Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Lecę w kulki... 22:53, 19 wrz 2013

Do góry
Pupa aniołka aż prosi się o klapsa
Ogród do kwadratu 22:50, 19 wrz 2013

Do góry
Królowo gracków i szałwi macham
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:46, 19 wrz 2013

Do góry
I ja daję radę mimo, źe nieczasowa jestem
Co z tym ogródeczkiem począć 22:07, 19 wrz 2013

Do góry
Tess napisał(a)
A ja znalazłam Madżenkową rabatkę z trzmielinami.
prze trzmielinami ma kiścienie Zeblid, no i jakieś carexy, ale ciekawe jest to, co ma pomiędzy (no, ciut przed).
Zawilce takie jak moje. A tak naprawdę to ja mam takie, jak Madżenka

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2583-wizytowka-kiedys-bedzie-tumadzenie-ogrodnika

Marzenkowe trzmielinki też śliczne ale ja chyba bardziej ku lawendzie się skłaniam
Co z tym ogródeczkiem począć 21:30, 19 wrz 2013

Do góry
A ja znalazłam Madżenkową rabatkę z trzmielinami.
prze trzmielinami ma kiścienie Zeblid, no i jakieś carexy, ale ciekawe jest to, co ma pomiędzy (no, ciut przed).
Zawilce takie jak moje. A tak naprawdę to ja mam takie, jak Madżenka

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2583-wizytowka-kiedys-bedzie-tumadzenie-ogrodnika
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:55, 19 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Sphaerocephalon mam na rabacie różanej wśród lawendy, jest ich tam chyba z 60szt

Ja też posadziłam w lawendzie i odnosz wrażenie, że odebrałam m urodę...bo zniknęly w lawendzie. Wolałabym je w jakiejś trawie....
W tym roku jeszcze nie kupiłam, trzeba to zmienić
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:45, 19 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

bardzo dobrze pamiętasz częściowo jest żwirowa, krokusy rosną w runiance, po przekwitnięciu liściw w runiance po jakimś czasie gina i nie sraszą
kwiecień

maj

To jest rewlacyjny pomysł. W momencie gdy runianka po zimie jest wymęczona będą cieszyć krokusy, gdy krokusy zbrzydną odbije runianka Ja mam tę niską runiankę więc bedą w niej fioletowe krokusy w środku rabaty w skarpetę bukszpanową wsadzę szafirki. Przez cała wiosnę przedogródek będzie niebieski

Dzieki za inspiracje
Kondziowy Ogród :) 19:41, 19 wrz 2013

Do góry
Kondzio jesień będzie przepiekna, obiecuję, w październiku będziemy jeszcze szaleć w ogrodach
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:38, 19 wrz 2013

Do góry
Macham do Izy i Adamo
W Gąszczu u Tess 19:35, 19 wrz 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Kurcze...to ja tez jakaś ciemna masa...a mi sie wydawało, że zawilce są mniejsze...znaczy sie niższe...i tylko gdzie ja je wcisne?? Bo bym je chciała mieć...

Madzia to zawilce japońskie - jesienne kwiaty a ty zapewne myślisz o wiosennych - nemonach

Tesiu cudnie!!
Makowo na Kociewiu 19:32, 19 wrz 2013

Do góry
Macham do malego pacjenta
Ukorzenaisz jak moja mama jakikolwiek badylek bukszpana przez nią w ziemię rośnie
Ogród niby nowoczesny ale... 19:28, 19 wrz 2013

Do góry
Madzia masz czadowe trawki, rosną jak na drożdżach. Teraz ja będę zgapiać twoje trawki.
Kompozycje w donicach boskie!!!!
Wersja mini mini 19:20, 19 wrz 2013

Do góry
stychaz napisał(a)
Nie mam pojęcia. Trzeba by zadzwonić http://www.szkolka-grochowscy.pl/oferta3.html. Ja na razie niestety na zakupy ogrodowe się nie piszę, bo nie bedę miałą niestety kiedy już tego posadzić i przeorganizować Wiosną jak najbardziej.

Justynko w przyszłą niedzielę w Wojsławicach ma być festiwal traw. P. rochowscy na pewno będą się wystawiac. Jęsli się nei wybierasz napisz ile potrzebujesz bo istnieje bardzo duże lrawdopodobieństwo, ze pojadę aby popatrzeć na trawiaste inspiracje. Jeśli chcesz to Ci kupie. Napisz wszystko na prive.
Buziam i czekam na kolejne piekne zdjęcia.
Dzieki za info nt bronze form, znów będę przesadzać skoro mówisz , że piekna
Wersja mini mini 19:18, 19 wrz 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Justyś - witam . Pytałaś o szałwię - czy szybko z ziemi wychodzi... wg mnie dość szybko - jak tylko słoneczko trochę pogrzeje to listki sie pojawiają. Ona kitnie z końcem maja, w połowie czerwca - więc musi szybko podukować pędy kwiatowe. Ale to wszystko zależy jaka zima jest długa. I nawet miałam Ci pisać, że ją koniecznie trzeba czymś podsadzić, bo czasem listki na łodygach przysychają i brązowiają i wygląda to feee. Ja muszę też moje czymś podmaskować - ta trawka z propozycji Magdy wspaniale wygląda
Karmnik mam - jest piękny!!! i nawet chciałam go użyć w ogródku pienińskim w szparach między płytami - ale nie wiem ile wytrzyma bez podlewania.... A czy on by się nadawał między kamienie- otoczaki w schodach do mojego pienińskiego? Jak sądzicie?

Edytka:
Justyś pokazałam u siebie zdjęcia z datami - możesz kuknąć na szałwie

Karmnik jest piekny ale zarasta chwastami jak chole..a
Pszczelarnia 19:13, 19 wrz 2013

Do góry
Ewuś jak miło, że się pojawilaś, jak zwykle klimatyczne zdjęcia Twojego ogrodu wywołują u mnie dziwne nostalgiczne wspomnienia. Czego? Nie wiem? Przecież ja miejskie dziecko jestem, może to tęsknota za naturą?

Ps trawniczek piekny!
A jak różank i rabata angielska? Graby troszkę podrosły?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:09, 19 wrz 2013

Do góry
I proszę mnie kotami nie straszyć Zimę lubię ale śnieżną Jak ktoś kto się urodził w Boże Narodzenie mógłby nie lubić zimy?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:08, 19 wrz 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Niesamowite zestawienie: na drugim planie mocne bryły żurawek i bergenii oraz trzmielin a z przodu lekkość traw. Na bergenię się zapisuję, jeśli nie uda się jej kupić już i teraz.

Edit: co to jest to bordowe (kwiat) przed ostnicą?

Ewo bergenia bedzie czekać na Ciebie wiosną Zaparaszam już dzisiaj.
To birdowe rzed ostnicą to lobelia speciosa. Jestem ciekawa czy przezimuje.

Ewo to co prawdopodobnie bierzesz za trzmielinę to bukszpan variegata

Liczę że za bergenią pod brzozą w ten weekend pojawią się trzy kule bukszpanowe. ...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:05, 19 wrz 2013

Do góry
Wiatm kochani
Jestem wyjazdowa zatem zdjęć nie będzie chwilowo. Mam nadzieję podziałaś w sobote w ogrodzie, może uda mi się kule bukszpnaow epod brzozy wetknąć?

Miło, że w czasie nieobecności ma kto na pytania odpowiedzieć
Czy cebulowe rosną w cieniu???
Nigdy w cieniu nie sadziłam, zawsze na rabacie chociaż przez kilka godzin było słońce, wystarczy że bedzie wschodnie . W takie ciemniejsze miejsca z lubieżną radością sadziłam białe tulipany, tóre na tle ciemnej zieleni w zacienionych miejscach niemal świecą. Sadzilam w najciemniejszych miejscach cebulice i świetnie sobie radziły.
Teraz nie mam takiej rabaty, niemal cały ogród w słońcu... I rzeczywiście na ciepłych słonecznych rabatach wszystko szybciej kwitnie.
Kubusiowo II 10:55, 18 wrz 2013

Do góry
Ewelina hahahhaha no troche Ci grzybów "wyniosłam" Najlepsze to, że ja nie mam do Ciebie telefonu! Bo Paweł już mi gadał dzwoń do Hondy i powiedz, że na kawę przyjeżdżamy

Ewa no ja tego nie ogarniam.....

Bożenko cos w tych sprawach drgnęło bo Pani są przemiłe dla nas ostatnio...

Aniu może uda nam sie być na 27 ale nie wiem.... cebule musze posadzić

Madżenka no z tymi wiśniami to wpadka

Postawić trawkę nad i... 06:47, 18 wrz 2013

Do góry
Aguś krewetki teraz coraz głebiej się zakopują .... Nawet na 80 cm w głąb..... Potfffory jedne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies