacja 18:12, 06 lis 2017

Do góry
jona napisał(a)
Tulipany sadzę w zwykłe plastikowe doniczki. Gdy zaczynają kwitnąć wystawiam w reprezentacyjne miejsce do doniczki - osłonki. Po przekwitnięciu łatwo je wyjąć i zastąpić innymi. Nie mam doświadczeń z dołowaniem. Sadzę dopiero po świętach i trzymam w garażu.

Tak już robiłam, takie efekty były
Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 18:06, 06 lis 2017
Do góry
Zuzka25 napisał(a)
Tak mniej więcej będą wyglądały rabaty, tylko na razie rezygnuję z lewej rabaty wzdłuż tui i rabata otoczona ścieżką będzie dłuższa. Jak to wygląda?

Rozumiem bardzo dobrze że wąski trawnik wyautowany
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 17:58, 06 lis 2017

Do góry
i jeszcze cosik z wczoraj
"Póki życie trwa..." 17:51, 06 lis 2017
Do góry
Kurcze nie mogłam się powstrzymać, ale uciekam bo moj synek też chce pani narysować domek i kwiatki.

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 17:46, 06 lis 2017

Do góry
tydzien temu

i dzis

ja spadly liscie to okazalo sie, ze mieszkala tu ptasia rodzinka

Sezon 2017 u Hanusi 17:45, 06 lis 2017

Do góry
Zbyszku, takiej pogody jak Twoja, to ja mieć nie będę, U mnie zaledwie +8 jutro. Ale bez deszczu, to i to cieszy!

Dziękuję za odwiedziny i życzę długo ciepłej jesieni!

Do góry
Aniu, mam taką teraz sytuację, że nigdzie nic nie muszę. Robię to co chcę, albo co sobie w danej chwili do głowy namotam. To i sny spokojne, o pracę się nie troskam, o kawałek chleba też nie potrzebuję się martwić bo mam zapracowane. Skromnie, ale jest dość na tyle, na ile potrzeba. Ogród to moja fanaberia, jak mawiają moje dzieci. Ale ja tę fanaberię kocham w takim stanie w jakim jest. Teraz usypiam go, a za kilka miesięcy mam nadzieję, że go budzić zacznę. I ja razem z nim do życia się sposobić będę.

Do góry
Iwonko, dziękuję za relację z przelotów żurawich! Niestety, tej jesieni tylko raz klucz gęsi widziałam. Lubię tę porę roku, ale jednak wolę wiosenne przeloty.

Ja to jestem jak robot, 6 godzin snu i na nogach. A jeszcze jak we dnie przylegnę trochę, to już ranne wstawanie murowane.

No i Danusia zamówiła pogodę, trzeba było wykorzystać taki prezent!

Zadowolona jestem z wyjazdu, jeszcze ostatnie grabienie liści zostało, ale jeszcze dużo ich na drzewach. Dobrze, że trawnik czysty, i od razu lepiej wygląda.Kwiatki jeszcze są! Chociaż w minimalnych ilościach.

"Póki życie trwa..." 17:25, 06 lis 2017
Do góry
Benia moja wizja tak na szybko, oczywiście nie musisz niczego na siłę robić
Albo obwódka kwadratowa tylko wokół perukowca, reszta obwódki może być np z carexów zimozielonych plus wypełniacze niskie itp.

Perukowiec zamiast w lawendzie może być w rozplenicach jeśli bedziesz prowadzić go na nodze wysoko

Już ci nie marudzę
Typografia ogrodu 17:07, 06 lis 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Asia świetnie Wam te ławki wyszły-fajnie się będzie siedzieć w ciepłe letnie wieczory-nagrzany kamień będzie grzał tyłek
Generalnie taaaakie ujęcia z panoramicznym założeniem-fajnie oddają klimat!!!
dzieli kaśka wiesz jakbyś chciała pogrzać tyłek to zapraszam. Niesamowite dziś iż 20 postów w powiadomieniach. Normalnie szok
Może najbliższe święta cos rozruszaja bo giełdy już świąteczne
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:57, 06 lis 2017

Do góry

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:43, 06 lis 2017

Do góry
effka napisał(a)

O to fajna cena, na wiosnę będę szukać, po zrobieniu elewacji koszmarkowej.
Choiny szybko rosną u ciebie Z ogrodem lepiej juz sobie odpuść i tak już końcówka, szkoda zdrowia.
Ja musze jeszcze trawnik skosić bo wczora nie zdąrzyłam a już miejscami wysoka trawa.

Warzywnik będzie o tutaj, gdzie te brązowe skrzynki narysowaneobok jagodnika a pod koszmarkiem cienista rabata z choinami ciętymi, funkami, żurawkami etc. przeynajmniej takie są plany a co przez zimę się urodzi w moje głowie to kto wie...

Pomysły super brawo Ty
Ps .fajnie ,że zakupy udane sadzenie będzie
Ps2. Kanciki robię nożykiem fiska.... z casto..... jest rewelacyjny .....wpierw robiłam kuchennym ,ale się złamał
Ps.3 .musialam zadołować 31 cisów w skrzyniach warzywnych
"Póki życie trwa..." 16:24, 06 lis 2017
Do góry
benia9185 napisał(a)
pomierzyłam z góry tak dla orientacji

Pomocne, jest już jakieś wyobrażenie, wejście masz od zachodu a wjazd na posesję od północy?
"Póki życie trwa..." 16:23, 06 lis 2017

Do góry
benia9185 napisał(a)
Monia z tej strony domu gdzie hortensje mam same ,chciałam coś takiego wiosną,a rabata ta nie może być połączona z ta z katalpami ,bo nie było by przejścia pomiędzy nimi ,a tedy z konewkami biegam czy taczkami jeżdże

To może ścieżkę zrób na taczki ,a połącz te rabaty ? taka ścieżka pomiędzy rabatami tez fajnie może wyglądać
Ps. Fajnie powiązane trawiszcza ......tez dziś trochę powiązałam
Na zielonej... trawce :) 16:22, 06 lis 2017

Do góry

Angelika co to jest to czerwone? Pierwszy raz u Ciebie to widzę

Wrzosowisko piękne ma jeszcze kolory, lawenda obficie kwitnie Ciekawe jak będzie z moją za rok.

Czy Ty stipę sadziłaś czy Ci się wysiała?

Jak sprawdza Ci się sadzarka? Kurcze może bym kupiła to trochę oszczędzę moje stawy.
"Póki życie trwa..." 16:22, 06 lis 2017
Do góry
benia9185 napisał(a)
Monia z tej strony domu gdzie hortensje mam same ,chciałam coś takiego wiosną,a rabata ta nie może być połączona z ta z katalpami ,bo nie było by przejścia pomiędzy nimi ,a tedy z konewkami biegam czy taczkami jeżdże

Idzie zima, wieczory dłuższe, więc będziemy myśleć, nie musisz wszystkiego od razu robić, najważniejsze jak dla mnie mieć plan
Ogród Cioci cz. 3 16:18, 06 lis 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Cudne te zdjęcia w słońcu Nie przeszkadza brak liści
Tylko zastanawiam się, gdzie ten kącik masz?
Na zielonej... trawce :) 16:12, 06 lis 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

[img size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/154/1546765

No nie wierzę, Ty teraz masz taką piękną lawendę?
Ślicznie!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies