Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:22, 28 wrz 2013

Do góry
eee_taam napisał(a)
leszczyne wywal mówia ze jest siedliskiem dla kleszczy

maliny do dobry pomysł jak sie ma miejsce

Nigdy w życiu - turecka. - prowadzona na pniu piekna bordowa przez cały sezon konweniuje z perukowcem. Mam nadzieję, ze w przyszlym roku będę wreszcie mogła pokazac moja przechowalnio-warzywniako-maliniak
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:21, 28 wrz 2013

Do góry
AlKa napisał(a)
Kawał roboty Marzenka skąd tyle siły w jednej osóbce, a Miskanty giganty

Nawet nie wiesz jak mi było przyjemnie tak szaleć w ogrodzie. Cały tygodniowy stres wyparowuje z każdym machnięciem łopatą

I pomyśleć, źe te miskanty sadziłam w czerwcu 2012 potfory
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:18, 28 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
No doczytałam do końca i powiem, że masz prawo być padnięta na twarz... trawy cudniste, kulki pod brzozą prezentują się idealnie. Sadzenia czosnków nie zazdroszcze brrrr, nie lubie ich sadzić a czekają na mnie...
Ja dzisiaj miałam totalnego lenia, okropny ból głowy i na NIC nie miałam siły

Ja się zbroiłam na dzisiejszy dzień od tygodnia ladowałam akumalatorki
Z tymi czosnkami to sobie dałm popalić. W przyszłym roku zebrinusy przesadzam... Ale postanowiłam w to miejsce wsadzić czosnki... I sadziłam je w doniczch.... Masakra!!!

I chciałam ogłosić, że plan przesadzania jesiennego wykonałam w 100%
Jeszcze tylko kosodrzewiny z hostowiska muszę wkopać... Dumam czy przed płot czy w innym miejscu...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:14, 28 wrz 2013

Do góry
eee_taam napisał(a)
szacun

(to słowo zasłyszane w reklamie ale dobrze pasuje)

szukam nazwy zawilców twoich ...bo gdzieś podawałaś ale nie mogę znależć .....ale czytam ze zamierzasz je zabrać ....dlaczego eksmisja??? bo ja myslę je u siebie wmontować....no i pocieszajace sa przetacznki ...no to tez muszę nabyc skoro do teraz mają kolorek

Nie nie dementuję Białe - honorine jobert zostają Różowe były przesadzane bo zanikały w glinie. Poszły na odpowiednie miejsce, przed nie posadzę ML
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:13, 28 wrz 2013

Do góry
eee_taam napisał(a)
ja mam maliny jeszcze do teraz owocujace ..po przymrozkach scinam krzaki ...a wiosną ograniczam im miejsce ...czyli wykopuje nadmierne krzaki ......strasznie sie zozłarza ziemią

A niech się rozłażą bo w tym miejscu rośnie tylko leszczyna i chwasty
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:12, 28 wrz 2013

Do góry
yolka napisał(a)
Cudowności w Twoim ogrodzie. Jak nazywają sie miskanty kwitnące białymi wiechami.

Na tym zdjęciu po bokach rosną silberfeder a w środku 3 grose fontaine.... Wiosną zmienią miejsca a ML pójdą na inna rabatę. Polecam grosse fontaine bo ma ładniejszy pokrój - lekko zwisa, czego nie widać na zdjeciu z powodu ML.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:10, 28 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Patrząc na tak piękne widoki wpadam w trawy już po uszy wszędzie bym je sadził.
Mam takie pytanko jak długo zarastał płot winobluszczem ??

Winobluszcz posadziłam w ubiegłym roku... 3 szt pięcioklapowego... Lepiej sadź trójklapowy. Czyli zarósł w 1 rok...

Wcześniej wymarzł mi piekny bluszcz variegata...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:09, 28 wrz 2013

Do góry
Pawlus napisał(a)
Ależ pracowity dzień miałaś. Za to efekty fantastyczne. Twoje trawy zachwycają coraz bardziej. A najbardziej podobają mi się te zwisające brzózki Long Trunk. Brzozy w tym roku coś kiepsko już wyglądają-plamy na liściach i szybko opadają. A Longi u Ciebie nienaganne. Na pewno u mnie się nad stawem pojawią.

