Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Biało różowy ogród za płotem. 14:07, 18 sie 2016

Do góry
Oczywiście gwiazda musiała się w obiektyw wepchnąć pokazując swoje znudzenie

Biało różowo
Biało różowy ogród za płotem. 14:03, 18 sie 2016

Do góry
Jeszcze kilka zdjęć z balkonu na całość.
Donica tarasowa musi się troszkę zmienić, ale na razie jest ok. Lubię to przenikanie się kątów prostych w tym miejscu.

Biało różowy ogród za płotem. 13:58, 18 sie 2016

Do góry
Wczoraj dosadziłem trzmielinę, uzupełniłem korę i gotowe.
Nic specjalnego, ale jestem zadowolony.

Kora nie powinna spływać bo na samym dole podtrzymuję ją murek, rozsypana została na wzruszoną ziemię i na dodatek linia kroplująca też tworzy takie stopnie podtrzymujące... a jak to się ma do praktyki okaże się przy najbliższej ulewie

'Choinka' czyli świerk serbski był kością niezgody i docelowo z tego miejsca zniknie po 3-4 latach ale by mieć święty spokój posadziłem świeka, który na dodatek był tani i nie będzie go szkoda za jakiś czas, na brzeg dosadzę jeszcze szałwię lub hakone.

Biało różowy ogród za płotem. 13:51, 18 sie 2016

Do góry
Na drugi dzień skończyłem sadzić to co miałem bo nadal brakowało mi trzmieliny, której nigdzie dostać nie mogłem

Następnie było trzeba rozwinąć nawadnianie

Hortensje dostały w dołki mieszankę trzymającą wodę, ale i tak dwie pętle linii kroplującej dałem by rosły tutaj okazałe w końcu to południowa skarpa

Biało różowy ogród za płotem. 13:46, 18 sie 2016

Do góry
Towar na skarpę i inne miejsca na pewno jeszcze pamiętacie

Na początku musiałem wywieźć z 15 taczek ziemi ze skarp by pozbyć się brzucha ziemnego i jak najbardziej złagodzić nachylenie, później jeszcze kilkanaście taczek z dołków pod rośliny.

Na początku były przymiarki czy aby na pewno...

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:14, 18 sie 2016

Do góry
Luki no to spójrz do mnie na 317 stronę, wyczyściłam rabatę i czekam na koncepcję - chciałam hortensje Diamantino, ale zastanawiam się czy nie za dużo będzie ich u mnie, po prawej Vanilki i dalej Limki w szpalerze.
Rabata więc czeka, może coś podpowiesz...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:07, 18 sie 2016

Do góry
Justynko mam takie jedno miejsce, które by się do tego nadało by przynajmniej połowę roślin puścić z dymem ale jak chce zastąpić czymś ładniejszym to słyszę tylko 'zostaw bo przecież ładne' i moje plany jak ta bańka mydlana

Z penstemonami nie mam żadnego doświadczenia, kiedyś jednego miałem, ale gdzie przepadł to nie mam pojęcia, dużo bylin chciałbym jeszcze popróbować, ale ni ma gdzie.

Asiu uwierz mi to okropny moment w życiu ogrodnika tym bardziej w momencie, w którym się stwierdza, że trzeba wszystko lepiej ogarnąć

Iwonko gdyby to takie proste było i realia były inne, może i fajnie by było, ale ja z tych co nie mają tyle odwagi
Jeszcze troszkę u siebie jednak mam do zmiany, ale czekać muszę

Ogród Cioci cz. 3 10:06, 18 sie 2016

Do góry
Ciociu ta hortensjowa to jest cudowna, ah te kolory. Przepięknie to wygląda, a ten kolor pysznogłówki wczoraj macałem, ale cóż pomacać sobie mogłem bo ziemi do sadzenia brak
Coś jeszcze, coś więcej... 10:05, 18 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No chyba na wielkość chwasta bym wygrał bo ostatnio z leszczyny wyrwałem ponad dwu metrowe zielsko

Z Kasią oboje stwierdziliśmy, że jak na zdjęciach nie widać to... jest dobrze
Pszczelarnia 10:00, 18 sie 2016

Do góry
Ja raczej innego liściastego drzewa bym tam nie wprowadzał, bo na rabatach bylinowych i tak dużo się dzieję, więc nad nimi według mnie nie powinno być szaleństwa. Mam trzy nigry nad bylinówką więc mogę być troszkę nieobiektywny, ale moje prowadzone są na wysokim pniu, fakt na rabacie rośnie też glediczja, ale troszkę oddalona, a ona dość krucha i nie lubi mocnych przeciągów, ale doświadczenie mam na razie minimalne, po dwóch latach będzie można coś powiedzieć.
Co do iglastego akcentu też nie wyglądało by to źle, ale kwestia czy na dole będzie miejce.
Trudno tak doradzać nie będąc nigdy w ogrodzie, ale ja to tak widzę... chyba niewiele pomogłem.
Mój ogród pod górkę... 09:39, 18 sie 2016

Do góry
Ładnie teraz się 'spotkaniujesz' a fajnie zobaczyć ogród w innej odsłonie
Coś jeszcze, coś więcej... 09:38, 18 sie 2016

Do góry
No chyba na wielkość chwasta bym wygrał bo ostatnio z leszczyny wyrwałem ponad dwu metrowe zielsko
Moja codzienność - ogród Oli 09:08, 18 sie 2016

Do góry
No nie ten uchwyt do zakamuflowanej szafki to już przesada, jak tu człowiek ma być zdrowy
Moja codzienność - ogród Oli 09:06, 18 sie 2016

Do góry
Mam stan przedzawałowy...

jednak jeszcze oddycham, ale po wizycie w Twowim ogrodzie na pewno musiałbym brać antydepresanty.

Wnętrze altany to istny majstersztyk, jest po prostu zajebisty. Z waszych płyt jestem dumny i troszkę się cieszę bo mam ten sam efekt powierzchni na swoich... no z małym defektem , który widzę u was udało się świetnie zniwelować. Czyli materiał do produkcji się sprawdził
No napatrzeć się nie mogę
Biało różowy ogród za płotem. 08:59, 18 sie 2016

Do góry
Justynko ja jestem bardzo zadowolony, a pudełeczko będzie się bardziej pudełkować, jak będzie rosnąć bo to w końcu maleństwo 15x18,5 metra

Aniu dziękuję z tego roku jestem zadowolony, jeszcze troszkę do zrobienia zostało, ale to już dużo mniej pracy.

Olu Olu wątpliwy dla mnie ten fakt, bardziej to ja uparty jestem

Reniu nie zaprzeczę a ty widziałaś jak to w zeszłym roku wyglądało
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:32, 18 sie 2016

Do góry
Joaska napisał(a)
Aguś, ależ u Ciebie kwitnie wszystko pięknie!!!
Oglądam i oglądam i zachwycam się kolorami

Asiu ściagnęłam Cię myślami
będę dzwonić, bo wakacje zaraz się kończą a my się nie spotkałyśmy
i koniecznie musisz mi pomóc podciąć dżewa!!!!!!!

Dobrze pamiętam że u Ciebie jakieś pomyłki z burgundy były???
U mnie na szczęście wszystkie to burgundy i wszystkie o dziwo pięknie kwitną

no coś nie hallo z dwoma, ale na razie je zostawiam, mieli urlop w sklepie i jakoś mi to umknęło, najwyżej je przesadzę na różową, bo mam dwie luki, a tam domówię

Trawy od Ciebie pięknie się rozrastają i nawet będą kwitły , te małe też - tylko zapomniałam nazwy chyba liriope.

nawet nie wiesz jak się cieszę

o a u mnie liriope nie kwitną
widzisz dobrze im u Ciebie

To moje małe co myślałam, że jest rutewką kwitło na ..... żółto .... więc idzie out ... możne do Ciebie na żółtą się przyda?
natomiast musimy upolować dla mnie prawdziwną rutewkę bo ta u Ciebie mnie powaliła na kolana.
Pozdrawiam

zdjęcia masz tego żółtego???
rabata dalej nie zrobiona
dalej brak pomysłów

buziak

Biało różowy ogród za płotem. 22:11, 17 sie 2016
Do góry
Luki napisał(a)
Skończyłem skarpy... uf co za ulga i mogę powiedzieć, że nawet efekt mi się podoba, jedna skarpa ładniejsza jest od drugiej, ale może jeszcze się szala przechyli w przyszłości.

Taka foteczka całości z jeszcze niedokończonymi skarpami na zachętę do oglądania jutro bo zbyt zmęczony na więcej dzisiaj jestem

jak w pudełeczku czego chciec więcej? możesz sobie pogratulować bo to udana realizacja jet
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:57, 17 sie 2016
Do góry
Luki napisał(a)
................

Ehh idę rozpaczać dalej... chyba wywalę całą rabatę w kontener żebym mógł się znów wyżyć bo u siostry też już poszaleć nie będzie można bo ostatnie rabaty zaplanowane czekają tylko na przyszłoroczną realizacje.

czytam ...czytam....kurcze moze ty przyjedź do mnie ...mam koszmarki do rewolucji gotowe ....wyżyjesz sie i rosliny posadzisz ...no kilka moze być z twojejego demobilu ( jesli rzeczywiscie go zrobisz...choc trudno mi w to uwierzyć)
Biało różowy ogród za płotem. 21:53, 17 sie 2016

Do góry
Skończyłem skarpy... uf co za ulga i mogę powiedzieć, że nawet efekt mi się podoba, jedna skarpa ładniejsza jest od drugiej, ale może jeszcze się szala przechyli w przyszłości.

Taka foteczka całości z jeszcze niedokończonymi skarpami na zachętę do oglądania jutro bo zbyt zmęczony na więcej dzisiaj jestem
Biało różowy ogród za płotem. 21:48, 17 sie 2016

Do góry
Kamilo trochę to trwało, ale skarpy skończone

Elu widzisz o tym też zapomniałaś, ale ja spojrzałem na wasz balkon i trudniej byłoby to wykonać bo macie gotową elewację, ale nie ma rzeczy niemożliwych

Ewelino finito ze skarpami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies