Asiu to Robusty, troszkę się obawiam, że mogą tutaj też przemarznąć, ale z drugiej strony przezimowały zadołowane w doniczkach już dwie zimy i żyją
Olu to najzwyklejsze i najtańsze kupione jako 'fioletowe' w Benexie. Zamawiam tam tylko taki tulipany i kolor zawsze się sprawdza. Zdarzy się, że kilka cebul zakwitnie na inny kolor, ale np w tym roku w pomarańczowych był jeden biały, a w fioletowych ze zdjęcia zakwitną dwa pomarańczowe.
Co najważniejsze u siostry białe kupowane 3 lata temu kwitną do dzisiaj, i białe kupowane dwa lata temu też powtarzają kwitnienie w komplecie, różowe i fioletowe u sąsiadki kwitną 2 rok i chyba nawet w większej ilości
Sebek nawet dobrze trafiłeś bo Broughton Grange Garden to jeden z moich ulubionych ogrodów
Iwonko cóż zrobię, tak mnie los ogrodowy pokarał, że nie mam jak zdobyć nowych kul tym bardziej że miały po 50cm średnicy.
Też liczę, że może nie będzie tak źle, a i tak muszę na nowo obsadzić cało brzegi rabaty dookoła róż... nadal dumam co tam dać.
Jolu też planuję nabyć kilka cisów i coś z nich formować, moja szkółka z 5 stożkami, które formowałem 4 rok od małych sadzonek cała padła, a miały już po 30-40cm