Moje brzozy też w tym roku mają plamy na liściach. Nadmiar wody im również zaszkodził. U mnie wszystkie brzozy miały być long trunk... A jak wyszło widac na zdjęciu... oprotestowałam dzisiaj M bo miał mi tę wysoką przyciąć aby trochę były bardziej proporcjonalne.... Ale się lenił!!!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:07, 28 wrz 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
Ogród wygląda obłędnie !
Marzenko jak z zimowaniem kiścieni, okrywasz je ?
Co do malin od dzieciństwa pamiętam, że jakoś specjalnie się nie rozłaziły, czasem coś wyrosło pół metra dalej ale to się wyrywało by ładnie w rządku rosły. Teraz mam trzyletnie i nic sie nie rozłazi także spokojnie

Kiścienie zimują znakomicie. Sadziłam zwykłe kiścienie jesienią 2011 - niemal wszytsko mi wtedy w ogrodzie wymarzło (słynna mrożna i bezśnieżna zima) a kiścienie przeżyły w znakomitej kondycji. Polecam. Te na zdjęciu to odmiana zeblid, szczególnie je lubię, bo mozna je ciąć w kulki i wybarwiaja sie na płomienny czerowono-bordowy kolor.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:04, 28 wrz 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Przeniosłam od siebie - pogadamy u Ciebie

Maliny mam, a jakże by inaczej. Żeby cokolwiek doradzić musisz napisać jakie maliny kupiłaś, bo są takie, które owocują późnym latem / jesienią i są takie, które tylko latem, najczęściej w lipcu. Ich uprawa znacznnie sie różni. Podejrzewam, że masz jesienne, ale poczekam na odpowiedź.

EDIT: Moje sie rozłażą, tzn. zwiększaja średnicę całego nasadzenia.

No to mi zabiłaś ćwieka..... Już ciemno to nie pobiegnę sprawdzić jakie odmiany.... Mam owocujące w lipcu i mam jesienne......
Kondziowy Ogród :) 20:58, 28 wrz 2013

Do góry
Konrad szacun!!!! Jestem pod wrażeniem ogrodu!!! Niesamowita metamorfoza rabaty brzozowej, zachywciłam się. I proszę zdradź jaka we wrzosowisku rosnie trawka zielono-ruda???

Ps. I flaszka się Asc za strumień naleźy!!! Idelanie!!,
Aż strach się bać co będzie za rok
Ogród z łezką 20:50, 28 wrz 2013

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Kasiu,rabata z trawami zarąbista.Podziwiam mieczyki,bo ja nie potrafię się nimi zająć.Już w tym roku ich nie wykopuję,idą na stracenie.

Ja teź nie poteafię się obchodzić z mieczykami... Masz cudowne!
Ogród u stóp klasztoru 20:49, 28 wrz 2013

Do góry
Widzę że i Ciebie ogarnął szal przesadzania
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:47, 28 wrz 2013

Do góry
Jak fajnie sobie przymierzyć widok orzez okno W końcu wszystko Ci się materializuje
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:44, 28 wrz 2013

Do góry
Polinka ile ma twój gracillimusek? Piekny!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:55, 28 wrz 2013

Do góry
Wkopałam jeszcze dzisiaj 25 czosnków, posadziłam wcześniej wykopane hosty, posadziłam 5 wrzosów w carexy frosted cursl (zgapiłam od Agniechy). Posadziłam przesadzonego cisa... Obsydiany zżerane przez opuchlaki wykopałam z trawek i przesadziąłm na rabatkę cisowo-trawkowo-zurawkową. Pokaże ją dopiero gdy dojdą do siebie...Bo ta rabata była wcześniej bukszpanowa ale bukszpany pod brzozami....
Z flanki na flankę.....
I umyłam kostkę granitową pod wiatą.... posadziłam maliny...... posadziłam chryzantemy w donicach przed domem... i padłam na buzię..... Dobrze, ze kręgosłup systematycznie ćwiczony to mnie nie łupie .... ale tulipanów już nie miałam sił sadzić.... Następne weekendy biedą cebulowe
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:48, 28 wrz 2013

Do góry
I jeszcze przerabiałam tę rabatę.....
Wkopałam hortensje (jasnozielone), które były do tej pory w donicach do ziemi, przesadziąłma jedną azalię bo nie były posadzone symetrycznie.... Mam nadzieję dokupić jednego gracimiluska.

Niestety zdjęcie prześwietlone i nie widać, ze na tej rabacie są bladoróżowe hortensje you&me i limonkowe ogrodowe...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:45, 28 wrz 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Trawki masz piekne a ta buchanani już się rozrosła w wielkie kępy, piękna jest i miskanty te wielkie też pięknie Ci kwitną, no slicznie , tylko siedziec na tarasie i sie zachwycac. Pozdrówka.

Bożenko dzisiaj pomiędzy miskanty wkopywałam czosnki .... nigdy więcej..... Widziałam zdjęcie z rosnącymi miskantami i czosnkami i mi się zamarzyło stworzyć taką inspirację u siebie.... zamiast siedzieć na tarasie szalałam dzisiaj w ogrodzie. Już dawno tak się nie napracowałam....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:43, 28 wrz 2013

Do góry
Carex wyszarapany spod brzozy...cudownie się podzielił i osiadł przy tarasie kuchennym

Molinie wiosną zostaną przesadzone za bukszpany, na razie szkoda mi ich widoku...
Tataraki w kulach
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:41, 28 wrz 2013

Do góry
Róża nic sobie nie robi z deszczów i jesieni. Gdzie ją posadzić zimą? Czy przechować w donicy?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies