Własnie miałam pytać czy na poziomie gruntu zbiornik Jeśli tak to wydaje mi się, że będzie to bardzo proste do zrealizowania, bo krawędź korytka może być chodniczkiem. Kwestia tylko szerokości. tu jest bardzo szeroko, ale można węziej taki efekt zrobić
Wydaje mi się, że wprowadzenie elementów betonowych-traktu od zakrętu do lustra niepotrzebnie...nie wiem jak to ująć...hmm...no wiesz, zagęści przestrzeń i zabierze trawnikowi efekt dywanu. takie rozwiązanie tylko ładnie wygląda, w użytkowaniu jest gorzej. Takie ścieżki fajnie wyglądają na większych przestrzeniach, a na małych już niestety wprowadzają bałagan wizualny. No chyba, że do głowy (nie daj boże) wpadnie ci zakaflowanie całej wolnej przestrzeni i zostawienie tylko rabat... tak chyba nie chesz?
przechodzenie przez oczko raczej nie
Efekt dywanu.. achhh..rozczuliłam się walczę wciaż ,żeby uzyskać ten efekt, ale wciaż mi się wydaje ,że przegrywam walkę
Drugi obraz jest też w moich ispiracjach
Iiiii..koffam swöj trawnik takim jakim jest, nie byłabym mentalnie w stanie zastapić go płytami...kocham bieganie po nim boso, kiedy trawa jest mokra rankiem..sa to jedne z kilku przyjemności , które daje mi właśnie ogród
A myślisz ,że po prostu pozostawienie trawnika obok elementów wykończeniowych oczka to głupi pomysł???
Jeszcze raz dzięki uwielbiam te Twoje " chłodne oko "
Ps...czy jesteś zwolenniczka murowanych oczek czy raczej gotowej formy ???
Karolina to była jedna z " najpierwszych " koncepcji... Ale tamtędy odbywa się większość moich podróży przez ogród...a ponieważ dla mnie wygoda jest ważniejsza niż walory estetyczne ( no może nie do przesady , ale jednak ) to zdecydowałam się na pozostawienie przejścia obok oczka..to mus..zrozumiesz ??
Oczka nie wciśniesz ???? Nie wierzę a może chociaż jakieś kamienie z szemrzaca woda ?? uwielbiam szum wody w ogrodzie jest taki...kojàcy
Aj em killerrRRRRRR trza siem bać
A tak na poważnie chyba jednak wybiorę prostokat , bo przejście w tym miejscu jest mi niezbędnie konieczne..można też zrobić stopień przez zbiornik , ale wtedy musi być szerszy , a ja tyle placu znów nie mam...tak więc chyba zwycięży rozsadek nad walorami estetycznymi
Co do opuchlaków , to zawsze pytaj walczę już z tymi gadami strasznie długo...doświadczenie mooommmm łooogromniaaste
Co do artykułu to się cieszę ,że pomogłam
Toszka dobrze ci radzi lepiej nie kombinuj ze ścieżką.
Koło oczka może zamiast trawnika, ale żeby zachować ciąg komunikacyjny, posadzić macierzankę taką niziutką i można po niej chodzić i pachnie, a kosić nie trzeba. Taka ni to rabata ni trawnik
Kaśkaaaa kofffam Ciem rozdrzemana ..do toalety 10 par oczuuuu padłam i ryczę ze śmiechu powinnaś Kobitko horrory pisać wprowadzenie w temat masz mistrzowskie
Zakatrupiłam stworzenie boskie nie baczac na to ,że u nas się mówi ,że jak w domu pajaki , to sa pieniadze..i taaakie tammmm pal sześć pieniadze..kiedy...10 par oczu się na mnie znienacka wytrzeszcza ... no i jeszcze była kwestia martwicy tkanek , ale to juszzzzzz...takie drobiazgi
Ps...ja mam toaletę na piętrze , więc mnie te oczyska nie molestujà
Zielskiem nooo fieszzzzz ??? jak możesz nazwać na przykład Twoja przecudna matę rozchodnikowa " zielskiem "?? skandaliczny skandal jak by to powiedziała Madzenka
Zbiornik chyba będzie kanciasty i to postokatny..nie umię zrezygnować z traktu komunikacyjnego obok oczka
Ps...eccentriki już dotarły łooogromniaste
I kcem tam jeszcze wsadzić trytomę czy głowny projektant zaakceptuje takie drobne odstępstwo od projektu ??
Elcia wieelkie dzięki gdzieś mi to Wasze spotkanie umknęło muszę Ci napisać ,że zrobiłaś super robotę z tymi opisami i fotkami normalnie szacun wieelki
Luis patrzałam..ale ona dla mnie za wielka...3 metrasy muszé mieć coś bardziej kompaktowego najbardziej podobała mi się ta bez tabliczki ,będaca centrum sporów ale jeśli to ta blednaca do prawie białego..czyli larissa , to jednak nie..moja musi być jednak różowa....
A na konfiturę...hmmmm..może kiedy siem załapiem ??