Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć

Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć

MARIA 18:35, 07 lut 2018

siedzę u Ciebie po cichu i podglądam co wymyślicie ( oczywiście w celu sklonowania u siebie)
ale jak narysowałaś tą pierwszą rabatę to musiałam się odezwać , ponieważ ja mam duży problem aby tak zaprojektować linię ,żeby być z niej zadowoloną , a tu patrzę idealna linia i pasuje do całości , którą już wcześniej widziałam u Ciebie,

na roślinach za wiele się nie znam , chociaż mam już swoje typy roslin , które są u mnie pewniakami i robią ładne kolorystyczne plamy a przy tym są zdrowe i mało wymagające,
wiąz też mi się podoba ,
ambrowca nie znam
Izabela36 19:04, 07 lut 2018

Mario czemu własnego watku nie założysz?Zawsze mozna czegos sie dowiedziec, coś podpowiedziec.
MARIA 20:15, 07 lut 2018

bo mam naturę szpiega
lubię podglądać
Izabela36 20:28, 07 lut 2018

O proszę hahaha zamiast ogrodowiska bedzie szpiegowisko
Mi to nie przeszkadza, podgladaj, szepnij swoje zdanie - bedzie mi miło.
Izabela36 10:09, 08 lut 2018

Ja jak zwykle od rana siedze i tworze.
Zrobiłam plan z zywopłotem z cisów oraz samym białobokiem. Niestety w programie dla inwalidów
Teraz musze kolejno dodawać. Wszystko inne oprócz swierka robi OUT z tej rabaty.
Acha i ph mam zmierzyc - wczoraj nie zdązyłam.
Gdzie byscie umiescili kulkowisko o którym marze?Gdzie klon palmowy - bo teraz rośnie po lewej stronie świerka ( nie po tej co skała ) ale dojrzewam do decyzji , ze moge go przeniose gdzies w inne miejsce. Chociaz mu tu dobrze, ale jak zaburzyc wizualnie rabate - to I'm sorry.

Basilikum 10:51, 08 lut 2018

Iza ale lecisz z planami juz sobie wyobrazam jak bedzie pieknie
Sledze watek ale sie nie odzywam, bo ja w planowaniu cienias jestem
pozdrawiam
Izabela36 12:41, 08 lut 2018

Basilikum - dzieki za za miłe słowa
Ja to sie zakochałam w twoich pomidorach Czy stosowałas może patent pomidory na ukosnej kratce - mam zamiar w tym roku tak spróbować .

Ja scieram się z ta moją rabata jak narazie. Każdy ma jakis pomysł, tylko trzeba go doszlifować. Jak diament I wówczas będzie pięknie.
Odzywajcie sie - tu sami swoi.
Izabela36 13:16, 08 lut 2018

A tu już z kulkowiskiem. Zastanawiam sie czy klon palmowy zostawic w jego miejscu, czy dac cos innego, bo w tym ułomnym programie klon jest mega brzydki i mi tu nie pasi.
Cos by sie przydało miedzy kulkami.
Cos by sie przydało z tyłu w rogu rabaty.
Nie ma nic kwitnacego...chociaz hortensje za kamieniem łukiem planowałam.

Basilikum 15:45, 08 lut 2018

na siatce nigdy nie probowalam.
Izabela36 17:26, 08 lut 2018

No i cóż...po analizie gleby na rabacie frontowej wyszło mi ph 7-8 a na trawniku 6-7. I co mi powiedza nasze mądre głowy?