Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja działka na Dębowym Lesie 22:13, 06 lut 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Piękne pudelka zrobiłaś ...mam nadzieje ze pomogło na kłopoty. Letnie zdjęcia zachwyt

Jolu, dziękuję
Kłopoty są.Ale choć przez jaki czas o nich nie myślałam, bo musiałam głowę i ręce czymś zająć
tulucy napisał(a)
Piękne liliowce...

Ja sporo zamówiłam teraz, ale praktycznie same jasne. Może ze dwa ciemne... Muszę "uspokoić" kolory w ogrodzie trochę. Mam nadzieję, że ładne przyślą i bez pomyłek.

Łucjo,Ja lubię różne kolory.cóz taka już jestem
A ty gdzie zamawiałaś ?
I jakie odmiany ??

Moja działka na Dębowym Lesie 22:11, 06 lut 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Aniu, Twój ogród zachwyca mnie Cudne kolory, dorodne rośliny.... Pudełko z rowerem i fiołkami cacuszko Mocno pozdrawiam

Agatko milo i czytać takie pozytywne słowa.
To taki balsam na m moje smutki .Fajnie,że to pudełeczko z rowerem i fiłkai sie podoba.
Inne jeszcze też robię.Ale zaczęte sa.Jak zrobię to pokażę.

A teraz jeszcze letnie wspomnienia

Letnia róża Elmshorn

Pszczelarnia 22:07, 06 lut 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Remanent nasionkowy:

Cytuję wszystkie, bo mnie mocno tym widokiem zmotywowałaś. Dzisiaj spakowałam w końcu nasiona na wymianę, a jutro siadam do segrgowania swoich.
Kolejne miejsce, gdzie widzę nasiona od Sarah R. i ciekawa jestem co od niej zamawiasz?
Przedziwny Ogród 22:07, 06 lut 2018

Do góry
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:05, 06 lut 2018

Do góry
inka74 napisał(a)
Ale się dyskusja rozwinęła, aż zacytuję. U mnie też glina. Doskonale cię pod względem rodków rozumiem bo też walczę z nimi aby ładne były i kwitły. Mają jedną zaletę - liście w zimę ale takich roślin jest więcej. A dziewczyny coraz to nowe propozycje podrzucają, więc jest co sprawdzać

Mam hortkę Pinky Winky na rabacie z różami ale ciemnymi i jest to moje ulubione zestawienie. Aby nie zabrała całej rabaty tnę ją nisko na wiosnę na ok. 10 - 15 cm - ma po 4-5 sezonie maks. 1 metr wysokości i z 80 cm szerokości. A w teorii jest to wysoka hortka do 1,5 metra. Z niskich jest np. Bobo i ta nie zasłoni róż - do 80 cm. Ma śliczne, delikatne jak koronka kwiatostany. Widziałam też Bobo na pniu. Wada Bobo - późno startuje. Inne już w listkach a ta ciągle w pączkach. Szybko potem nadrabia.

Głogownik bardzo chciałam mieć ale nigdzie nie było. Kupiłam laurowiśnie na pniu. Tylko ja mam je w doniczkach i na zimę w domu stoją. Niedługo będą mi kwitły Ale Madżenka ma chyba laurowiśnie na ogrodzie i dają radę bez okrywania. Zaleta - można je ładnie formować i ślicznie kwitną. No i są zimozielone.

Iwonko, ta dyskusja, ta burza mózgu była mi bardzo potrzebna
Zapisuję pomysły i zrobię w wolnej chwili parę wizualizacji do oceny.

Pinky Winky mogła by być, jeżeli mówisz, ze da się ją utrzymać w ryzach. Kontrastowała by barwą i kształtem z kremowymi różami. Pasowała by potencjalnie do głogownika. Na razie widzę ze jest dostępny w internetach. Na wiosnę rozejrzę się w lokalnych szkółkach czy coś takiego mają.

Laurowiśnię mam w dwóch miejscach w odmianie Otto L. Ma się dobrze, ale nie wiem czy chciałabym ja mieć też na pniu na tej rabacie. Trochę by jej było tu za duzo. Tak samo jak i trzmieliny - też ją mam tu naprzeciwko:

Sosnowe zacisze 22:00, 06 lut 2018

Do góry
Kojak napisał(a)
A teraz mam prośbę o pomoc w obsadzeniu mało przyjemnego widoku...

Na początek wiosną na siatkę chcę zamocować matę z wikliny, na czas kiedy się krzaki nie rozrosną. Niestety miejsce jest bardzo wymagające, prawie cały dzień w cieniu (na osi północ-południe) ale dodatkowo cieniowane drzewami i domem. Stąd pomysł aby posadzić tutaj w zestawieniu cisy i ostrokrzewy. Proszę o pomoc w doborze roślin i ich rozmieszczeniu. Długość tego obsadzenia mogę zwiększyć do 8m.

Ostrokrzewy odpadają, bo gubią liście w środku i będą prześwitywać.
Sosnowe zacisze 21:58, 06 lut 2018

Do góry
A teraz mam prośbę o pomoc w obsadzeniu mało przyjemnego widoku...

Na początek wiosną na siatkę chcę zamocować matę z wikliny, na czas kiedy się krzaki nie rozrosną. Niestety miejsce jest bardzo wymagające, prawie cały dzień w cieniu (na osi północ-południe) ale dodatkowo cieniowane drzewami i domem. Stąd pomysł aby posadzić tutaj w zestawieniu cisy i ostrokrzewy. Proszę o pomoc w doborze roślin i ich rozmieszczeniu. Długość tego obsadzenia mogę zwiększyć do 8m.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:54, 06 lut 2018

Do góry
kitek81 napisał(a)
Śliczne pudełeczka Aniołek też skradł moje serce

Dziękuję Kasiu.
Jeszcze taki dla koleżanki zrobiłam
Moja działka na Dębowym Lesie 21:50, 06 lut 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Przepiękny decoupage no pewnie, że łączka liliowcowa śliczna oj energii energii nam trzeba

Dziękuję za pochwałki mojego decoupage.Wciąż jego się uczę Lubię tą moje liliowce i rózne inne też
Oj, tak, energii potrzeba na i to bardzo
Pysznogłówki
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 21:45, 06 lut 2018

Do góry
oby do wiosny
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:41, 06 lut 2018

Do góry
Jak przybijaliśmy korę na dachu hoteliku dla owadów ptaszki w tę i z powrotem latały do karmnika

Fajnie się ułożyło jak w historyjkę tylko szkopuł w tym , że to za każdym razem jest fotka innej sikorki
Sosnowe zacisze 21:39, 06 lut 2018

Do góry
Ok, następny pomysł a'la Adam Słodowy (oczywiście nie mogę konkurować z Nikitą). Na początku powstało ognisko, kto nie lubi wieczorem lub nocą patrzeć w ogień i obserwować skaczące iskierki...
A na imieniny znajomej musiały powstać siedziska "ogniskowe". Wszystko zaczęło się od planowania z synem w skali 1:1

Po rozmierzeniu długości, kątów i wysokości powstał prototyp

I wyrób finalny, niestety impreza na którą ławeczki były szykowane, nie mogła się odbyć, zostają na nadchodzący sezon.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:37, 06 lut 2018

Do góry
zoja napisał(a)
wspaniale się relaksujesz - piękne te pudełka co jedno to ładniejsze
Dziękuję , jakoś trzeba bo inaczej i zimowe dni długie a i przemyślenia równe rosa ta twoja biżuteria.
Ja takich rzeczy nie potrafię robić.ną.Głowa mała...
Ech..
Ale i ty piękne rzeczy robisz.Śliczna ta twoja biżuteria.
Ja takich rzeczy nie potrafię.;9
SlonecznyOgrod napisał(a)
Pudełka piękne ... ach te problemy cholerne ...

Dziękuję
Tak, ach te ch,,,problemy nie chcą ocieknąć tylko eis mnożą .

Takie widoczki troszkę milsze , prawda ??
Zawsze człowiek się zastanawia.A jak w tym roku będzie w ogrodzie, czy wszystko ok z roślinami , kwitnieniami, rośnięcie,Czy szkodników nie będzie.
Już człowiek tu i ówdzie zaglądałby, coś robił, głowę zajął większa pracą

Ogród Basi 21:20, 06 lut 2018

Do góry
Witam Cię Basiu, pozwalam sobie na wklejenia zdjęcia w Twoim wątku. Tak wygląda Cupressina, którą sadziłam w 2010.
Rośnie podobnie jak sina daglezja obok niej.
Dobrej nocy, Sylvia.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:17, 06 lut 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Aniu ależ zapodałaś piękne energetyczne zdjęcia ależ się już chce takich kolorków, siedzę i oglądam po raz trzeci te fotki

Moniś takie wspomnienia kolorowe to takie umilacze na te jeszcze zimowe dni.
Ale jak ci się podobały letnie, kolorowe, to ja jeszcze mam takie

Podwórkowa rehabilitacja 21:16, 06 lut 2018

Do góry
Elisa, Ewa-Anda trochę już jadę na siłę na tych ciemiernikach, bo to już kolejne ich zdjęcia.
Ale jakoś do wysiewów trzeba przetrwać
Ewa-Nallar widziałam te cudeńka
Przyszedł dziś obiektyw. Testowałam na Kukusiu
Jestem zadowolona.

Świerk serbski - Picea omorika 21:14, 06 lut 2018

Do góry
Dobry wieczór
Wstawiam zdjęcia moich omorik w zimie
Pozdrawiam wszystkich serdecznie, Sylwia
Daglezja - Pseudotsuga 21:07, 06 lut 2018

Do góry
Dobry wieczór
Oto moje daglezje w zimowej scenerii.
Pozdrawiam Sylwia

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:58, 06 lut 2018

Do góry
Kasiu Jolu mieszkacie nie po tej stronie Wisły to pewnie dlatego

Ogródek Iwony II 20:46, 06 lut 2018

Do góry
Dla Joasi: Moje wspomnienie lata - Charles Austin
Kolor kwiatów jest niestabilny, bo piękne morelowe odcienie rozwijających się kwiatów „wypalają się” i to niekoniecznie w stronę miłych dla oka odcieni. Ma problemy z powtarzaniem kwitnienia. Trzeba ją do tego zachęcać przez usuwanie przekwitłych kwiatów, dość mocne cięcie, oraz dobre dokarmianie roślin. Za to cudnie pachnie, u mnie była zdrowa, nawet w te mokre dni lata...
Kwiaty - te wyżej, na dole inna różyczka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies