Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 20:38, 16 sie 2022

Do góry
Agnieszko to jest tawuła Dart's Red.

Właśnie dobrze by wyglądała w twoim ogrodzie masz gdzie sądzić.

Mam tylko jednego krzaka. Kupiłam bo mi się podobała.
Ptasi gaj 20:24, 16 sie 2022

Do góry
Ela, fajnie, że mieliście dobrą pogodę

Ogród wygląda bardzo soczyście ❤️ Wybrałam tylko 3 zdjęcia, ale na wszystkich masz pięknie
Ale powiem Ci, że z tą wyższą trawą też mi się podobało (przed koszeniem).

Jeżówki masz śliczne. Nie wiem, jak to jest z ich dzieleniem, ale podobno te odmianowe często po kilku latach zanikają.

To różowe coś na ostatnim zdjęciu jest bardzo ciekawe. Mogłabyś mi przypomnieć, co to jest?

ElzbietaFranka napisał(a)

Skandynawia po krzyżacku 2 19:51, 16 sie 2022

Do góry
Anusiu u ciebie zawsze były i pięknie kwitną hortensje. Mają dobrą miejscówke no i rączka które je podlewaja.

Ta rabata z lawenda też mi się podoba.

Ogród z zegarem 19:38, 16 sie 2022

Do góry
Agnieszka przeglądam stroniczki i bardzo ładnie to wszystko wygląda. Masz ty rozmach.
Za rok dwa ziemi nie będzie widać pod roślinami
Odnośnie werbeny nie usuwaj i tak wszystkie kwitnąć nie będzie.
Ogród z uśmiechem 19:07, 16 sie 2022

Do góry
A ja mam jednego bukszpana 2 tygodnie temu było wszystko ok. Przyjechałam bukszpan szary i do wyrzucenia.
U mnie klony w dobrym stanie, ale ja bym ratowała pryskalam czym się da. Może tylko kora pęka sprawdzałaś. Podłej i opryskaj środkiem od grzyba.
To wszystko też zależy od stopnia zaawansowania choroby.

Teraz ratuje jarzębinę na osiedlu. Opryskalam już 2 razy środkiem na parcha i jeszcze na zmianę innym. Resztę rozcienczylam i podlałam. Jest dobrze jak tylko przestanie padać pomaluje maścią ogrodnicza i zawine juta.
U mnie na działce żółknie dąb błotny też będę ratować.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:55, 16 sie 2022

Do góry
Przeglądając wątek dot roślin rosnących na łące nawet pojedyncze sztuki wyglądają super.
Byłam nad morzem i mam już zboczenie, bardzo żałuję,że nie zebrałam chociażby nasion z traw lub roślin których u nas nie widziałam.
Były ładne rośliny w kolorze czystego wrzosu kwitły przepięknie może w przyszłym roku.
Ogród Basi 18:41, 16 sie 2022

Do góry
Basiu nie mogłam zaskoczyć skąd u ciebie taka zmienność na watku raz murki z kamieniami raz bez murków. A to ty obskakujesz 2 ogrody.
Stary i nowy piękny. Nowy jest inny, ale stary tylko z nazwy jest bardzo ładny i zadbany. Widzę piękne ciemierniki to z tych mam flance?
Jeżeli chodzi o Bergenie ja 2 lata temu rozsadzalam w środku lata i się przyjęły i ładnie rosną. Maja grube korzenie wystarczy korzonek 10 cm i odbije. 2 tygodnie temu sądziłam i listki wypuszczają.
Kalwicja piękna. Przymierzam się do kupna ale coś mi nie wychodzi.
Pozdrawiam Basiu
Ptasi gaj 17:33, 16 sie 2022

Do góry
To hortensje przy kościele olbrzymy.
Kiedy ja się takich doczekam.
Na razie kupiłam na patyku limonki jak przyjechałam to się przestraszyłam bez liści i zasuszyli mi. Kwiaty brązowe przycielam może wypuszcza nowe.

Ogród hortensjowo różanecznikowy 17:24, 16 sie 2022

Do góry
Monika83 napisał(a)
Szpalerek bukietowych wieloodmianowy, niektóre odmiany są jeszcze w pąkach np Frise Melba, Mont Blanc, Magical Monlight, Bobo. Niestety trawnik nie jest jak z katalogu.

Monika ekstra foty i na forach. Ta ostatnia z hostami z tym mchem kapitalnie to wygląda. U mnie też różnie to wygląda bardzo nie równo kwitną. W przyszłym roku przycinam jednak wyżej. Wstawię u siebie horty przy kościele. Przepiękne.
Ta hosta pod drzewem po prawej stronie ma bardzo ładne kwiaty. Jednak aby coś ładnie wyglądało potrzebuje czasu.
Bardzo ładnie uwielbiam takie widoki tyle kwieci białego i limonkowego

Mazurskie klimaty Małgorzaty 17:08, 16 sie 2022

Do góry
malgorzatakarpacz napisał(a)
Dla Grzebiuszki--Błękitny Anioł na dowód że warto go mieć,w tym roku dawał czadu ponad miesiąc

O ty Małgosiu to twój taki piękny? A co ty robisz, że taki gęsty i tyle kwiatów. Mój.ms pędy długie też ładnie kwitnie,ale nie tak jak ten z foty.
Na wiosnę swojego przytnę na wysokość 29!cm od ziemi aby się zagęścił miał więcej pędów. Uwielbiam anioła taki delikatny niewinny kolor
Ptasi gaj 16:58, 16 sie 2022

Do góry

Młodszy syn jest w Jastrzębiej Górze i mówił ok godz 20.30 że nadchodzi potężna chmura od południa. Pogodę mają piękna.

U nas zaduch oddychać nie można. Pot cieknie tylko się schyle.
Kasiu bardzo wszystko kwitnie. Trawy już tuż tuż z kwitnieniem.
Hortensje coś w tym roku nie równo kwitną. Przycielam wiosna radykalnie i chyba ostatni raz. Nie widzę aby im to wyszło na dobre. Jednak wyższy krzak jest ładniejszy.
Trawniki skoszone soczysta zieleń. Deszcz prawie codziennie pada więc suszy nie ma cieszę się nie trzeba podlewać
.Przed i po koszeniu

Pięknie tu! co do hortensji bukietowych to u mnie też nierównomiernie kwitną nawet w jednym krzaku a niektóre odmiany to są jeszcze w pąkach.
Grzebiuszka ziemna 16:55, 16 sie 2022

Do góry
Odnośnie pięciornikow każdego roku przycinam na ok 20 cm od ziemi. Przyrastają 30 i więcej cm. Kwitną na młodych pędach. Miałam żółte,różowe i białe. Najladniejsze są żółte. Różowe i białe mi zmarnialy i wyrzuciłam.
Ptasi gaj 16:47, 16 sie 2022

Do góry
Cd

Ptasi gaj 16:44, 16 sie 2022

Do góry
CD

Ptasi gaj 16:39, 16 sie 2022

Do góry
Kordina napisał(a)

ale soczyście i szmaragdowo, wyrównało Ci poprzednią suszę, a u mnie poprzednio padało a teraz mam posuchę niezmierną, podlewam na raty, woda w studni bardzo niziutko. A jeżówki masz cudowne, aż zazdraszczam i też się przymierzam do większego chowu

Bożenko u nas odstukać pada przechodzą burze. Ale jechałam od Kołobrzegu, Szczecinek Piła tam widać bardzo sucho. Kukurydza żółta.
U nas jest zielono. Jednak susza hydrologiczna jest w całym kraju. W studzienkach melioracyjnych wody nie ma. Mam studnie głębinowe więc mam z czego czerpać wodę.
Jest bardzo ciepło duszno dzisiaj trochę pokropiło

Ogród w Klein Kottorz 14:36, 16 sie 2022

Do góry
Danusiu popatrz u mnie wstawiłam twoja trawkę. Ładnie rośnie. Może zakwitnie 2 taka sama 3 ledwo z ziemi wychodzi. Podzieliłam ja zanim młoda bo potem wiesz jak jest tylko drwal daje im radę.
Ptasi gaj 13:49, 16 sie 2022

Do góry

ale soczyście i szmaragdowo, wyrównało Ci poprzednią suszę, a u mnie poprzednio padało a teraz mam posuchę niezmierną, podlewam na raty, woda w studni bardzo niziutko. A jeżówki masz cudowne, aż zazdraszczam i też się przymierzam do większego chowu
Ptasi gaj 13:46, 16 sie 2022

Do góry
CD

To dla Danusi
Tak rośnie Danusiu we wrzosach twoja trawka to jedna z 3 szt jak pisałam podzieliłam ja. Druga posadzona obok vanilli sky też taka sama pewnie ja będę przesadzać ale dla porównania posadziłam ja blisko.

Palczatka i szałwia omaczona

Ptasi gaj 13:38, 16 sie 2022

Do góry
CD

Jeżówki kwitna wspaniałe. Aby tak kwitły dzisiaj się dowiedziałam trzeba je dzielić i przesadzać wiosna co 2 lata. Niektóre mogą zaniknąć rosnąć przez kilka lat w tym samym miejscu. Ile w tym prawdy?

Ptasi gaj 13:33, 16 sie 2022

Do góry
CD

Największy kwiat chyba Aloha o ile się nie mylę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies