Alicja duży teren to i rozmach duży.
Tak bardzo ładnie to wygląda na południu Polski ciepłej i szybciej wszystko się złoci
Dzisiaj też przesadzslam trzcinniki cheju du. Bardzo mi się podobają. Nie zrobiłam dzisiaj fotek bo już było ciemno jak skończyłam.
Muszę przerzedzić jedna rabatę i część traw wykopać i posadzić w inne miejsce.
Jak są małe trawki to jest luźno po 2 latach zrobił się gąszcz. Na poniższej focie
Alb… ma często popierniczone fotki jeśli chodzi o trawy. Była kiedyś o tym mowa na trawiastej grupie na FB. Z kolej na fotkach na stronie Ryków jest takie nieprzebarwiony.
Elu, dzięki
Ach, szelest liści pod stopami jest bardzo przyjemnym dźwiękiem, nawet sobie tymi liśćmi, jak dziecko, porzucałam - zdjęcia brak
Beskidy znam bardzo dobrze, bo w czasach szkolnych tam jeździłam na kolonie, wycieczki czy grzybobranie /moim rodzinnym miastem jest Jaworzno/.
Gogo piękne widoki nie kopiuje bo musiałabym wszystkie skopiować. Muszę i ja może jutro wyruszyć w las.
Bardzo lubię takie szuru bury pod butami.
Jesień kolorami to najpiękniejsza pora roku. Później ten okropny listopad.
Byłam na wycieczce w Beskidach przepiękne krajobrazy buki, klony złotem obsypane.
A dlaczego? Bo nie jesteś myśliwym? Była szczera. Kupuje się psa do osobowości pana/pani.
Musisz się Danusiu przestawić na inne tory.
Pies myśliwski musi się wyszaleć codziennie przynajmniej kaczkę przynieść.
Tak na serio mam w rodzinie leśników/myśliwych i mają psy myśliwskie. Szwagier prawie codziennie idzie z psami do lasu, aby nie zapomniały do czego są stworzone
O ogrodzie nie pisze bo widzę, że wszystko stoi na swoim miejscu.
Nie mam nigdy czasu i pomysłu na takue pracę z wnukami.
Zazdroszczę wszystkim Babciom że takie zmysłowe.
Pamiętacie Dorotkę jak wymyślała różne zabawy?
Mnie się podobają obydwa krzaki trzmieliny i kaliny. Trzmielina ostry kolor. Moja takiego nie ma.
Chyba takie astry niebieskie z żółtym oczkiem też mam.
Jeżeli chodzi o molinie ona ma te kwiatostany bardzo delikatne i trudno jej zrobić fotkę. Za to w realu cudowna mam 2 szt i też latam z aparatem aby ją sfocic i guzik wychodzi.
Bardzo się cieszę, że kupiłam te marcinki. U Sylwii jak zobaczyłam odrazu mi się spodobały. One mają żółte oczko tak jak te niebieskie.
Gosiu ciepło u nas się zrobiło grzybów sporo. Niestety jest sucho i podlewam chociaż te zimozielone aby później jak będzie zimno nie stać z sikawka.
Jutro jeszcze dalszą część Tui.
Gosiu mam marcinki wysokie i niskie. Niskie to te starsze ok 10 lat. Później przyszła moda na astry więc zaczęła się produkcją różnych kolorów.
Wysokiego nikt nie kupi bo co to za kwiat który od dołu łysieje więc trzeba skarlic.
Na szczęście przez kłącza się rozrastają, wysoką i gęsta Kępa ładnie wygląda.
Koronka kiedyś były modne. Te koronki ładnie zrobione rękodzieło a nie jakiś tam haft chiński.
Ja też nie przepadam, ale jakiś mały akcent na mebelkach może być.
Piękny jest, że ja go jeszcze nie mam.
A kiedy go kupowałas byłam przed chwilą na Albo... I już nie ma w sprzedaży zapisałam się.
Kolorki dużo zależy w jakiej ziemi rośnie. Na fotki Alb...btez nie ma co patrzeć bo jest ich mało bo nowy a po drugie nie wiadomo gdzie zrobione może w Chinach.
U mnie ambrowiec żółto, pomarańczowy i amarantowy.
Dobrze, że przesadziłaś dęba błotnego. Lubi słońce i podlewanie. Ma bardzo zielone liście aż nie normalne o tej porze roku. Powinien się przyjąć bez problemu.
Wojna już jest. Na szczęście nie u nas. Czasy nie pewne nie wiadomo jak to się rozwinie i zakończy.
Tez byłam na Słowacji i Czechach tylko 2 godziny w tym tygodniu. W trójkącie gdzie się schodzą granicę 3 państw Polski, Czech i Słowacji. Ha ha ale byłam.
Te grzyby tak szybko rosną szczególnie kozaki. Ja zbieram raz w tygodniu i też takie olbrzymy mam.