Nie ma głupich pytań
Drugie owocowanie to taki pic na wodę. Praktycznie owoców i tak nie ma. Jakieś maleństwa wyrastają.
Przerabiałam już to z malinami. Wyrastały jakieś suchary i wkurzały. Może gdybym pasła je nawozami to byłyby lepsze ale nie chcę bo dzieci to jedzą.
A ja czekam na moją, ma 11 pąków, ciut się różni, porównam później;
Chodziło mi o azalie japońskie, że są zimozielone, a pomiędzy tawuły Gold Carpet, takie złote ładne poduchy, taki maja pokrój, mozna berberys Admiration dać ale ja wybrałabym jednak laurowiśnie Etna;
Czeka cię zbiór fig mniam
Gratuluję! Ogród jest przepiękny i dobrze, że zdecydowałaś się pokazać go szerszemu gronu
Patrzyłam dzisiaj na moje malutkie tawuły szare i myślałam o Twoich
ciesze się, że pomogłam a kwiatów jak zbytnio nie lubisz to możesz jedynie dać jako taki delikatny akcent w śród traw
, jeżówki i rozchodniki były by do tego świetne
obejrzyj sobie ogród zimozielony ( ten który Danusia projektowała) tam powinnaś znaleźć coś dla siebie
jeszcze polece ci berberysy: admiration, orange rocket , golden torch i maria
berberysy szybko startuja więc o tej porze roku już zdobią rabatki
aaaa i jeszcze tawuły golden princess, golden carpet i magic carpet śliczne są i już od dawna maja listki
Także nie trzeba mieć samych iglaków jak się nie lubi kwiatków
AgataP - ja potrzebuję właśnie takich rad i krytycznych spojrzeń,bo to najbardziej konstruktywne..
na tej rabacie mam misz masz i trochę chcę go załagodzić ale tak naprawdę to nie chcę aż tak bardzo go ułożyć.. bo te drzewka są tam 5lat i podjęłam decyzję ,że ich nie usunę chcę je jakoś wpasować...pod nimi rośnie krzak tawuły i krzak jałowca płożącego (pośrodku trójkąta) i tego mogę się pozbyć bo jest jescze płożacy pod sosenką,którego chcę zostawić.
Agata to na pewno są aktualne zdjęcia?! Taakie wielkie paprocie i hosty już u Ciebie? No szok. Zazdraszczam żółtej magnolii jak nie wiem co. A wiesz jaka to odmiana tej hosty, bo paproć to mi wygląda na pióropusznika.
Violka to tawuły są migdałek ma większe kwiatki i delikatny pamiętaj trzeba go w miejscu zasłoniętym posadzić patrzę na niego co dziennie rano u kuzynki męża rośnie cały jest w kwiatach przepiękny
Irenko to fakt.Ale satysfakcja, ze samemu udało się ukorzenić ...
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
Pod winogronem posadziłam paprocie, mnóstwobardzo je lubię.
kokoryczkę o dwukolorowych liściach i hosty.
Wszystko po zimie ruszyło z kopyta.
Dosadziłam tu dwie tawuły wiosenne.