Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu ma być ogród :) 12:52, 26 sty 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zamiokulkasy już poczuły wiosnę.

a ja nie kwiatkiem tylko widokiem z okna się zachwycam Pięknie, marzy mi się taki
Ogródkowe perypetie:) 12:51, 26 sty 2018

Do góry
nie znam się na ptakach, ale ktoś taki też do mnie przylatuje
widzisz.. koło oczka?
Mirkowy ogród (początki) 12:47, 26 sty 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Śniegowe kołderka.

Ale fajnie wyglądają te młode berberysy z białą wystające z białej pierzyny Mirka u Ciebie chyba sporo nasypało, prawda?
Pozdrawiam
Przerabianie ogródka pod swój gust 12:46, 26 sty 2018

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Hortensja you and me together

Co sadzisz o tej hortensji? Kupilam w ubieglym roku, ale takie rachityczne malenstwo, pewnie kilka lat poczekam zanim zakwitnie...
Ale te kwiatki sa takie piekne

Klon przesliczny
Ogródkowe perypetie:) 12:45, 26 sty 2018

Do góry
a teraz co mi ostatnio zakwitło ze storczyków..
miniaturka niespodzianka

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:43, 26 sty 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Aniu, przyszłam do Ciebie na anemony, bo wyszło mi z wyszukiwania, ze miałaś. Chodzi mi o te wiosenne. Masz jakieś doświadczenie z nimi?

I jakby można było zapytać o tego pięknisia. Nie łamie się z wysokości? Piękny jest i może nawet dałoby się go skubnąć?
Pszczółko fajnie, że wpadasz
Czy chodzi ci o te anemony?
Jeśli tak to one bardzo łatwo się rozsiewają, nie usuwam przekwitłych, pozwałam wytworzyć się nasionom a one jak puch bawełniany rozsiewają się po ogrodzie i wiosną mam nowe siewki.
Oczywiście jak piękniś zakwitnie wiosną i będę mogła bez błędu go zlokalizować. Nie są aż tak wysokie, a jeżeli po deszczu pochylają głowy to robię im patyczkowe podpórki

Ogródkowe perypetie:) 12:42, 26 sty 2018

Do góry
lubię sikorki

Ogródkowe perypetie:) 12:40, 26 sty 2018

Do góry

a to przykład "gorejącego krzewu" a raczej kiepskiej ekspozycji światła
Ogródkowe perypetie:) 12:37, 26 sty 2018

Do góry

Ogród w cieniu brzozy 12:37, 26 sty 2018

Do góry
Gabriela napisał(a)
Myślałam, że zobaczę kwiaty tegoroczne kaliny, a tu tyle stron i tyle pięknych, letnich zdjęć z rabat. Tęsknota wzbudzona za takim rajem na ziemi, pełnym kolorów i zapachów, boskie dziewanny, nigdy nie miałam.

A czy je spotykałaś w zwiedzanych ogrodach?
I już się poprawiam, jak pisałam o niej to przypomniałam sobie, że już Filomenie wspomniałam, a nie pokazałam dotąd. Zdjęcia są z końca listopada, wyglądała tak do połowy stycznia, ostatni mrozik i śnieg spowodował zwinięcie kwiatów, jak będzie cieplej może będzie kontynuować. Zapachu jest niewiele, słonecznych dni mało.

Ogródkowe perypetie:) 12:35, 26 sty 2018

Do góry

Ogródkowe perypetie:) 12:30, 26 sty 2018

Do góry
Jak jeszcze była zima.. przynajmniej można powspominać

Ogródkowe perypetie:) 12:28, 26 sty 2018

Do góry

Ogródkowe perypetie:) 12:27, 26 sty 2018

Do góry
Powoli trzeba zdejmować ozdoby świąteczne. Akurat przed 2 lutym się wyrobię
U mnie było pudrowo..

Ogrodowy spektakl trwa ... 12:26, 26 sty 2018

Do góry
Zmykam, zmykam.

