Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 15:10, 14 paź 2022

Kasiu, w Albamarze kupowałam.

Asiu, ja mam go właśnie przy różach

Tu przy Glorii (albo ona się nazywa gloriosa, nie mam możliwości teraz sprawdzić)

Tu przy kolejnej róży, przy pomponelli

Przy Eden rose

I na rabacie, gdzie nie mam róż , widać (słabo) trzy sztuki

Wymiary takie jak napisałaś, śmiało można dać na front rabaty.
Rojodziejowa 16:30, 14 paź 2022

Aga, dzięki za tak dokładną dokumentację fotograficzną

On nie wygląda na takiego co mocno nabiera masy, nie?
Skompletowałam mu towarzystwo m.in. różę.

Ewa777 16:53, 14 paź 2022

Z wielką przyjemnościa obejrzałam zdjęcia z urlopowego wyjazdu. Co za widoki! I jaka piekna roslinność
U Ciebie też pięknie - róże nadal zachwycają, trawy zakwitły, a drzewka przebarwiaja się Cudnie
Agatorek 22:02, 14 paź 2022

Asia, on ma taki właśnie luźny pokrój, źdźbła są wyraźnie oddzielone od siebie.. Jest z mniejszych miskantów, nie będzie przytłaczał wielkością, tylko zwracał na siebie uwagę kolorem

Ewa, dziękuję
ElzbietaFranka 22:10, 15 paź 2022

Agatorek napisał(a)
Asia, mój neil lucas jest przebarwiony już , on bardzo szybko łapie kolory.

Ale nie jest jakiś jaskrawy, tylko bordowo brązowy.
Szczerze, to nawet nie pamietam, czy był czerwono-pomarańczowy, jak piszą w necie, że tak się przebarwia. W tym roku sporo rzeczy mi umyka .

Piękny jest, że ja go jeszcze nie mam.
A kiedy go kupowałas byłam przed chwilą na Albo... I już nie ma w sprzedaży zapisałam się.

Kolorki dużo zależy w jakiej ziemi rośnie. Na fotki Alb...btez nie ma co patrzeć bo jest ich mało bo nowy a po drugie nie wiadomo gdzie zrobione może w Chinach.

U mnie ambrowiec żółto, pomarańczowy i amarantowy.
Gosialuk 22:50, 15 paź 2022

Ładny ten miskant. Ciągle wymyślają nowe odmiany na pokuszenie.
Aga przebarwienia jesienne cudne. I busz na rabatach.
Agatorek 08:47, 16 paź 2022

Ela, on z zeszłego roku jest, chyba z jesieni. Na pewno jeszcze będzie w sprzedaży .

Gosia, No niestety, ja mam zawsze problem z wyborem, tyle odmian. A że mam bardzo różnorodny ogród, a nie nowoczesny z małą ilością odmian, to nieraz się skuszę na jakieś nowinki .

Miałam wczoraj zrobić fotki, ale nie było słońca, tzn wychodziło na kilka sekund. Dziś rano było…też krótko, może jeszcze wyjdzie
Posadziłam w tygodniu 300 szt krokusików, 200 szt białych i po 50 szt fioletowych i biało-fioletowych na rabacie z klonami crimson sentry.
Nie wiem, czy nie będzie ich za mało, bo to duża rabata, najwyżej dosadzę wiosną .
sylwia_slomc... 10:52, 16 paź 2022

Fajny ten miscant
Rojodziejowa 12:38, 16 paź 2022

ElzbietaFranka napisał(a)

Piękny jest, że ja go jeszcze nie mam.
A kiedy go kupowałas byłam przed chwilą na Albo... I już nie ma w sprzedaży zapisałam się.

Kolorki dużo zależy w jakiej ziemi rośnie. Na fotki Alb...btez nie ma co patrzeć bo jest ich mało bo nowy a po drugie nie wiadomo gdzie zrobione może w Chinach.

U mnie ambrowiec żółto, pomarańczowy i amarantowy.

Alb… ma często popierniczone fotki jeśli chodzi o trawy. Była kiedyś o tym mowa na trawiastej grupie na FB. Z kolej na fotkach na stronie Ryków jest takie nieprzebarwiony.
Rojodziejowa 12:40, 16 paź 2022

Agatorek napisał(a)
Ela, on z zeszłego roku jest, chyba z jesieni. Na pewno jeszcze będzie w sprzedaży .

Gosia, No niestety, ja mam zawsze problem z wyborem, tyle odmian. A że mam bardzo różnorodny ogród, a nie nowoczesny z małą ilością odmian, to nieraz się skuszę na jakieś nowinki .

Miałam wczoraj zrobić fotki, ale nie było słońca, tzn wychodziło na kilka sekund. Dziś rano było…też krótko, może jeszcze wyjdzie
Posadziłam w tygodniu 300 szt krokusików, 200 szt białych i po 50 szt fioletowych i biało-fioletowych na rabacie z klonami crimson sentry.
Nie wiem, czy nie będzie ich za mało, bo to duża rabata, najwyżej dosadzę wiosną .

No to będzie szał. Ja dosadziłam trochę do tych z poprzedniego roku. A z nimi to mam wrażenie jest tak, że nigdy ich za dużo nie jest