Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Mazury i mój kawałek ziemi 21:51, 10 lut 2013

Do góry
A ja o tych jajkach nie wiedziałam, fajna sprawa
Mną też już rzuca na wszystkie strony, muszę się opierać, ale coraz trudniej, dziś u mnie jakieś takie przenikliwe zimno było, a śniegu brak, tak sobie myślę jeszcze te 2 tyg. wytrzymaj kobieto
Postawić trawkę nad i... 21:49, 10 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Rozwód z ogrodowiskiem nie da się
Ale kilka dni odpoczynku jak najbardziej, przynieś do nas trochę tych widoków, my zachłanni na piękno natury Udanego urlopiku

...no może nie rozwód tylko separacja...chociaż bedzie wifi w hotelu ale... zabieram tylko książkę i butelkę wina......no, chyba że...młoda bierze swojego netbooka
Trudne początki 21:43, 10 lut 2013

Do góry
Z eMem trzeba delikatnie postępować i dawkować powolutku rewolucje ogródkowe, a w tym przypadku też brukowe. Zanim u mnie powstały rabatki w kostce, to sporo czasu minęło- tak wspominałam, a w głowie miałam dawno poukładane...hihi Dobrym argumentem jest woda, która stoi- pisałaś że masz kałuże, u mnie też stała- faceci zwykle praktycznie do sprawy podchodzą, jak mu o tym przypomniałam, od razu się zgodził Czuję że się będzie u Ciebie działo, będę obserwować, a eMem się nie denerwuj, wszyscy tak na początku reagują
Moje zmagania ogrodowe 21:29, 10 lut 2013

Do góry
Ale piękny, jeszcze takiego nie widziałam, a ja ostatnio na białego się skusiłam, jeszcze w fazie pąka.
Postawić trawkę nad i... 21:26, 10 lut 2013

Do góry
Rozwód z ogrodowiskiem nie da się
Ale kilka dni odpoczynku jak najbardziej, przynieś do nas trochę tych widoków, my zachłanni na piękno natury Udanego urlopiku
Ogród w skali mikro :) 21:11, 10 lut 2013

Do góry
Ciemierniczki piękniutkie, M koffany
I wracaj do zdrówka szybciutko
Ogród w skali mikro :) 21:10, 10 lut 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Ostatno u Gosi od igiełek naczytałam się o jakiejś cudownosci zwanej asahi i - aktywatorze wzrostu roślin.. Nie znałam tego wcześniej , więc dopisałam do mojej magicznej listy zakupowej , która nie wiedzieć czemu stałe się wydłuża ..

A ponieważ jestem upartym maniakiem naturalnych metod uprawy to i ja Wam coś polecę , bo nie wiem czy znacie .. A mianowicie biohumus ( koniecznie z firmy darpol, bo wszystkie inne przypominają siki ( sorry , ale to prawda ))
Jest to próchnica zawarta w jakimś nawozie płynnymi naprawdę super działa

Ale i tak największe jaja były z obornikiem ... Poniewaź tu u mnie aglomeracja całkiem spora , to raczej trudno by mi było zdobyć obornik w formie naturalnej ( o ewentualnym transporcie nie wspomnę ) tak więc postanowiłam zakupić obornik granulowany ( był w lerła )... Jak baba pomyślała tak zrobiła..,,, Pojechałam , obejrzałam , zakupiłam.. Podobno bezwonny miał być ( tak przynajmniej na opakowaniu pisało !!)...., Dziewczyny ... Jaki to był smród... Wiem , ze powinnam napisać ,że brzydko pachniało ... Ale nieeee , to był mega smród .. Sąsiedzi wszyscy przybiegli , bo się martwili ,że jakąś poważna awarię klopów mam

A widzisz to ty też jesteś dobra w te klocki, biohumus znam- ba...nawet zakupiłam, tylko nie ten co trzeba, ale się poprawię, obornik też znam, ba...nawet wąchałam, reakcji sąsiadów nie zanotowałam, szybko się pochowali, bez zapachowy daleko posunięte marzenie, ale wolę nie myśleć jak pachnie ten zapachowy Obornik naturalny widziałam w brico, więc jak zechcesz spróbować, to ja też pójdę w twoje ślady, ale ty pierwsza dobrze
Igiełkowy ogródeczek 20:45, 10 lut 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)

Słuchajcie, u kogoś w wątku widziałam wisienki Umbra.... posadzone blisko ściany budynku, może ktoś pamięta, szukam i znaleźć nie mogę
Sama chcę tak zrobić i zastanawiam się jaka musiałaby być odległość?

...ja mam jedna tylko i nie za blisko ok.3m od dodmu..wiosna będę ją przesadzac...ale rzeczywiście ktoś ma szpaler..juz nie pamietam... pissardii mam już trzy lata i pięknie kwitnie na rózowo ale krótko , umbra kwitnie na biało ma małe kwiatki tez krótko.... ale polecam obydwa drzewka...

A widzisz u mnie pissardii i nigra bardzo słabo, pojedyncze kwiaty, muszę postraszyć, a wiśni nie mam, ale plana na nią mam
Igiełkowy ogródeczek 20:39, 10 lut 2013

Do góry
Hihii...Ela trzeba japońszczyznę do się przywołać i tak to wychodzi jakoś
Projekt Zielonej Odskoczni 20:37, 10 lut 2013

Do góry
O widzę że wisienki ok 1.5m no to ja też tak zrobię
Zielona odskocznia 20:33, 10 lut 2013

Do góry
Pędzę do projektu, bo pewnie tam znajdę odpowiedź, pozdrawiam
Zielona odskocznia 20:32, 10 lut 2013

Do góry
U Gabisi doczytałam, że wisienki planujesz przy domku, czy tak?
Ja też tak chcę zrobić i też szukałam odpowiedzi, bo trochę bałam się tak blisko sadzić, ale chyba tak zostanie, a u Ciebie gdzie będą?
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:27, 10 lut 2013

Do góry
Witaj, a ja też miałam zapytać o te wisienki, ale widzę już odpowiedź, ale się naszukałam twojego wątku, pamiętałam zdjęcie, dobrze że Madżenka podpowiedziała. A przy okazji sobie od początku wszystko przejrzałam i przypomniałam, bo byłam u Ciebie gościem jeszcze przed zarejestrowaniem. Ślicznie masz, pozdrawiam
Igiełkowy ogródeczek 20:06, 10 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Słuchajcie, u kogoś w wątku widziałam wisienki Umbra.... posadzone blisko ściany budynku, może ktoś pamięta, szukam i znaleźć nie mogę

...ja mam jedna tylko i nie za blisko ok.3m od dodmu..wiosna będę ją przesadzac...ale rzeczywiście ktoś ma szpaler..juz nie pamietam... pissardii mam już trzy lata i pięknie kwitnie na rózowo ale krótko , umbra kwitnie na biało ma małe kwiatki tez krótko.... ale polecam obydwa drzewka...
Igiełkowy ogródeczek 20:00, 10 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Dzięki dokładnie tak BUZIAK!!!

Igiełkowy ogródeczek 19:59, 10 lut 2013

Do góry
Dzięki dokładnie tak BUZIAK!!!
Igiełkowy ogródeczek 19:58, 10 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Gosiu chyba myślisz o Gabisi
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2260-ogrod-dla-roslin-o-mocnych-nerwach?page=43

Ps moje pissardi mialy tylko kilka kwiatków, podobnie jak u Wieloszki.
Początki w Kruklandii 19:57, 10 lut 2013

Do góry
Justynko zaglądam niedzielnie, u mnie wcale śniegu nie ma, ale zimno, brrrr....
Ogródkowy chaos u monitki 19:52, 10 lut 2013

Do góry
Podglądami i podczytuję, rabatka do zmiany śliczna, ale po liftingu jeszcze ładniejsza będzie, aj te zmiany,,,
Grembosiowo 19:42, 10 lut 2013

Do góry
Ooooo....wiedzę, że się już coś zaczyna, zdjęcia nowe sezon otwarty, pięknie tam jest, dawaj następne jak M się obudzi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies