Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogród z łezką II 11:47, 07 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jeden pożytek z tego deszczu, ze trawa soczysta i cudnie to wygląda, chocby przez okno.
Pięknie masz Kasiu.

Chciałam Ci napisać, że mnie takie ułożone luźno płytki, kamienie w trawie też bardzo leżą...ale nie mam jak u Ciebie...zamknęłaś wątek? Mam nadzieję, że nie przez te ostatnie wpisy...nie przejmuj się, ludzie są różni. Więcej jednak jest życzliwych!!!
Właśnie popędzam mojego eMa żeby zarastającą trawę z tej właśnie kamyczkowej ścieżki oporządził, bo nie długo mi zarośnie na amen! Ale ciągle coś innego do zrobienia, a na to żeby usiąść i popatrzeć też trzeba czas znaleźć przecież
Ogród z łezką II 11:36, 07 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jeden pożytek z tego deszczu, ze trawa soczysta i cudnie to wygląda, chocby przez okno.
Pięknie masz Kasiu.

Wczoraj huśtawkę się dało zaliczyć, słoneczko i ciepło było Dlatego mnie nawiedziło z tym przesadzeniem róży...nadmiar czasu najwidoczniej
Dziękuję
Ogród z łezką II 11:13, 07 maj 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)

Trawie się najwidoczniej deszcze podobają, jak pomalowana jest

Pięknie masz Kasiu.
Ogrodowa przygoda Łukasza II 11:02, 07 maj 2017

Do góry
A ja się tak przyzwyczailam do kulek, ze kazde zastępstwo będzie tym "prawie tak pięknie".
Chciałabym jednak kiedyś powiedzieć, ze się myliłam. I ze jest równie cudnie lub lepiej.
Trzymam kciuki.
Na zielonej... trawce :) 12:47, 06 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

W B przy okazji zakupu bułeczek Sebek kupuje. Ja mam gorzej. Bułeczek nie jadam.

To może przy okazji zakupu chlebka?
Ogród na glinie 12:22, 06 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Obejrzałam zdjęcia. Zachwyca mnie kulkowisko z Salmonami. Nie widziałam ich w sprzedaży jesienią. Bym też chetnie dokupiła. Masz rację, ze ta odmiana lepiej się mnoży bez wykopywania.
Lubię twój ogród. Wszystko masz przemyslane, poukladane.

Dziękuję
Ja też Salmonów jesienią nie spotkałam, a chciałam dosadzić.
Teraz już przekwitają.
Mam teraz kwietny busz na froncie.
Przydało by się ograniczyć liczbę gatunków.
Ogród bacowej 11:18, 06 maj 2017

Do góry
Jejciu, jak cudnie.
Różowe z fioletem. Zachwycam się. Tylko ja zmienna jestem. U siebie zachwycam się energetycznie pomarańczowymi
American Dream.

Mam mszyce na różach. Chyba kupię skladniki do HT.
Pomaga u Ciebie?
Na huśtawce miło płynie czas... 10:59, 06 maj 2017

Do góry
Ja też mam mszyce. Zielone na rozach. Jadę dziś do miasta i muszę kupić. Skonczyl się zapas.

Zastanawiam się nad zakupem skladnikow do HT.
Robilas?

Był przepis na forum. Ja znalazlam jeszcze taki:
http://magia-ogrodu.blogspot.com/2015/06/hwerbatka-tymiankowa-ht-na-bazie-zio.html?m=1
Na zielonej... trawce :) 10:53, 06 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
no nie dogodzisz kobietom

Upodobania się zmieniają.
Na zielonej... trawce :) 10:52, 06 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

W B przy okazji zakupu bułeczek Sebek kupuje. Ja mam gorzej. Bułeczek nie jadam.

O dziwo tylko jedne biedronkowe tulipany się u mnie nie zgadzały irysy i chyba 4 odmiany tulipanów plus narcyzy są Ok
Na zielonej... trawce :) 10:16, 06 maj 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

własnie ...szkoda czasu na robienie objazdu ...a jak policzysz koszt paliwa i czas ...to klikanie i tak taniej wyjdzie

w markecie to sobie mozna kupic tzw atrakcje turystyczna i nie mowie ze takowych nie przygarne jak je spotkam

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:02, 06 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

U Madżenki była. Pamiętasz? I też nikt nie rozumiał, a potem wszyscy mówili, ze pięknie

A nie pamiętam tego ...
Ogród na glinie 08:02, 06 maj 2017

Do góry
Obejrzałam zdjęcia. Zachwyca mnie kulkowisko z Salmonami. Nie widziałam ich w sprzedaży jesienią. Bym też chetnie dokupiła. Masz rację, ze ta odmiana lepiej się mnoży bez wykopywania.
Lubię twój ogród. Wszystko masz przemyslane, poukladane.
Mój ogród pod górkę... 07:44, 06 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dlugo patrzylam na tą fotkę, zastanawiajac się, dlaczego nie jestem zadowolona z mojej frontowej. Wniosek: jesli rabata nie jest w pelni zapelniona, trzeba wysypac korą albo zwirkiem. Inaczej cos jej brakuje. U Ciebie Kasiu dobrze wygląda.
Ja muszę poprawić swoją.

Kasiu, masz pięknie. Ten szal tulipanów... Z jakich jesteś najbardziej zafowolona?
Cream Upstar sobie zapisalam, by kupić.

Kasiu, podaj mi instrukcję, jak posadzić hakone, by był efekt dywanu?
Kiedy ona startuje po zimie? Ile czasu po scięciu jest pusty placek?

Na zapełnienie frontowej muszę jeszcze czekać, bo rośliny malutkie i jeszcze nie wszystko posadzone - dojdą tam jeszcze rozplenice i jeżówki. W brzozach nic nie będę sadzić, bo biegają tam psy. Z korą wygląda estetyczniej, no i utrzymuje wilgoć, co przy nowych tujach bardzo wskazane.
Tulipanów mam około 1000. Trudne pytanie mi zadałaś
Purple Prince i Candy Prince medal za długość kwitnienia!Creme Upstar to odkrycie tego sezonu. Negrita - piękny kolor, wysokie i sztywne.
Zaczynają dopiero Aveyron, Groenland i Nightrider więc zbyt dużo nie mogę o nich powiedzieć. Van Eijk ekstra powtórzyły kwitnienie.
Z podsumowaniem i wyborem lidera muszę jeszcze poczekać, aż wszystkie zakwitną.
Hakonechloa startuje bardzo szybko, u mnie z końcem marca. Także pustym plackiem nie musisz się przejmować. Przy dobrych warunkach bardzo szybko rośnie. w drugim sezonie miałam już fajne kępy. Musisz ją posadzić w dość "luźną ziemię" koniecznie z przekompostowaną drobną korą. Nie wiem jak Ci doradzić z efektem dywanu, bo nie wiem jaką powierzchnię chcesz obsadzić. Lecę do Ciebie.
Na zielonej... trawce :) 07:38, 06 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja też mam podmiankę. Pojedyncze żółte. Takich nie kupowałam
Czekam na jeszcze jedną rabatę, ale Quinów jakoś tam wypatrzyć też nie mogę

Człowiek czeka jak na szpilkach... a tu bach np. żółte a miały byc białe
Na huśtawce miło płynie czas... 07:35, 06 maj 2017

Do góry
Martynko, czym będziesz pryskac mszyce?
Mój ogród pod górkę... 07:19, 06 maj 2017

Do góry
Kacha123 napisał(a)
I frontowa

Dlugo patrzylam na tą fotkę, zastanawiajac się, dlaczego nie jestem zadowolona z mojej frontowej. Wniosek: jesli rabata nie jest w pelni zapelniona, trzeba wysypac korą albo zwirkiem. Inaczej cos jej brakuje. U Ciebie Kasiu dobrze wygląda.
Ja muszę poprawić swoją.

Kasiu, masz pięknie. Ten szal tulipanów... Z jakich jesteś najbardziej zafowolona?
Cream Upstar sobie zapisalam, by kupić.

Kasiu, podaj mi instrukcję, jak posadzić hakone, by był efekt dywanu?
Kiedy ona startuje po zimie? Ile czasu po scięciu jest pusty placek?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies