Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod górkę...

Mój ogród pod górkę...

Kacha123 12:55, 05 maj 2017

Agi2006 napisał(a)
Kasiu a co to za trawki pod magnolią Gienią? Szukam czegoś pod swoje świdośliwy i dopytuję tu i ówdzie o różne trawki... I brawa za cudny ogród na tak trudnym terenie!

To Hakonechloa All Gold. Trochę w upały ją przypala, ale mam wrażenie, że im starsza, tym lepiej to znosi.

Dziękuję
Kacha123 12:56, 05 maj 2017

07_Rene napisał(a)

Twoja Górka zapiera dech w piersiach.
Ale widzę że dużo schodów.... darmowy fitness jak się patrzy

No, no! Po takich komplementach to się będę unosić nad tymi schodami!

Dziękuję bardzo!
Kacha123 12:58, 05 maj 2017

Mixtoorka napisał(a)
Cudne te Twoje górki z przodu pięknie i z tyłu. Tulipki szaleją. Wiosna psze Pani! Wiosna!

Górka obrasta z dnia na dzień. Nie było mnie jeden dzień, a mam wrażenie, że tulipany ogromne się zrobiły! Mam teraz nadzieję, że wreszcie na froncie rośliny ruszą, bo tam wszystko jeszcze mikre.
Dziękuję
Agi2006 13:14, 05 maj 2017

Kacha123 napisał(a)

To Hakonechloa All Gold. Trochę w upały ją przypala, ale mam wrażenie, że im starsza, tym lepiej to znosi.

Dziękuję

Ona chyba lepsza w miejsca półcieniste... Ale cudownie kolorystycznie podkreśla urodę Gieni
Kacha123 13:19, 05 maj 2017

Agi2006 napisał(a)

Ona chyba lepsza w miejsca półcieniste... Ale cudownie kolorystycznie podkreśla urodę Gieni

Zdecydowanie tak, ale cienia u mnie jak na lekarstwo. Mam nadzieję, że z czasem magnolia da im odrobinę cienia, choć ona bardziej kolumnowa. Zielone zdecydowanie lepiej sobie radzą.
AngelikaX 17:43, 05 maj 2017

Ach te Twoje górki... (jakkolwiek to brzmi )

hakone all gold masz w słoncu posadzone, że słońce przypala? Chcę też u siebie od wschodu i pod anabellki od południa ( z tym drugim nie wiem czy da radę)
Kacha123 22:48, 05 maj 2017

AngelikaX napisał(a)
Ach te Twoje górki... (jakkolwiek to brzmi )

hakone all gold masz w słoncu posadzone, że słońce przypala? Chcę też u siebie od wschodu i pod anabellki od południa ( z tym drugim nie wiem czy da radę)

Trochę je przypala, ale ogólne wrażenie dobre. To fotka z końca lipca. Jak się przyjrzysz, to widać suche źdźbła
06:25, 06 maj 2017
przyszłam tulipany zobaczyc ..bo trzeba sie spieszyc z foceniem bo wczorajszy dzień pokazał że odrobina słońca i w oczach sie rozkładają
Kacha123 07:19, 06 maj 2017

eee_taam napisał(a)
przyszłam tulipany zobaczyc ..bo trzeba sie spieszyc z foceniem bo wczorajszy dzień pokazał że odrobina słońca i w oczach sie rozkładają

U mnie pierwsze już przekwitają, ale jeszcze na trzy rodzaje czekam
Iwk4 07:19, 06 maj 2017

Kacha123 napisał(a)
I frontowa

Dlugo patrzylam na tą fotkę, zastanawiajac się, dlaczego nie jestem zadowolona z mojej frontowej. Wniosek: jesli rabata nie jest w pelni zapelniona, trzeba wysypac korą albo zwirkiem. Inaczej cos jej brakuje. U Ciebie Kasiu dobrze wygląda.
Ja muszę poprawić swoją.

Kasiu, masz pięknie. Ten szal tulipanów... Z jakich jesteś najbardziej zafowolona?
Cream Upstar sobie zapisalam, by kupić.

Kasiu, podaj mi instrukcję, jak posadzić hakone, by był efekt dywanu?
Kiedy ona startuje po zimie? Ile czasu po scięciu jest pusty placek?