Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

Luki 23:14, 06 maj 2017

Tak wyglądają rozrzucone Cisy, nie tak łątwo to zrobić gdy nie zamierza się nic przesadzać i by nie wpakować jakiegoś cisa w największą gęstwinę, do tego jeszcze by przynajmniej z 2 miejsc żądne się nie pokrywały

Później znalazłem lepsze ustawienie, ale do ideału brakuje jeszcze trochę.
Zana 23:24, 06 maj 2017

Ależ masz piękny ten szpalerek tulipanów.
Luki 23:28, 06 maj 2017

Aniu jedyna korzyść z braku bukszpanów... widać tulipany w całej okazałości

nawigatorka 23:53, 06 maj 2017

super. a jaka to odmiana?cisa of cours
leon60 10:20, 07 maj 2017

a ja zapytam o tulipanki bo śliczne ?
super z cisami
Sebek 10:24, 07 maj 2017

To zdjęcie, gdy rabata jest najbardziej rozbuchana utwierdza mnie w przekonaniu, że cisy będa tam pasować Patrz
Iwk4 11:02, 07 maj 2017

A ja się tak przyzwyczailam do kulek, ze kazde zastępstwo będzie tym "prawie tak pięknie".
Chciałabym jednak kiedyś powiedzieć, ze się myliłam. I ze jest równie cudnie lub lepiej.
Trzymam kciuki.
Pola 11:27, 07 maj 2017

Cisy będą super, u mnie też bukszpanowe straty i będę troszkę zastępować ciosem, a czasem danicą.
Luki 11:52, 07 maj 2017

Asiu to Robusty, troszkę się obawiam, że mogą tutaj też przemarznąć, ale z drugiej strony przezimowały zadołowane w doniczkach już dwie zimy i żyją

Olu to najzwyklejsze i najtańsze kupione jako 'fioletowe' w Benexie. Zamawiam tam tylko taki tulipany i kolor zawsze się sprawdza. Zdarzy się, że kilka cebul zakwitnie na inny kolor, ale np w tym roku w pomarańczowych był jeden biały, a w fioletowych ze zdjęcia zakwitną dwa pomarańczowe.
Co najważniejsze u siostry białe kupowane 3 lata temu kwitną do dzisiaj, i białe kupowane dwa lata temu też powtarzają kwitnienie w komplecie, różowe i fioletowe u sąsiadki kwitną 2 rok i chyba nawet w większej ilości

Sebek nawet dobrze trafiłeś bo Broughton Grange Garden to jeden z moich ulubionych ogrodów

Iwonko cóż zrobię, tak mnie los ogrodowy pokarał, że nie mam jak zdobyć nowych kul tym bardziej że miały po 50cm średnicy.
Też liczę, że może nie będzie tak źle, a i tak muszę na nowo obsadzić cało brzegi rabaty dookoła róż... nadal dumam co tam dać.

Jolu też planuję nabyć kilka cisów i coś z nich formować, moja szkółka z 5 stożkami, które formowałem 4 rok od małych sadzonek cała padła, a miały już po 30-40cm
Katkak 12:08, 07 maj 2017

Łukasz, a zamiast buksowych kulek, takie okrągłe tuje nie mogłyby być?