Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Pszczelarnia 17:23, 19 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)

Niesamowite zestawienie: na drugim planie mocne bryły żurawek i bergenii oraz trzmielin a z przodu lekkość traw. Na bergenię się zapisuję, jeśli nie uda się jej kupić już i teraz.

Edit: co to jest to bordowe (kwiat) przed ostnicą?
gierczusia 17:31, 19 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Jakze miło czytać, że dobrze czujecie się w klubokawiarni. Kofam Was i kofam Danusię, źe stworzyła to forum
A dla czarownic mohito

I nie piszmy już o tej wiośnie bo jeszcze sezon trwa, kupujmy cebulki , przesadzanie w pełni, sypmy nawozy, jesienne (okazało się że w garazu ma dwa. Wielkie worki anwozów jesienych sprzed roku.... Saletrę potasową, dolomit.... ) wot. Zapasów mam. Gdy przestanie padać muszę pryskać na lrzędziora bo mi zżera bukszpany!!!

No i czas wygrabiać liście, wycinać zżólknięte liście....

W klubokawiarni bosssko ...

Dzięki za info w kwestii " co teraz mam robić " .. Nawozy jesienne ... Aaa... Trza przeszukać szafeczki

Aaa... A pokaż Madzenko jak wygląda ten pzrędziorek na Twoich buksikach, tak instruktażowo .. Plizzz...

Buziam
Madzenka 19:05, 19 wrz 2013

Wiatm kochani
Jestem wyjazdowa zatem zdjęć nie będzie chwilowo. Mam nadzieję podziałaś w sobote w ogrodzie, może uda mi się kule bukszpnaow epod brzozy wetknąć?

Miło, że w czasie nieobecności ma kto na pytania odpowiedzieć
Czy cebulowe rosną w cieniu???
Nigdy w cieniu nie sadziłam, zawsze na rabacie chociaż przez kilka godzin było słońce, wystarczy że bedzie wschodnie . W takie ciemniejsze miejsca z lubieżną radością sadziłam białe tulipany, tóre na tle ciemnej zieleni w zacienionych miejscach niemal świecą. Sadzilam w najciemniejszych miejscach cebulice i świetnie sobie radziły.
Teraz nie mam takiej rabaty, niemal cały ogród w słońcu... I rzeczywiście na ciepłych słonecznych rabatach wszystko szybciej kwitnie.
Madzenka 19:08, 19 wrz 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Niesamowite zestawienie: na drugim planie mocne bryły żurawek i bergenii oraz trzmielin a z przodu lekkość traw. Na bergenię się zapisuję, jeśli nie uda się jej kupić już i teraz.

Edit: co to jest to bordowe (kwiat) przed ostnicą?

Ewo bergenia bedzie czekać na Ciebie wiosną Zaparaszam już dzisiaj.
To birdowe rzed ostnicą to lobelia speciosa. Jestem ciekawa czy przezimuje.

Ewo to co prawdopodobnie bierzesz za trzmielinę to bukszpan variegata

Liczę że za bergenią pod brzozą w ten weekend pojawią się trzy kule bukszpanowe. ...
Madzenka 19:09, 19 wrz 2013

I proszę mnie kotami nie straszyć Zimę lubię ale śnieżną Jak ktoś kto się urodził w Boże Narodzenie mógłby nie lubić zimy?
Kasiek 20:03, 19 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
I proszę mnie kotami nie straszyć Zimę lubię ale śnieżną Jak ktoś kto się urodził w Boże Narodzenie mógłby nie lubić zimy?

To juz wiem kiedy nasza Marzenka ma urodzinki lalala
18 chcialam dodac
Mala_Mi 20:07, 19 wrz 2013

lobelia speciosa - u mnie zimuje.. bez okrycia.. lubi mokro, wiec zimą nie gnije..
cebulowe - radzą sobie i w cieniu..... może nie kompletnym, ale zadowalają sie małą ilością słonka.. ma to tę zaletę, że dłużej kwitną
Edit - ja też zimowa... ale wolę lato
yolka 20:18, 19 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
A jak ktoś się urodził w Wielkanoc (patrz 2 kwietnia 1961 r.) mógłby nie lubić jajeczek
yolka 20:19, 19 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
A jak ktoś się urodził w Wielkanoc (patrz 2 kwietnia 1961 r.) mógłby nie lubić jajeczek i co wtedy???????
ana_art 20:22, 19 wrz 2013

a ja się urodziłam latem, a kocham wiosnę