A tu jak cis wygląda z tyłu. Myślałam najpierw żeby go na lizaka ciąć, ale wydaje mi się że zbyt wyłysiały jest. Przód po cięciu ładnie się zagęścił, ale z tyłu nic się nie dzieje
Dziękuję bardzo Danusiu.
Nie mam pojęcia jak to zacząć. Dół musiałam troche obciąć bo gałązki były w złym stanie. Góra jest tylko lekko podcieta w chmurki, zeby go zagęścić. Jednak nie chciałam drastycznie ciąć, póki konkretnej koncepcji nie znajdę. To zdjęcie z przodu. Tył jest bardziej łysy.
Najpierw żywopłot bym zrobiła, a drzewa nie zielone tylko np. śliwy wiśniowe Nigra na wysokich pniach ponad płotem korony bym posadziła, żeby zasłoniły. Oczywiście wysunąć drzewa do przodu. Pod drzewami hortensje i coś tam jeszcze niskiego z przodu.
Rabaty do poszerzenia.
Witam po dłuższej (zimowej) przerwie
Nadchodzi wiosna więc czas na dalsze prace i zmiany w moim dopiero raczkującym ogrodzie. W ubiegłym sezonie powstał trawnik i żywopłot z iglaków. Wiosna planuje dosadzić drzewa (śliwy wiśniowe nigra, brzozy), puscić jakieś bluszcze na ogrodzenie oraz obsadzić 1 rabatę na froncie domu. Niestety nie dysponuje dużą ilościa czasu więc mój ogród bedzie powstawał chyba sto lat Poza tym mam zamiar pomalować to okropne betonowe ogrodzenie i założyć bramy. A oto stan obecny naszego ogrodu.
Danusiu chodziło mi o ścianę boczną prostopadła do tej co pokazałaś, na zdjęciu poniżej zaznaczyłem strzałką a na górze narysowałem rzut tej ściany, bo niestety na zdjęciu jej dobrze nie widać, a nie mam jak zrobić teraz nowego zdjęcia. To jest ściana granicząca z ścianą z drzwiami która widać na wprost. Ściana jest pełna ale ma nakręconą kratę.
chciałabym coś w takim stylu przy tej północnej ścianie tylko nie tak blisko domu od domu byłby krawężnik tak na 20 -30 cm wysypany kamyczkami i dopiero rabata