Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 13:13, 21 wrz 2017

Do góry

Ta koneweczka cuuuudo!

Ja wczoraj moje agapanty też w ilości 6 doniczek zgarnęłam pod dom i pod dach - tam mają cieplej a wody już mają już dość,

ja teraz je zasiliłam zgodnie z tym o czym mówiłyśmy że teraz agapanty zawiązują pączki

pod szczególnym nadzorem są dwa jeden z napisem Holandia a drugi Madera

nadal wypatruję poczty, do relacji z ogrodu się dopiszę

pozdrawiam
Ogród zapracowanej mamuśki 13:13, 21 wrz 2017

Do góry
Właśnie odebrałam paczkę z seslerią jesienną
Będzie rosła przed hortensjami VF i Nigrami.

Mirkowy ogród (początki) 13:11, 21 wrz 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Aniu zobacz jak fajnie wyglądają.Same się tu wysiały pod brzozą.Hehe jeszcze Cię na nie namówię

Ale sielski widoczek ...pięknie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:04, 21 wrz 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Dziękuję Jolu...klimacik zrobił się już kominkowy..ale zbieram u siebie prawdziwki

raz do jajeczniczki

drugim razem był przepyszny żurek z prawdziwkami

Agatka a grzybnię szczepiłaś czy sama przyszła?
Mirkowy ogród (początki) 13:03, 21 wrz 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Wczoraj była paskudna pogoda nic nie dało się na działce zrobić.Poszłam do lasku na grzybki i zero zbiorów nawet jednego nie znalazłam.Tylko masa muchomorów to kilka fotek zrobiłam zaczęło padać i pojechałam leniuchować w domku.

Jakie słodziaki, rodzinka w komplecie. Super zdjęcie

A rudbekie też mam od kilku lat, bardzo lubię, też mi się wysiewają, ale kolorków nie zmieniają. Wszystkie cały czas żółciutkie.
Ogród w budowie - nieustającej 13:02, 21 wrz 2017

Do góry
Zastanowiło mnie to co u mnie napisalaś?

Brzozy same się sieją miedzygatunkowo i mieszańce mogą się różnić wielkością liści, nawet ich kształtem i nie wydaje mi się żebym pomyliła brzozę z innym drzewem, aczkolwiek jest opcja, jeśli to eM wykopywał siewki dla Ciebie jesienią i mogły już być bezlistne, mógł pomylić:
Zrobiłam foto poglądowe

1)od lewej brzoza brodawkowata
2)na górze siewka
3)na dole brzoza pożyteczna "Doorenbos"
4)po prawej liść z siewki, który nie jest brzozą
Gabrysiu to już wiesz co z tym fantem zrobić?
Biało różowy ogród za płotem. 12:59, 21 wrz 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Zdjęcie miskantów i info dla polinki.
Miskanty ML rosną tutaj 3 sezon, donica jest wymurowana z granitu, ocieplona 5cm styrodurem. Tegoroczna zima z mrozem do -30 nic im nie zrobiła, w porównaniu do łagodnej ale mokrej zimy zeszłorocznej, gdzie środki traw wygniły. Wiosną z nadmiarem wilgoci nie ma problemu bo gleba jest przepuszczalna.
W tym roku niczym nie nawożone, podlewane co łaska od siostry (czyli nie za często) bo nawadniania brak, ale mimo wszystko widać różnice we wzroście bo ta najbliżej domu zazwyczaj dostaje mniej wody z nieba. Stanowisko... patelnia
W przyszłym roku będzie trzeba je podzielić...armagedon zapewniony.

Hamelny na skarpie sadzone dokładnie rok temu... przerosły moje oczekiwania, są ogromne, a były małymi sadzonkami.

Red Baron w pełnym słońcu, a wcale mocno się nie wybarwia, mój rosnący w półcieniu ma więcej koloru.

Variegatus rośnie bardzo nierówno, ale na słońcu jest przepiękny i sztywny, chociaż nie za wysoki.

Pięknie się rozrosły
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:53, 21 wrz 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Kobietko kochana lepszych dni życzę, z całego serducha.
Ogród cudowny... aż chce się pospacerować w ciszy... lub szumie traw...

Agatko a przedstawisz mi tą pięknotkę?

Zostawić

Dzięki za duże serducho...coraz częściej w tej zadumie "spaceruję"

Aniu sosna czarna Fastigiata
Mirkowy ogród (początki) 12:52, 21 wrz 2017

Do góry
Aniu zobacz jak fajnie wyglądają.Same się tu wysiały pod brzozą.Hehe jeszcze Cię na nie namówię

Droga do spełnienia 12:49, 21 wrz 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
rozchodników czar :

hosty ładnie się trzymają

Jakie ładniusie. Rzadko je pokazujesz.

Rozchodniki masz prześliczne

Powodzenia z żywopłotem (czyli przede wszystkim stop deszczowi!!!)
Mirkowy ogród (początki) 12:39, 21 wrz 2017

Do góry
Tak .Na poczatku miałam jedną malutką kepkę żółtą a teraz mam różne od żółtego po brąz.
Mnie się podoba taka zmienność kolorów.

Mirkowy ogród (początki) 12:32, 21 wrz 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Zostawiam słoneczne kwiaty
Mirko te rudbekie zmieniają ci kolor?
Mirkowy ogród (początki) 12:31, 21 wrz 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Elu Dziękuję za artykuł.Poczytam.

Zostawiam troszkę koloru bo za oknem szaro i deszczowo

Zajefajne te kolorki
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:31, 21 wrz 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)
Pomeandrowałam za zdjęciami trawiastymi ścieżkami po ogrodzie, jaka ta trawa soczysta, pięknie wykantowane łuki, pyszne rabaty, ogród dorastając robi się coraz bardziej "bressinghamowy", w części drugiej oczywiście, gdzie są różne iglaki i krzewy liściaste, podsadzone bylinami.
Zobacz obrazki https://www.google.es/search?q=bressingham+gardens&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjS2b74jbHWAhVB0hoKHfJrBYsQ_AUICygC&biw=1366&bih=638

Ile razy patrzę na drzewka na Modorze, to o Tobie myślę. Dostałam trzy - jedno to na pewno brzoza, a dwa pozostałe mają dużę okrągłe, lipowate liście. Jakie masz brzozy, bo odmiany są różne i czy to możliwe żeby te z dużymi liśćmi też były brzozami? Chyba będziesz musiała przyjechać...

Zobaczyłam obrazki, dzięki za podlinkowanie, no takiego ogrodu to ja jeszcze nie mam, moje włości to naparstek...jeszcze w tych nasadzeniach hurtowych mi nie wychodzi, ale miło odbieram twoje słowa
Lubię kontrasty sezonowe wiosną i jesienią, ale byliny uwielbiam latem.
Nie wyobrażam sobie ogrodu bez drzew.
Pozytywem jest też to, że mieszkamy na górce i mamy dużo słońca dla rozwoju bylin i róż...a one słońce przecież uwielbiają... teraz w deszczu alejki trawnikowe zielenią się przepysznie

Brzozy same się sieją miedzygatunkowo i mieszańce mogą się różnić wielkością liści, nie wydaje mi się żebym pomyliła brzozę z innym drzewem, aczkolwiek jest opcja, jeśli to eM wykopywał siewki dla Ciebie jesienią i mogły już być bezlistne, mógł pomylić:
Zrobiłam foto poglądowe

1)od lewej brzoza brodawkowata
2)na górze siewka
3)na dole brzoza pożyteczna "Doorenbos"
4)po prawej liść z siewki, który nie jest brzozą
Gabrysiu to już wiesz co z tym fantem zrobić?

Mirkowy ogród (początki) 12:28, 21 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Mirka odnośnie tych truskawek coś takiego znalazłam PoradnikOgrodniczy.pl

Choroby wirusowe truskawek

Żółtobrzeżność liści truskawki - intensywność i typowość objawów tej wirusowej choroby truskawek zależy od pory roku. Lepiej są one widoczne wiosną i jesienią. Opanowane rośliny wykazują skłonność do drobnienia, Mniejsze są blaszki liściowe i krótsze ogonki szczególnie młodych liści. Na brzegach liści występują chlorotyczne plamy o wyraźnie zarysowanych brzegach.

Marszczyca liści truskawki - objawy chorobowe marszczycy liści widać już na najmłodszych liściach. Są to chlorotyczne plamki - albo wzdłuż nerwacji liścia, albo na całej powierzchni blaszki. Przebarwiona tkanka ulega nekrozie, stąd zmiany w kształcie rosnących blaszek: marszczenie, nierównomierny wzrost, a nawet rozdwajanie się listków. Zainfekowane rośliny rosną słabiej i znacznie gorzej owocują.
Elu Dziękuję za artykuł.Poczytam.

Zostawiam troszkę koloru bo za oknem szaro i deszczowo

Mirkowy ogród (początki) 12:24, 21 wrz 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Fotki muchomorów jak z bajki. U nas nawet do lasu nie da się wyjść bo przerwy w opadach nie ma. Nie mówiąc już o jakichś pracach ogrodowych. Przez okno można tylko popatrzyć.
Muchomorki fajne tylko je znalazłam W tym roku to ogólnie pogoda do bani.Urlop miałam koniec czerwca początek lipca i pogoda super była.Od tego czasu mało co na działce robiłam bo jak wolne to pada i tak do dziś .Ech
Zostawiam słoneczne kwiaty
Ogród Cioci cz. 3 12:03, 21 wrz 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wczoraj było słonecznie chociaż niezbyt ciepło. Dzisiaj cały dzień pada okropnie i jest zimno, ponuro i depresyjnie. Oglądam wczorajsze fotki na poprawę nastroju i grzeję się przy kominku

Przyszłam sie ogrzać przy twoich fotkach Pieknie masz Gosiu U nas brzydka pogoda ciepelka chcę
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:57, 21 wrz 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Twój ogród jest taki tajemniczy wow tyle zakątków . Prawdziwy ogrod z klimatem

Dziękuję Jolu...klimacik zrobił się już kominkowy..ale zbieram u siebie prawdziwki

raz do jajeczniczki

drugim razem był przepyszny żurek z prawdziwkami
Sezon 2017 u Hanusi 11:50, 21 wrz 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Placek nie mój, ale Zbyszka i Krysi. Częstujcie się. Wystarczy dla wszystkich.

Zbyszko delikatną jesień zwiastuje, a ją i w kościach już czuję!
Ale za żadne skarby nie wyrzeknę się wyprawy do lasu.
Tam mimo zmęczenia, włącza się u mnie duch pierwotnego zbieracza!

Haniu piękna leśna fotka..nogi same się rwą do spaceru..a jakby jeszcze slonko było...och rozmarzyłam sie
Zawartość koszyczka też niczego sobie

Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:43, 21 wrz 2017

Do góry
Przy okazji - mam do oddania 2 hosty nn - zielona z dość szerokim żółtym brzegiem, kwitnie na fioletowo. Ktoś chętny na przygarnięcie? Teraz albo na wiosnę. Na foto ta po prawej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies