Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:05, 30 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Pisząc o 40 cm murku wpisanym w obwodke bukszpanow pisałam przecież w ławeczce.no dobra nie użyłam tego słowa
Ale ja widzę ją tam gdzie bukszpan już zakręca czyli pod ambrowcem.
Wtedy też ten zakręcony bukszpan miałby uzasadnienie. No u siedzenie pod ambrowcem miałoby sens i nie było symetrycznie do ścianki wodnej

Dokładnie tak samo myślałam- zrobienie koła na łuku przed ambrowcem - wykończone ławeczką, po bokach półkole z zywopłotu bukszpanowego a w dalszej czesci trawy przed hortensjami

Świek nie pasuje ze wzgledu na odcień - niebieski, ale moze dodać do niego morning light (miskant) i kostrzewy Meire'a oraz białe zawilce?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 09:52, 30 paź 2016

Do góry
Co zostało + jesień. zapraszam

hortensje dębolistne 3 szt, po 25 zł/szt
miskant kleine Silberspinne do podziału, kępy 3 letnie, 25 zł/szt

Hostensje 3x Vanille Fraise, 3 letnie, 25 zł

Magda zawilce dla Ciebie: mam jeszcze 3 inne, wszystkie odcienie różu, 2x pełne i 1x zwykły najwyższy i pusty, bez fotek
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 23:32, 29 paź 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Lubię jesień. Taką lubię! I bardzo lubię moją chorą brzozę... Nie mogę się zmusić do jej wycięcia...

Marta pięknie u Ciebie, ale to wiesz. Ale ten miskant z białymi piuropuszami to cudo. Wspaniały. Masz niesamowite wyczucie koloru. Podziwiam i zazdroszczę.
Twój ogród jest moją największą inspiracją. Chciałabym kiedyś stworzyć choć namiastkę tego co jest u Ciebie. Urzekł mnie od kiedy zobaczyłam go po zmianach i wciąż urzeka. Piękny-moje marzenie.
Anulajda w raju 15:46, 29 paź 2016

Do góry
Miskant Morning Light
Anulajda w raju 15:27, 29 paź 2016

Do góry
Wyjątkowo szybko w tym roku Kleine Fontane przybrał barwy jesienne

jak również miskant Rotsilber
tu za sosną czarną na pniu
Z Pszenicznej ... 18:01, 28 paź 2016

Do góry
ZieloneWrota napisał(a)
Jesień na twojej bylinówce mieni się kolorami, miskant w pojedynkę ładnie się prezentuje, raj na ziemi masz u siebie, pozdrawiam

Aga raj na ziemi normalnie skrzydeł dodajesz hahaha
Dziś zamieć liściowa za oknem, normalnie kąpać się można w nich... będzie co robić w weekend
Z Pszenicznej ... 17:53, 28 paź 2016

Do góry
Jesień na twojej bylinówce mieni się kolorami, miskant w pojedynkę ładnie się prezentuje, raj na ziemi masz u siebie, pozdrawiam
Moje ukochane miejsce na ziemi 20:18, 27 paź 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
Cudowny jesienny klimat wkrada sie do twojego ogrodu. Super wygląda trawnik zasnuty przebarwionymi liśćmi, choć pracy z nimi dużo. I wspaniałe dekoracje.

Powiedz mi proszę co to za miskant na ostatnich zdjęciach? Jego kłosy aż świecą.
I co to za krzew tak pięknie przebarwiony?

Witaj Aniu w moim świecie

Za wiele Ci nie pomogę. U nas rośliny często gęsto sprzedawane są bez karteczek, dlatego nie pomogę w identyfikacji miskantów. A ten krzew to berberys o zielonych drobniutkich listeczkach.

Pozdrawiam
Moje ukochane miejsce na ziemi 19:13, 27 paź 2016

Do góry
Cudowny jesienny klimat wkrada sie do twojego ogrodu. Super wygląda trawnik zasnuty przebarwionymi liśćmi, choć pracy z nimi dużo. I wspaniałe dekoracje.

Powiedz mi proszę co to za miskant na ostatnich zdjęciach? Jego kłosy aż świecą.
I co to za krzew tak pięknie przebarwiony?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:46, 26 paź 2016

Do góry
Rabata dług. 7 m. szer 3 m.

1.Hortensja
2.Modrzew
3.Miskant Gracillimus lub iglak kolumnowy
4.Berberys
5. Berberys
6.Róża różowa
7.Kostrzewa sina a w niej tulipany ziemnoróżowe
8.Trzmielina lub żółte jałowce płożące

9.Karłowe kuliste iglaki (malutkie kulki)

Ogród z widokiem na jezioro 18:28, 26 paź 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ale świetne fotki, szczególnie miskant mi się rzucił na ślipia! Co to za odmiana?

Melaphartus (pisownia może być błędna)
Ogród z widokiem na jezioro 18:01, 26 paź 2016

Do góry
Ale świetne fotki, szczególnie miskant mi się rzucił na ślipia! Co to za odmiana?
Ogród z widokiem na jezioro 18:01, 26 paź 2016

Do góry
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:11, 26 paź 2016

Do góry
Syla napisał(a)

Wszystkie śliczne ale to jest moje miejsce - naj!

Jak się nazywa ten rozchylony w kulę miskant?

Dziękuję za zdjęcia.
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 23:00, 25 paź 2016

Do góry
Dla Lindsay:
Miskant Adagio w przechowalniku. Nabiera masy, by stać się... kilkoma sadzonkami tej samej odmiany, bo po akcjach z Grackami wolę sama mnożyć odmiany, niż liczyć na to, że dokupię taką samą

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:23, 25 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Silberfeder to olbrzymi miskant, w trakcie kwitnienia ma u mnie niemal 3 M wysokosci, wiec na pewno będzie wystawał nad hortensjami raczej sie nie pokłada ale musisz przeznaczyc dla niego min 1 M szerokosc, bo to duzy miskant. Nie wolisz morning light lub Gracillimus? Uwielbiam Silberfeder i podobne do niego Grosse Fontaine, ale to olbrzymie miskanty, ktore dobrze wygladaja jako solitery. Wypija cała wodę okolicznym roślinom. Mam je posadzone własnie w mijescu gdzie kiedys gromadziła sie u mnie w ogrodzie woda.

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Tak zrobię. Posadzę je osobno.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:21, 25 paź 2016

Do góry
Nett napisał(a)
I jeszcze pytanko- wyczytałam, że masz u siebie miskanta Silberfeder. Chciałabym go dać za hortensjami Limelight, aby gdy hortensje już zciemnieją, świecił nad nimi srebrnymi piurpopuszami. Myślisz, ze to dobry pomysł? Czy on jest na tyle wysoki, że będzie wystawał zza hortensji i czy mocno się pokłada?

Silberfeder to olbrzymi miskant, w trakcie kwitnienia ma u mnie niemal 3 M wysokosci, wiec na pewno będzie wystawał nad hortensjami raczej sie nie pokłada ale musisz przeznaczyc dla niego min 1 M szerokosc, bo to duzy miskant. Nie wolisz morning light lub Gracillimus? Uwielbiam Silberfeder i podobne do niego Grosse Fontaine, ale to olbrzymie miskanty, ktore dobrze wygladaja jako solitery. Wypija cała wodę okolicznym roślinom. Mam je posadzone własnie w mijescu gdzie kiedys gromadziła sie u mnie w ogrodzie woda.
Ogród na glinie 12:45, 25 paź 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
Eee tam, nagrobkowe to tylko te duże pompony, takie małe to ogrodowe piękności.

Wiesz Małgosiu jak ja uwielbiam te twoje Grazielle? Cudne są. Moje nie wyszły po zimie, ale muszę zrobić drugie podejście do nich.

Wiesz co. Wygląda mi na to, że Graziella to jedyny miskant, który się tak ładnie przebarwia. Naprawdę wart jest zachodu, bo nie tylko latem zdobi. Jesienią zamiast stać się zeschniętą trawę, świeci na pomarańczowo, brązowo, zielono i żółto. Zdjęcia nie oddają w pełni jego barw.
Pszczelarnia 09:37, 25 paź 2016

Do góry
Czy ten mały miskant po lewej to może być Yaku Ima?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies