No i ta druga część bardziej falista. Miałam problem jak tu tą rabatę zrobić i stwierdziłam że podzielę ją jeszcze jedną rabatą po środku by oddzielić fale.
Tylko muszę chyba powiększyć ten drugi owal trawnika bo taki mały wyszedł mi.
Koniecznie na płasko muszę zrobić ale przy altanie wsadziłabym te hortki Vanilki.
Jak pomyślę ile jest tego przesadzania to mnie skręca. Zimno na dworze. Nie lubię takiej pluchy ale dla przesadzania to w sam raz. Lekko łopata wchodzi.
Nie mogę znaleźć dobrego miejsca dla 3 hortek Vanilek. Myślę przy altanie ale to by znaczyło że muszę zacząć tworzyć rabaty przy tej ścieżce od tarasu do altany.
No więc kolejne zarysy porobiłam.
Słabo widać. Muszę zrobić plan na płasko. No ale lenistwo u mnie na maksa. Choć jak się wezmę to pewnie ogarnę to szybko.
Więc tak
- na części z drzewkami owocowymi owalna część z trawnikiem a wkoło rabaty
Ale fajna produkcja sedum.Moje po trzech tygodniach miały już zaczątki korzonków.Robiłam tak samo jak ty.Rzadko u Ciebie coś piszę ale jestem na bieżąco Znów leje a wczoraj lato mieliśmy .Pozdrawiam
Kasiu litości. Szmaragdy najbardziej mi pasują na żywopłot. Te co są nie są ładniejsze bo są żółte i beee. Chcę jednolity żywopłot A nie tak jak teraz natrzepane wszystkiego po trochu. Zobacz
Aniu fajne te dobrocie i widać że nawet dość duże Dobrze mieć takie koleżanki No i super spotkanie miałyście
Teraz też czekam na zdj roślinek już posadzonych
U mnie wczoraj na wieczór trochę tylko mżyło.
Dziś też lekko.Znośnie i wrzesień , jesień jak na razie jest u mnie ok, ładna.
Współczuję tych opadów.Wolę moją suszę.
Jeżówki lubię.
Róże też, tylko,żeby mniej chorowały, krzaczki bardziej bujne budowały, to i kwitnienia byłyby piękniejsze.
coś ten rok mi mizerny dla nich był.Albo ziemię mam za sałbą dla nich.
A hortki,uum uwielbiam je
Ale u ciebie różano, pięknie
Kochane różyczki, jak one cieszą.Tylko,żeby bujniejsze jeszcze były i mniej chorowały, to by było miodzio z nimi
Co to za róża, śliczna. bardzo mi się podoba