Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Typografia ogrodu 19:26, 18 lis 2015

Do góry
Hihi Tess taka mialam nadzieję

Wianki cudnej urody
W Gąszczu u Tess 19:24, 18 lis 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Tak, te żółtki powinny mieć słońce.

No tak, to jednak chyba nie da rady u mnie...
Toszka napisał(a)
Tessik, a czemu piszesz "chochla"... dla mnie to ona "hochla" by nie mylić z chochlą

No własnie chyba przez skojarzenie z pisownią chochli, a nie hakone
kamila66 napisał(a)

Podobają mi się rabaty w całości zadarnione a ta jest idealna, świetnie skomponowana. Widziałam już wiele innych też pięknych ale ta ma to coś
Kopiować nie będę inspiruję się nią

Ależ można nie tylko się inspirować, jak i kopiować Tu wszyscy się w jakimś stopniu inspirujemy (często podświadomie) lub kopiujemy.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:23, 18 lis 2015

Do góry
Tess napisał(a)
O matulu! przeczytałam(!) chyba ze trzydzieści stron. Wyedukowałam się w kompoście i kpompostowaniu.

Ale kompostownik pewnie już masz?
A ja tylko gadam ... muszę w końcu wziąć się do roboty
W oflisowym ogrodzie 19:09, 18 lis 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Nutkajskiego zabierz stąd. Teraz jest malusi, ale kiedyś urosnie, a to wielkie drzewo jest. W szerokość też. Zresztą nutkajskie najlepiej wyglądają jako solitery. Nie pisz, że nie masz gdzie przesadzic, bo u mnie sie zmieścił, choc mam ogród o połowe mniejszy niż Ty

Bardzo mi sie podoba sposób wykorzystania kamieni na rabatach. Niby nie mój styl, a jednak podoba mi sie. Wracam do czytania.

Toszko miło Ciebie gościć, dziękuję za miłe słowa
Nutkajskiego tu nie będzie ale on jakiś chorowity nie bardzo rośnie, jak będę go przenosić muszę zrobić to według instrukcji Waldka Tego Twojego duuużego widziałam
W Gąszczu u Tess 19:00, 18 lis 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Witaj, Kamilko To miłe, że Ci się podoba, ale po co spisałaś? Zamierzasz taką zrobic u siebie?

Podobają mi się rabaty w całości zadarnione a ta jest idealna, świetnie skomponowana. Widziałam już wiele innych też pięknych ale ta ma to coś
Kopiować nie będę inspiruję się nią
Kamienny ogród patykiem malowany 18:53, 18 lis 2015

Do góry
Tess napisał(a)

No i tego nie rozumiem. Przecież nie chodzi o zdadzanie się albo nie. Nikt nie ma prawa zgadzać się albo nie na to, co chcesz w swoim ogrodzie zrobić.

Przecież ja nie zmuszam...nie śmiałabym.....

No chyba że w "zgodzie" chodzi o aprobujące zaakceptowanie pomysłu

Albo wcześniej miałaś mniej dobre pomysły, albo teraz lepiej/jaśniej je przedstawiasz.

Wiem, co oznacza w budowlanym slangu określenie "pracowanie konstrukcji". Wszak ja przez całe moje życie coś buduję (w sensie inwestora, nie budowniczego).

Ty tak - ziomalko, ale nie wszyscy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:35, 18 lis 2015

Do góry
O matulu! przeczytałam(!) chyba ze trzydzieści stron. Wyedukowałam się w kompoście i kpompostowaniu.
Kamienny ogród patykiem malowany 18:32, 18 lis 2015

Do góry
Sylvana napisał(a)

Dziś chyba jest mój dzień - wszyscy się ze mną zgadzają

No i tego nie rozumiem. Przecież nie chodzi o zdadzanie się albo nie. Nikt nie ma prawa zgadzać się albo nie na to, co chcesz w swoim ogrodzie zrobić.
No chyba że w "zgodzie" chodzi o aprobujące zaakceptowanie pomysłu

Albo wcześniej miałaś mniej dobre pomysły, albo teraz lepiej/jaśniej je przedstawiasz.

Wiem, co oznacza w budowlanym slangu określenie "pracowanie konstrukcji". Wszak ja przez całe moje życie coś buduję (w sensie inwestora, nie budowniczego).
Kamienny ogród patykiem malowany 18:23, 18 lis 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Jeżeli rodki mają być w tym lasku, to przyklaskuję pomysłowi. (poprzednio sądziłam, że chodzi o ten drugi).
Pomysł z donicami też mi się podoba.
Tylko jednego nie rozumiem - a to dlatego, że zupełnie nie wiem, jak technologicznie wykonuje się murki.
Nie chcesz sadzić rodków w gruncie, bo korzenie. A do tych donic nie trzeba wykopać fundamentów?

Torf na dolną warstwę w donicy - nie polecam. Całość wypełnić mieszanką dla różaneczników wg. przepisu Magji.

Ogólnie - racja - fundament powinien być, ale ja nie robie takiej kostrukcji, która będzie jakoś bardzo pracowała (sorki za język, to z przyzwyczajenia).
Chodzi o to, że donice będą niskie i nieduże, grunt jest ubity a pod spodem glina, więc wszystko się trzyma.
Fundament nie potrzebny - sprawdziłam

Z torfu już zrezygnowałam

Dziś chyba jest mój dzień - wszyscy się ze mną zgadzają
Kamienny ogród patykiem malowany 18:16, 18 lis 2015

Do góry

Sylvana napisał(a)
Lasek przy ścieżce.

Jeżeli rodki mają być w tym lasku, to przyklaskuję pomysłowi. (poprzednio sądziłam, że chodzi o ten drugi).
Pomysł z donicami też mi się podoba.
Tylko jednego nie rozumiem - a to dlatego, że zupełnie nie wiem, jak technologicznie wykonuje się murki.
Nie chcesz sadzić rodków w gruncie, bo korzenie. A do tych donic nie trzeba wykopać fundamentów?

Torf na dolną warstwę w donicy - nie polecam. Całość wypełnić mieszanką dla różaneczników wg. przepisu Magji.
Lawendowy zawrót głowy 18:00, 18 lis 2015

Do góry
Joluś wyjaśniłam u Aśki.
Jak mogłaś tak pomyśleć? Przecież nie dokuczam tym, których lubię
Typografia ogrodu 17:54, 18 lis 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Lekko nieswojo się poczulam ....możesz rozwinąć

Ojoj, nie chciałam tego sprawić. Taki mój lapsus Pewnie napisałam po Twoim poście. Nie pomyślałam, że może być to odebrane jakbym odpowiadała na ostatni post. .
Odpowiadałam Asi na jej wcześniejsze pytanie, czy już uszyłam coś z biało niebieskiego materiału.

Dopisuję, bo poszłam sprawdzić, co napisałaś przede mną.
lojalna_ napisał(a)
Zdolna kobitka juz to mówilam ale in tak nikt mnie nie u ciszy !

No tak, mój post pod tym... Jak grożba
Naprawdę - bez żadnych podtekstów odnosiłam się tylko do pytania Asi.
Wybacz
Pszczelarnia 17:46, 18 lis 2015

Do góry
A dla rodgersji będzie za dużo słońca?

Bo mi przychodzi do głowy rodgersja, paprocie i ciemierniki.
Ale ja tych krzewów nie znam, więc pewnie jak kulą w płot...
Typografia ogrodu 17:44, 18 lis 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Jeszcze nie, ale już niedługo.

Lekko nieswojo się poczulam ....możesz rozwinąć
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:50, 18 lis 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)
Iwcia.
Zostawiłem tę wskazówkę na przyszłość dla innych.

No nie bardzo dla innych. Wszak na końcu widnieje to: "co oznacza, że to Ty nas zasmuciłaś, a nie Pani Danusia Ciebie".
Bycie bardzo świadomym ogrodnikiem, z dużą wiedzą i doświadczeniem nie upoważnia do negatywnego oceniania innych, szczególnie jesli są "zielonymi nowicjuszami".
waldek727 napisał(a)
Ogród to nie lotnisko, tylko tętniący życiem fragment przyrody umilający nam spędzanie wolnego czasu na własnej posesji.

Każdy ma prawo urządzania własnego ogrodu w taki sposób, w jaki chce lub w jaki mu sie podoba.
Ponadto, z tego co widzę, Basia ma wielki ogród, więc część wybrukowana wcale nie jest nazbyt wielka.

Danusia jedynie zasmuciła Basię. Ty ją potraktowałeś kijem belsbolowym.

I pisz jedynie w swoim imieniu, proszę. Bo mnie Basia nie zasmuciła.
Typografia ogrodu 15:45, 18 lis 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Czekam zatem na efekty
Ogród do kwadratu 15:16, 18 lis 2015

Do góry
Mam nadzieję, że przy "myśleniu" obrębiasz dół spódnicy?
Bo mnie ciekawość zżera.
Blaski i cienie nowego życia 15:14, 18 lis 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bo miałam powiedzieć, że ukrywane cebulek to nic ale ukrywanie roślin po kompostownikach to już - pukam się w czoło - obsesja braku towaru?
Spiżarnia roślinna - a potem dziwię się, że nornicom smakuje. Ale teraz kopcuję z donicami.

Jak to "ukrywanie roślin w kompostowniku"? Dlaczego? Po co?
Typografia ogrodu 15:02, 18 lis 2015

Do góry
Typografia ogrodu 14:21, 18 lis 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Wow, wianek cudny. A te maleńkie to koraliki jakies? Skąd się takie bierze?
No i kołderka śliczna. Ten materiał w gwiazdki mi się podoba. Skąd się taki bierze?

Jak to skad? Ode mnie w pakiecie z wiankiem a tak powanie to trzeba na ladnie rzeczy czasem sie napolowac choc na szczescie jakosc juz jest coraz lepsza w sprzedazy. Albo robic rozne rzeczy samemu.
A szylas juz cos z tego materiału w pasy o ktory pytalas?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies