Chciałam Ci napisać, że mnie takie ułożone luźno płytki, kamienie w trawie też bardzo leżą...ale nie mam jak u Ciebie...zamknęłaś wątek? Mam nadzieję, że nie przez te ostatnie wpisy...nie przejmuj się, ludzie są różni. Więcej jednak jest życzliwych!!!
Właśnie popędzam mojego eMa żeby zarastającą trawę z tej właśnie kamyczkowej ścieżki oporządził, bo nie długo mi zarośnie na amen! Ale ciągle coś innego do zrobienia, a na to żeby usiąść i popatrzeć też trzeba czas znaleźć przecież
A ja się tak przyzwyczailam do kulek, ze kazde zastępstwo będzie tym "prawie tak pięknie".
Chciałabym jednak kiedyś powiedzieć, ze się myliłam. I ze jest równie cudnie lub lepiej.
Trzymam kciuki.
Dziękuję
Ja też Salmonów jesienią nie spotkałam, a chciałam dosadzić.
Teraz już przekwitają.
Mam teraz kwietny busz na froncie.
Przydało by się ograniczyć liczbę gatunków.
Obejrzałam zdjęcia. Zachwyca mnie kulkowisko z Salmonami. Nie widziałam ich w sprzedaży jesienią. Bym też chetnie dokupiła. Masz rację, ze ta odmiana lepiej się mnoży bez wykopywania.
Lubię twój ogród. Wszystko masz przemyslane, poukladane.
Na zapełnienie frontowej muszę jeszcze czekać, bo rośliny malutkie i jeszcze nie wszystko posadzone - dojdą tam jeszcze rozplenice i jeżówki. W brzozach nic nie będę sadzić, bo biegają tam psy. Z korą wygląda estetyczniej, no i utrzymuje wilgoć, co przy nowych tujach bardzo wskazane.
Tulipanów mam około 1000. Trudne pytanie mi zadałaś
Purple Prince i Candy Prince medal za długość kwitnienia!Creme Upstar to odkrycie tego sezonu. Negrita - piękny kolor, wysokie i sztywne.
Zaczynają dopiero Aveyron, Groenland i Nightrider więc zbyt dużo nie mogę o nich powiedzieć. Van Eijk ekstra powtórzyły kwitnienie.
Z podsumowaniem i wyborem lidera muszę jeszcze poczekać, aż wszystkie zakwitną.
Hakonechloa startuje bardzo szybko, u mnie z końcem marca. Także pustym plackiem nie musisz się przejmować. Przy dobrych warunkach bardzo szybko rośnie. w drugim sezonie miałam już fajne kępy. Musisz ją posadzić w dość "luźną ziemię" koniecznie z przekompostowaną drobną korą. Nie wiem jak Ci doradzić z efektem dywanu, bo nie wiem jaką powierzchnię chcesz obsadzić. Lecę do Ciebie.
Dlugo patrzylam na tą fotkę, zastanawiajac się, dlaczego nie jestem zadowolona z mojej frontowej. Wniosek: jesli rabata nie jest w pelni zapelniona, trzeba wysypac korą albo zwirkiem. Inaczej cos jej brakuje. U Ciebie Kasiu dobrze wygląda.
Ja muszę poprawić swoją.
Kasiu, masz pięknie. Ten szal tulipanów... Z jakich jesteś najbardziej zafowolona?
Cream Upstar sobie zapisalam, by kupić.
Kasiu, podaj mi instrukcję, jak posadzić hakone, by był efekt dywanu?
Kiedy ona startuje po zimie? Ile czasu po scięciu jest pusty placek?