Brzozy same się sieją miedzygatunkowo i mieszańce mogą się różnić wielkością liści, nawet ich kształtem i nie wydaje mi się żebym pomyliła brzozę z innym drzewem, aczkolwiek jest opcja, jeśli to eM wykopywał siewki dla Ciebie jesienią i mogły już być bezlistne, mógł pomylić:
Zrobiłam foto poglądowe
1)od lewej brzoza brodawkowata
2)na górze siewka
3)na dole brzoza pożyteczna "Doorenbos"
4)po prawej liść z siewki, który nie jest brzozą
Gabrysiu to już wiesz co z tym fantem zrobić?
Zobaczyłam obrazki, dzięki za podlinkowanie, no takiego ogrodu to ja jeszcze nie mam, moje włości to naparstek...jeszcze w tych nasadzeniach hurtowych mi nie wychodzi, ale miło odbieram twoje słowa
Lubię kontrasty sezonowe wiosną i jesienią, ale byliny uwielbiam latem.
Nie wyobrażam sobie ogrodu bez drzew.
Pozytywem jest też to, że mieszkamy na górce i mamy dużo słońca dla rozwoju bylin i róż...a one słońce przecież uwielbiają... teraz w deszczu alejki trawnikowe zielenią się przepysznie
Brzozy same się sieją miedzygatunkowo i mieszańce mogą się różnić wielkością liści, nie wydaje mi się żebym pomyliła brzozę z innym drzewem, aczkolwiek jest opcja, jeśli to eM wykopywał siewki dla Ciebie jesienią i mogły już być bezlistne, mógł pomylić:
Zrobiłam foto poglądowe
1)od lewej brzoza brodawkowata
2)na górze siewka
3)na dole brzoza pożyteczna "Doorenbos"
4)po prawej liść z siewki, który nie jest brzozą
Gabrysiu to już wiesz co z tym fantem zrobić?
Muchomorki fajne tylko je znalazłam W tym roku to ogólnie pogoda do bani.Urlop miałam koniec czerwca początek lipca i pogoda super była.Od tego czasu mało co na działce robiłam bo jak wolne to pada i tak do dziś .Ech
Zostawiam słoneczne kwiaty
Dziękuję Jolu...klimacik zrobił się już kominkowy..ale zbieram u siebie prawdziwki
raz do jajeczniczki
drugim razem był przepyszny żurek z prawdziwkami
Przy okazji - mam do oddania 2 hosty nn - zielona z dość szerokim żółtym brzegiem, kwitnie na fioletowo. Ktoś chętny na przygarnięcie? Teraz albo na wiosnę. Na foto ta po prawej.