Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty we włosach

Kwiaty we włosach

gosika67 13:35, 10 lut 2018

Aurelia jest z Jysku, dobrze ,że powiedziałaś o obniżkach, wybiorę się po niedzieli,może coś fajnego wypatrzę.Nie jestem zła, fajnie ,że dostałaś taki świecznik.Ja też korzystam z Waszych inspiracji.Pozdrawiam.

Gobasiu tęskno do wiosny i do grzebania w ziemi, zapachu i wszystkiego co w ogrodzie. Pozdrawiam.
sierotka 13:39, 10 lut 2018

A ja Gosiu ostatnio szukałam ozdób do ogrodu z drutu fajne robią np ludzi ,ale znalazłam niewiele i drogie kicnę do Jyska
gosika67 13:55, 10 lut 2018

Halinko ta biała to liatra i te fioletowe to przetaczniki.
Mam też fioletową liatrę, co do roślinek to na pw, niech tylko się ociepli.

Owady uwielbiają liatrę

gosika67 14:03, 10 lut 2018

Agato zapraszam kiedy masz ochotę zaglądaj.

Daria wiem, wiem,że jesteś, też zaglądam do Ciebie.

Sierotka to razem będziemy buszować po sklepach, teraz po niedzieli wybieram się do staroci może coś tam wyhaczę.
gosika67 14:32, 10 lut 2018

Będę modernizować tę rabatę , chcę tam posadzić kilka róż, tam jest wszystko takie misz-masz,niektóre byliny zostaną

i jeszcze tę, bo jest stara rabata, ziemia wyjałowiona, rośliny do zmiany, może trawy i iglaki miniatury aby ją ożywić,przy ścianie jest wiciokrzew, z którym różnie bywa.Jest tam clematis biały, który w ogóle nie kwitł, wszystko do wymiany.Zostawę sasanki i orliki. Bluszcz na płocie nie mój-sąsiada.

mirkaka 20:45, 10 lut 2018

gosika67 napisał(a)

A teraz krokusiki jakie duże? Pod śniegiem czy jest odwilż?
SlonecznyOgrod 11:49, 11 lut 2018

Gosia , jestem z powrotem

Ale zaskoczyłaś mnie tymi zdjęciami kolorowymi, chyba wszystkich prędzej nie pokazałaś, bo niektóre pierwszy raz widzę, tak mi się wydaje.

Od razu napiszę, że pięknie i kolorowo. Jeżówki takie zwiewne,inne ale bardzo fajne.
Rabaty szykujesz do odnowy, to super bo lubię popatrzeć na zmiany.

Mam do Ciebie pytanie , bo Ty masz doświadczenie w tej materii a mianowicie, jak pozyskujesz nowe rośliny perukowców czy pęcherznic? One się gdzies w pobliżu wysiewają, czy z odrostów korzeniowych?
Czy żółty perukowiec tak samo może się wysiać ( bo on podobno delikatniejszy)?
gosika67 12:06, 11 lut 2018

Cześć Mirko te fotki to z wtedy gdy była odwilż, powychodziły irysy, krokusy, chociaż dziś u nas -2 i jest tak:

yolka 12:09, 11 lut 2018

Ślicznie dziś masz
gosika67 12:10, 11 lut 2018

Daria jeśli chodzi o perukowca zielonego to kupiłam krzew ale nie widzę aby się wysiewał,brązowy wysiewa się na potęgę i pęcherznice też i zielona i brązowa,wiosną jak chcesz, to dam Ci sadzonki.U Ciebie też będą zmiany, pamiętaj dla mnie o rozchodniku.Ja z tych zmienianych rabat też będę miała nadwyżki.