Dziś był słoneczny dzień - podobno jedyny taki w tym tygodniu więc w ogrodzie od razu wszystko ruszyło zawilce, róże, zimowity....ogród tak jak my tęskni za słońcem....
Fotki popołudniowe...jesienne....ale chociaż bez deszczu....
Ula jakie piękne cynie masz Jak kolorowo, nigd nie pokazywałas tej rabaty Fajnie Ci trawy urosły i dobrze się komponują z hortkami Rozchodniki też masz piękne, w grupie dobrze sie prezentują A ja już wczoraj cebule sadzoliam, wykorzystałam słoneczko, jeszcze mi troche zostało a potem to róznie może byc i z pogodą i z czasem U nas znowu leje( Pozdrawiam
Dziękuje za obszerny opis, jedna choine juz solo posadziłam jest na poprzedniej stronie na zdjeciu Elu na tym zdjęciu ta z prawego boku to magical candle, mam jeszcze inne i też mają takie kwiaty.
Wczoraj wykorzystałam słoneczko i cięzko pracowałam w ogrodzie, powiekszałam rabate pod domem by dosadzić tam cebule i przygotowałam jedną nową i póki co też cebule tam posadziłam a zimą pomyśle jak ją wiosną zagospodaruje. Bardziej mnie olśni jak wytniemy jeszcze tą olbrzymią tawułe, której już nie daje rady przycinać a po drabinach się wspinać to już nie dla mnie/ jedna kontuzja mi wystarczy/ Planuje wycinke w pazdzierniku ale to juz mój M i jabłoń z tyłu domu. Zakwitła jeszcze biała jarzmianka, pelargonie jeszcze pięknie kwitną. Ale winobluszcz już czerwienieje.