Kolejne pytanie: obok mojej działki jest łąka. Działki są oddzielone płotem z siatki, bez podmurówki.
Na fotce już widać wykop pod żywopłot grabowy (będzie szerzej wykopane, tzn. przemieszane ziemia rodzima z dobrociami wg zaleceń)
Pytanie, czy od strony sąsiada, tzn. tej łąki robić jakąś barierę przeciw chwastom?
Cytuję, bo to jest jakiś szok normalnie! W listopadzie lato w pełni bez mała.
Ale zdjęcie przedpłocia z miskantami i umbrami to mnie powaliło. Moja jedna jedyna umbra ma jeszcze listki zielone. Wszystko inne też piękne.
A powiedz jakie to drzewo masz przed serbami? Pewnie pisałaś, ale jakoś nie mogę sobie przypomnieć.
A moje tulipany żółtozielone to też te Formosa (czy jakoś tak). W każdym razie te same co Twoje. Miałaś je już wcześniej?
Dzisiaj jeszcze jedną część przyszłej mojej rabatuni zrobiłam, przy garażowej, jest w dalszej części ogrodu, to pokażę wiem, że traw się nie sadzi, ale dostałam od koleżanki bo musiała wykopać, ogrodzenie jej przerabiali, a chciała wyrzucić miskanta więc przygarnęłam, jak się nie przyjmie to trudno przesadziłam moje ogrodówki w jedno miejsce może tu im będzie cieplej, wsadziłam krokusiki i tulipany
Danusiu miskant Zebrinus raz jeden u mnie zakwitł
Różyczka to Tomelize z tych o drobnych listkach...a co ją wyróżnia...długo kwitnie i nigdy nie choruje
Ja też wykorzystałam dzisiejszej słoneczko: ).mam nadzieję ze jutro dam radę się ruszyć
Było tak
Potem
Teraz jest tak
Mam szmaragdową rabatę
Nie chcę zapeszac ale tuje jakby lepiej wyglądają...
Aha i ta zieleń pod świerkami to poza nielicznymi sZtukami łubin który rośnie mimo że rabatę potraktowalismy glebogryzarką
Mireczko takie kłosy zebrałam z hakonki, jak dotykam nie czuje żadnych nasionek w środku, no chyba, że te kłosy to nasionka, kurczaczku nie znam się na tych trawach...