Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

marba 20:17, 31 gru 2017

Gosialuk napisał(a)
Takie dzikie zakątki mają swój urok. I dobrze, że niektórzy chcą zostawić je w takim stanie. Pozdrawiam i spełnienia marzeń w Nowym Roku życzę.

Dziękuję, Gosiu i wzajemnie
AnnaMS 23:50, 01 sty 2018

Bajecznie ...
marba 09:53, 02 sty 2018

AnnaMS napisał(a)
Bajecznie ...

Miło to słyszeć, Aniu. Bywa bajecznie, szczególnie w letnie wieczory, gdy od rzeki nad łąkami ścielą się mgły, albo zimą, kiedy szron pokryje brzozową alejkę. Przyznam się, że kiedy los nas tu rzucił nie byłam uszczęśliwiona, ale teraz już pokochałam to miejsce. Czasami tylko tęsknię za swoim poprzednim ogrodem. To jego fragmenty:

Anna_ogrodni... 14:45, 02 sty 2018

Witam Basiu
odwiedziłam dzisiaj Twój ogród masz pięknie podoba mi się alejka brzozowa a zdjęcia na 2 stronie są prześliczne super widoki Jeszcze wrócę aby pozwiedzać go więcej

pozdrawiam serdecznie miłego dnia
marba 15:56, 02 sty 2018

Witaj, Aniu u mnie, zapraszam. Dziękuję za miłe słowa. Mój ogród na zdjęciach wygląda lepiej niż w rzeczywistości, bo wzrok ogarnia więcej niż oko aparatu, także te niechciane widoki. Ale pracuję nad tym i stopniowo ogarniam coraz więcej.
Ostatnio walczę z kretami próbując różnych sposobów, jeśli nie przyniosą dobrych skutków, to chyba przyjdzie mi je polubić. Póki co pies wykorzystuje kopce do zakopywania swoich kości, a czasem znajduję w nich nawet saszetki z karmą.
AnnaMS 18:44, 02 sty 2018

Basiu, poprzedni ogród był bardzo ładny, taki porządny tzn. poukładany, a ten obecny ma większy potencjał, jest taki tajemniczy, możesz sobie poszaleć
marba 21:06, 02 sty 2018

AnnaMS napisał(a)
Basiu, poprzedni ogród był bardzo ładny, taki porządny tzn. poukładany, a ten obecny ma większy potencjał, jest taki tajemniczy, możesz sobie poszaleć

To prawda, jest gdzie poszaleć i styl bardziej naturalny, swobodny. Tu jest więcej nieujarzmionej jeszcze przestrzeni z trawnikiem na czele, o ile w ogóle można to nazwać trawnikiemm. Ale musi jeszcze poczekać na swoją kolej. Ostatnio na swoją kolej doczekała się pergola. Teraz pozostaje obsadzić ją na wiosnę pnączami i przy okazji zasłonić ten okropny betonowy płot (zastany). Sąsiad od swojej strony posadził przy ogrodzeniu tuje, jak urosną to jego szklarnia też będzie mniej widoczna. Na razie zawieszę tam bambusowe maty, przy okazji dadzą też latem trochę cienia, bo to południowa strona działki.
Mirka 21:34, 02 sty 2018

Czasami tylko tęsknię za swoim poprzednim ogrodem.

To jest nas dwie Basiu.
AnnaMS 21:55, 02 sty 2018

Dziewczyny nie smutajcie się, wasze nowe ogrody nabiorą ostateczne kształty i duma was będzie rozpierać
AnnaMS 22:02, 02 sty 2018

Basiu, a ten zakątek z pergolą też z czasem nabierze wyglądu, tylko trzeba być cierpliwym, ja też mam tegoroczną pergolę i tak patrzę na te malutkie roślinki wspinające się baaaardzo powoli ku górze i czasem mi ręce opadają, ale co zrobić, mus czekać ... albo wygrać w totka czego wszystkim życzę