Pokrzepiłam dzięki Wam ducha a teraz muszę zająć się moim ciałem.
Mus być sprawnym bo zaraz luty i coraz mniej tych rozlicznych prac relaksujących.

Dokonałam pierwszych zakupów
zamówiłam dalie i kanny
mam nadzieję dostać tez dalie - obiecane ! będzie więc daliowo - ale się cieszę i te dalie mam pod oczami jak mi źle albo ot tak

zamówiłam też trochę nasion i już przyszły
w moich zrobiłam mały przegląd ale jak chowałam przed przyjazdem wnuków wyleciało mi pudło z ręki jak wkładałam do schowka i ....tak leży - nie muszę pisać jaka wściekła jestem - nie wszystkie torebki były zamkniete

a jeszcze mam ochotę zamówić lilie - ale wciąż nie wiem jakie

no i zamówiłam eucomisy z ciemnymi liśćmi takie co mi się od dawna marzyły - i tak się cieszę

mam też w planie nabycie epimedium no i przy okazji pewnie jakaś paproć

o różach na razie nie myślę a o hortensjach tym bardziej, niech te róże co mam wreszcie pokażą co potrafią

rany ile tego a jeszcze kupiłam różne perlity i takie podobne jeszcze ziemia i sieję
zacznę jednak od wsadzenia cebul na zielone i pietruszki i wysieję nasiona na zielone listki a jeszcze szczypiorek w doniczce muszę nabyć

domowy chlebek z masełkiem i te zieleninki - i jakoś ten styczeń przeleciał

tymczasem

za równy miesiąc będzie tak a potem tylko chwila i braaaaaaatki
trzeba więc się spieszyć z ogarnięcim myślami ogrodu

Ogródkowe perypetie:) 12:24, 26 sty 2018

Do góry
Sprawdziłam co w ogrodzie bo śniegu już nie ma i proszę, ciemierniki chyba będą

Moje małe królestwo 12:17, 26 sty 2018

Do góry
olga80 napisał(a)
U mnie mrozi wieje śniegu brak a szkoda bo i roślinkom było by miło w kołderce a i młody by poszalał na sankach.W ogrodzie nic ciekawego się nie dzieje,w wolnych chwilach przeglądam zdjęcia z lata i tęsknie już bardzo za kolorami

Witaj Teresko Jakie piękne kolory masz w swoim pięknym ogrodzie Bardzo podobają mi się zestawienia kolorystyczne... Lubię mocne barwy. Pozdrawiam ciepło
Z Pszenicznej ... 12:12, 26 sty 2018

Do góry

Witaj Agatko Lepiej już się czujesz?
Pięknie masz w ogródku.....Ale w tych pergolach i i kratkach po prostu się zakochałam....A kwiaty przy nich - bajka Gratuluję pomysłu i pozdrawiam
Ogród w cieniu brzozy 12:07, 26 sty 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Biała dziewanna bardzo ładna Może się wysiały same

Na to liczę, nie będę wysiewać, tylko w czerwcu szukać na rabatach.
W tym sezonie, będzie mi ich brakować, ale ta poniższa będzie, ta jest kupiona, bylinowa Southern Charm, zaczęła w czerwcu.

Lipiec, sierpień, przekwitała, pojawiały się też nowe pędy.
Z ogródka na wsi 12:04, 26 sty 2018

Do góry
Patrzcie co udało mi się wychwycić na starociach dzisiaj. Za 15zł obok takiego dużego kota nie mogłem przejść obojętnie Bedzie ładnie wyglądał na murku przy wejściowych schodach/tarasie do domu babci. Szkoda tylko ze nie wziąłem więcej kasy bo były takie dwa i jeszcze widziałem białą ceramiczna doniczke z wzorkami u góry. Ładnie by wyglądały te dwa kotki po dwóch stronach doniczki w której rosłyby kremowe surfinie. Ale może jeszcze kiedyś uda mi się takie kupić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies