Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Klein Kottorz

Ogród w Klein Kottorz

KasiaBawaria 21:47, 13 paź 2022

daszum napisał(a)
Basiu starałam się robić tak jak piszesz, ale to nie skutkowało.
Treserka powiedziała mi, że w ten sposób utrwala się złe nawyki, ponieważ pies dostaje nagrodę za złe zachowanie.
Jutro idziemy na pierwsze szkolenie, zobaczę jakie metody ona stosuje.

Lepiej obchodzic sie z psem tak, zeby wogole nie popelnial zadnych bledow super, ze idziecie na szkolenie. Szczegolnie indywidualne jest super. Ja mam jedna zasade- pokazuje psu co ma robic dobrze, zanim on wpadnie na pomysl, ze mozna to zrobic zle Osobiscie pracuje z psem po psiemu,mowia ciala.
Polecam ci do domu jeszcze dwie rzeczy na wieczory, kiedy to psy miewaja glupawki- zanim takowa sie wydarzy, lub zeby ja przerwac .Maty do lizania, ja swoje zamrazam, ale to zalezy czy pies wrazliwy czy nie.I dywaniki, w ktorych chowasz kilka przysmakow.Lizanie uspokaja i meczy, to samo uzywanie nosa. I mam nadzieje, ze trener pokaze wam jak nauczyc psa szukania schowanych rzeczy. Szczegolnie dla psa mysliwskiego super zajecie i dzieki temu nie przyjda mu glupoty do glowy.

KasiaBawaria 21:47, 13 paź 2022

Oj, to twoj watek, daj znac, jak przeszkadza, to skasuje
Agatorek 22:10, 13 paź 2022

Danusiu, musiałam sporo nadrobić, ale się udało
Piękna jesień zawitała do Ciebie, czas traw i przebarwień liści, jest pięknie ❤️

Kodo wygląda na niewinnego słodziaka, ale czytam, że jest trochę niesforny . Daj znać, jak pójdzie szkolenie

A co to za trawka? Sporobolus?

Magleska 18:51, 14 paź 2022

Danusiu ale masz fajnego psiaka szkolenie ,to bardzo dobry pomysł -ja też chodziłam ze swoją .

ogród jesienny wygląda pięknie
Alija 22:20, 15 paź 2022

No, co ja tu czytam, słodziak Kodo idzie do szkoły. Myślę, że jeżeli macie taką możliwość, to warto, trzymam kciuki.
daszum 00:26, 16 paź 2022

KasiaBawaria napisał(a)
Oj, to twoj watek, daj znac, jak przeszkadza, to skasuje

Kasiu dziękuję Ci za te wszystkie informacje, są dla mnie bardzo pomocne.
Matę węchową mamy, o macie do lizania dowiedziałam się od Ciebie.
daszum 00:36, 16 paź 2022

Agatorek napisał(a)
Danusiu, musiałam sporo nadrobić, ale się udało
Piękna jesień zawitała do Ciebie, czas traw i przebarwień liści, jest pięknie ❤️

Kodo wygląda na niewinnego słodziaka, ale czytam, że jest trochę niesforny . Daj znać, jak pójdzie szkolenie

A co to za trawka? Sporobolus?

Agnieszko cieszę się, że znalazłaś u mnie coś interesującego.
Trawka to molinia Transparent, te kłosy są ogromne, mają 2 m wysokości.

W pierwszy dzień szkolenia Kodo był chory
Pani prowadząca szkolenie stwierdziła, że ja się nie nadaję, ponieważ jestem zbyt gadatliwa i emocjonalna
daszum 00:39, 16 paź 2022

Magleska napisał(a)
Danusiu ale masz fajnego psiaka szkolenie ,to bardzo dobry pomysł -ja też chodziłam ze swoją .

ogród jesienny wygląda pięknie

Piesek fajny, ale troszkę zbyt żywiołowy
Jesień jest fajna, tylko szkoda, że po niej przychodzi zima.
daszum 00:46, 16 paź 2022

Alija napisał(a)
No, co ja tu czytam, słodziak Kodo idzie do szkoły. Myślę, że jeżeli macie taką możliwość, to warto, trzymam kciuki.

Pierwszy dzień w szkole nie bardzo nam wyszedł Kodo był chory, a ja wg osoby prowadzącej szkolenie nie mam predyspozycji do zajmowania się psem tej rasy
ElzbietaFranka 07:03, 16 paź 2022

daszum napisał(a)

Pierwszy dzień w szkole nie bardzo nam wyszedł Kodo był chory, a ja wg osoby prowadzącej szkolenie nie mam predyspozycji do zajmowania się psem tej rasy

A dlaczego? Bo nie jesteś myśliwym? Była szczera. Kupuje się psa do osobowości pana/pani.
Musisz się Danusiu przestawić na inne tory.
Pies myśliwski musi się wyszaleć codziennie przynajmniej kaczkę przynieść.

Tak na serio mam w rodzinie leśników/myśliwych i mają psy myśliwskie. Szwagier prawie codziennie idzie z psami do lasu, aby nie zapomniały do czego są stworzone

O ogrodzie nie pisze bo widzę, że wszystko stoi na swoim miejscu.