Byłam u Ciebie, świetnie wygląda ten buczek a łąką miodzio
Nie lubię zbyt dużo kolorów i nie chcę festyniarskich rabat ale czy w tej kolorostyce nie bedzie zbyt monotonnie ? Nigry jakby nie było urosna spore wiec tego bordo będzie juz i tak wiele. Ale w każdym razie wielkie dzięki za pomysł.Każda propozycja na wage złota.zdjęcia nie usuwaj bo mi się podoba i może na innej rabacie go wykorzystam
Poprawiłam drugi link,bo się nie otwierał,ale w cytowanym już się nie da.
A w tą lukę to może takiego buczka na pniu-kupisz odpowiedniej wielkości to ci już nie urośnie .a kształt możesz korygować.Liście gubi bardzo późno i pięknie się przebarwia-możesz u mnie zobaczyć na 11 stronie.Całe lato będzie ci pasował do Nigry a potem się wyróżni.
Wkleję ci jego zdj.z maja potem jak chcesz usunę.
Cześć dzięki bardzo za odwiedziny i propozycję. Na temat sadzca musze poczytać o powiem szczerze nic o nim nie wiem natomiast pomysł z różami podoba mi się. Mogłabym je posadzić tam gdzie rośnie teraz lawenda z werbena i byłoby pięknie.
to mam kolejny fragment zagospodarowany ( gatunek róży później ustalę ) a co w lukę ze znakiem zapytania?
haaa haaa super macie śnieg !!! cieszę się z wami i z wnukami Hanusia babcia w dechę jest może popatrzeć z boku a wnuki niech szaleją
też czekam na wiosnę z ranników mrożonki póki co
Jak się czujecie? Ja mimo mrozu świetnie się mam!
Słonko zagląda w szybki, dzień jasny ze śniegiem, żarówki zgaszone i odsunęłam w kącik zasłony. Parapet mam z zielenią, i czekam na wiosnę!
Te są cięte co dwa lata, ograniczone wszerz, a górą tylko równane
A te za stożkiem mają mniej niż metr i są formowane co roku, równo, górą i w pionie, bo utrzymuję je żeby nie wrosły w rośliny z przodu. Ale tam mają cień, są pod tulipanowcem
Właściwie to czekam na przesyłkę, sama klasyka:
kosmos 'Purity', aminki, lwia paszcza, dalie 'Bishop's Children do siania, jakiś szarłat, maki, chabry, łubin 'Blue Javelin', czarnuszkę i nasturcję.
jeżeli się zdecyduje to chcialabym to zrobić do końca marca.
Już zebrałam informację że jak najbardziej mogę przesadzić z powodzeniem metrowe rośliny siedzące w ziemi od 3 lat. Bardzo bałam się że zrobię rewolucję a potem będę płakać że mi calkiem fajny już żywopłot zacznie schnąć.
Teraz muszę przeanalizować czy dobrze będą wyglądać serby na całej wschodniej stronie.
1. czy nie za dużo słońca zabiorę rabatom? bo tak naprawdę zostanie im tylko słońce popołudniowe. tym blizej domu jeszcze południowe.
2. czy w przesmyku 4m serby to dobry pomysł?
3. czy takie żywopłoty w L będą dobrze wyglądac? czy z czasem nie będę na to zwracać uwagi?