Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Luki 21:08, 28 wrz 2013

Patrząc na tak piękne widoki wpadam w trawy już po uszy wszędzie bym je sadził.
Mam takie pytanko jak długo zarastał płot winobluszczem ??
21:09, 28 wrz 2013
szacun

(to słowo zasłyszane w reklamie ale dobrze pasuje)

szukam nazwy zawilców twoich ...bo gdzieś podawałaś ale nie mogę znależć .....ale czytam ze zamierzasz je zabrać ....dlaczego eksmisja??? bo ja myslę je u siebie wmontować....no i pocieszajace sa przetacznki ...no to tez muszę nabyc skoro do teraz mają kolorek
Madzenka 21:09, 28 wrz 2013

Pawlus napisał(a)
Ależ pracowity dzień miałaś. Za to efekty fantastyczne. Twoje trawy zachwycają coraz bardziej. A najbardziej podobają mi się te zwisające brzózki Long Trunk. Brzozy w tym roku coś kiepsko już wyglądają-plamy na liściach i szybko opadają. A Longi u Ciebie nienaganne. Na pewno u mnie się nad stawem pojawią.

Moje brzozy też w tym roku mają plamy na liściach. Nadmiar wody im również zaszkodził. U mnie wszystkie brzozy miały być long trunk... A jak wyszło widac na zdjęciu... oprotestowałam dzisiaj M bo miał mi tę wysoką przyciąć aby trochę były bardziej proporcjonalne.... Ale się lenił!!!!
yolka 21:09, 28 wrz 2013

Cudowności w Twoim ogrodzie. Jak nazywają sie miskanty kwitnące białymi wiechami.
Madzenka 21:10, 28 wrz 2013

Luki napisał(a)
Patrząc na tak piękne widoki wpadam w trawy już po uszy wszędzie bym je sadził.
Mam takie pytanko jak długo zarastał płot winobluszczem ??

Winobluszcz posadziłam w ubiegłym roku... 3 szt pięcioklapowego... Lepiej sadź trójklapowy. Czyli zarósł w 1 rok...

Wcześniej wymarzł mi piekny bluszcz variegata...
21:11, 28 wrz 2013
ja mam maliny jeszcze do teraz owocujace ..po przymrozkach scinam krzaki ...a wiosną ograniczam im miejsce ...czyli wykopuje nadmierne krzaki ......strasznie sie zozłarza ziemią
Madzenka 21:12, 28 wrz 2013

yolka napisał(a)
Cudowności w Twoim ogrodzie. Jak nazywają sie miskanty kwitnące białymi wiechami.

Na tym zdjęciu po bokach rosną silberfeder a w środku 3 grose fontaine.... Wiosną zmienią miejsca a ML pójdą na inna rabatę. Polecam grosse fontaine bo ma ładniejszy pokrój - lekko zwisa, czego nie widać na zdjeciu z powodu ML.
Madzenka 21:13, 28 wrz 2013

eee_taam napisał(a)
ja mam maliny jeszcze do teraz owocujace ..po przymrozkach scinam krzaki ...a wiosną ograniczam im miejsce ...czyli wykopuje nadmierne krzaki ......strasznie sie zozłarza ziemią

A niech się rozłażą bo w tym miejscu rośnie tylko leszczyna i chwasty
Madzenka 21:14, 28 wrz 2013

eee_taam napisał(a)
szacun

(to słowo zasłyszane w reklamie ale dobrze pasuje)

szukam nazwy zawilców twoich ...bo gdzieś podawałaś ale nie mogę znależć .....ale czytam ze zamierzasz je zabrać ....dlaczego eksmisja??? bo ja myslę je u siebie wmontować....no i pocieszajace sa przetacznki ...no to tez muszę nabyc skoro do teraz mają kolorek

Nie nie dementuję Białe - honorine jobert zostają Różowe były przesadzane bo zanikały w glinie. Poszły na odpowiednie miejsce, przed nie posadzę ML
Madzenka 21:18, 28 wrz 2013

ana_art napisał(a)
No doczytałam do końca i powiem, że masz prawo być padnięta na twarz... trawy cudniste, kulki pod brzozą prezentują się idealnie. Sadzenia czosnków nie zazdroszcze brrrr, nie lubie ich sadzić a czekają na mnie...
Ja dzisiaj miałam totalnego lenia, okropny ból głowy i na NIC nie miałam siły

Ja się zbroiłam na dzisiejszy dzień od tygodnia ladowałam akumalatorki
Z tymi czosnkami to sobie dałm popalić. W przyszłym roku zebrinusy przesadzam... Ale postanowiłam w to miejsce wsadzić czosnki... I sadziłam je w doniczch.... Masakra!!!

I chciałam ogłosić, że plan przesadzania jesiennego wykonałam w 100%
Jeszcze tylko kosodrzewiny z hostowiska muszę wkopać... Dumam czy przed płot czy w innym miejscu...